Προς το περιεχόμενο

Μυστήριο με intonation

geka

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Έξω από την πλάκα έχοντας αλλάξει χιλιάδες χορδΑι στη ζωή μου είναι σαφώς οι σταθερότερες σε ποιότητα.

και είναι και roundcore (μαλακες σα βούτυρο και γλυκές σαν μελιΕ :) )

Σε σχέση με d addario και pyramid πως τις βρίσκεις?

Επίσης με τις d addario και ghs υπάρχουν ένα σωρό κωδικοί. Οι διαφορές τους έχουν να κάνουν μόνο με την αντοχή; πχ d addario 3d γύρω στο 10ευρο έναντι των exl 110 γύρω στα 6 ευρώ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

57 λεπτά πριν, geka είπε

σχέση με d addario και pyramid πως τις βρίσκεις?

Προτιμώ τις GHS boomers για roundwound αλλά και τις GHS flatwound που αποτέλεσαν μεγάλη έκπληξη, ειδικά το πανέξυπνο 011-046 σετ που επιτρέπει twang στην low E μια και δεν είναι γκουμουτσα.

Οι DA 3d είναι απλά 3 πακέτα σε μια συσκευασία οπότε πωλούνται φθηνότερα. 

Δεν έχουν διαφορές από τις μόνες συσκευασίες.

Btw δεν κάνουν 10 ευρώ οι 3d κάνουν 15,30 όταν η μόνη συσκευασία κάνει 6,30

Οι φθηνές Pyramid roundwound pure nickel του Θωμά παραμένουν τρελό value ,αν και hex core, ειδικά αν τις αγοράζεις μια μια και φτιάχνεις σετ και έχουν τρομερή ποιότητα, απλά ως pure nickel δεν έχουν το τρελό twang που εγώ ζητάω, για κανονικούς ανθρώπους  :) είναι μια χαρά. 

Τέλος οι fw της Pyramid είναι κορυφή...στο μπασο μου έχουν κλείσει 15ετια :) για κιθάρα αν πας για κλασσικό fw ήχο προτιμώ τις TI γιατί είναι πιο μαλακές....από την άλλη αν θες τον κλασσικό Beatles ήχο στα ανοιχτά ακόρντα είναι μονόδρομος (οι Beatles χρησιμοποιουσαν Light gauge fw Pyramid, μάλλον 11αρες)

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

12 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Προτιμώ τις GHS boomers για roundwound αλλά και τις GHS flatwound που αποτέλεσαν μεγάλη έκπληξη, ειδικά το πανέξυπνο 011-046 σετ που επιτρέπει twang στην low E μια και δεν είναι γκουμουτσα.

Έβαλα 11 46 flatwound άλλης μάρκας και το ευχαριστιομουν κάθε φορά που επαιζα, όπως και τις thomastik 10 44(εξαιρετικες, νομίζω ήταν πιο ωραίες από τις dogal). Ομως δεν μου έπαιρνε καλά τα Drive, είχαν έναν μπασοβομβο με τις flat και τις άλλαξα. Αλλά μου λείπει η αίσθηση πολύ. Γενικότερα και σε flat και σε round είμαι μπερδεμένος γιατί ενώ στα χέρια μου ταιριάζουν οι 11αρες(πιο στακατο παίξιμο, δεν αλλάζει εύκολα το pitch με δυνατό παίξιμο), τα αυτιά μου προτιμούν τις 10αρες. Το ίδιο και με flat. Είναι η πιο υπέροχη αίσθηση στα χέρια, αλλά σε οδηγεί να παίζεις μόνο καθαρά. Κάποια στιγμή πάντως θα πάρω ένα φτηνοκιθαρο, θα το σεταρω μόνο για flat και μόνο για σπίτι. 

17 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Btw δεν κάνουν 10 ευρώ οι 3d κάνουν 15,30 όταν η μόνη συσκευασία κάνει 6,30

Μπερδεύτηκα, έχεις δίκιο. 

17 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Οι φθηνές Pyramid roundwound pure nickel του Θωμά παραμένουν τρελό value ,αν και hex core,

Δοκίμασα τις performance και τις πορτοκαλί. Απλά οι πορτοκαλί παραθαβουν τα πριμα. Οι performance αν εξαιρέσεις τις 2 πρώτες μέρες χρήσης είναι πολύ ωραίες. Θέλω να δοκιμάσω και τις d addario και τις GHS και να μη ξανασχοληθω. Έχω φάει κόλλημα να δοκιμάζω χορδές και πρέπει να ξεκολλήσω γιατί είναι χωρίς νόημα και ψυχοφθορο, ειδικά αν είσαι αμπαλος στο σεταπ όπως εγώ. Τώρα οι δοκιμές γίνονται με ίδιο νούμερο 10 46 στο οποίο και κατέληξα στις κιθάρες, με σκοπό να το συνηθίσω. 

4 λεπτά πριν, geka είπε

Είναι η πιο υπέροχη αίσθηση στα χέρια, αλλά σε οδηγεί να παίζεις μόνο καθαρά

Λογικο μια και δεν εχουν το sustain των roundwound (οι wound χορδες φυσικα ,οι plain ειναι ιδιες) και φυσικα "χανεις" και την σολ που ειναι wound οποτε μειωνει τη βαβουρα ? απο την αλλη εχει κατι το "ενδιαφερον" ο βρωμικος ηχος με fw.

1 ώρα πριν, Superfunk είπε

Άρα είσαι διασπορεας πΣεβδον φημών  :)

Άρχοντα της ίντριγκας το πλην δεν το διάβασες;

Επεξεργασμένο από Nestoras

InfluenSir!

17 λεπτά πριν, Nestoras είπε

Άρχοντα της ίντριγκας το πλην δεν το διάβασες;

ε καλα αυτο συνεβει γιατι δεν ξερΣ να σεταρεις την κιθαρα ?  (εξω απο την πλακα φυσικα και δεν υπαρχει κιθαρα που ΟΛΕΣ οι νοτες να ειναι 100% σε ΟΛΑ τα ταστα οτι γεφυρα και να εχει και στις μπασες παντα ειναι πιο off ειδικα αν εχεις μεγαλα ταστα και πατας πολυ ,η RW ειχε jumbos με τα vintage frets ειναι καλυτερα ,αν βαλεις EARVANA nut καπως ερχεται προς την "τελειοτητα" στα πρωτα 4-5 ταστα παντως ,πολλες φορες το "ξεκουρδισμα" συμβαινει και επειδη ειναι ψηλα κομμένο το nut κατι που πολλες φορες κανουν για ασφαλεια στο εργοστασιο ειδικα στις μπασες χορδες γενικα αν η κιθαρα χανει πολυ στα πρωτα  5 ταστα φταιει το nut οχι η γεφυρα    )

Στο 12ο παντως ΟΛΕΣ οι tele μου εχουν τελειο intonation σε ΟΛΕΣ τις χορδες (και Ε & Α) με την απλη 3αρα γεφυρα....και εχοντας σεταρει εκατονταδες tele ποτε δεν παρατηρησα καποιο σοβαρο προβλημα χρησιμοποιώντας intonated saddles, φυσικα με 6αρα γεφυρα οι tele συμπεριφερονται ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ολες οι κιθαρες που εχουν την δυνατοτητα ξεχωριστης ρυθμισης καθε.... σελακιου)    

Παντως το 010-038 set (ακριβως επειδη ειναι εντελως balanced) ιντοναρει καλυτερα σε ολο το μηκος του μπρατσου ?

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1

1 λεπτό πριν, Superfunk είπε

Λογικο μια και δεν εχουν το sustain των roundwound (οι wound χορδες φυσικα ,οι plain ειναι ιδιες) και φυσικα "χανεις" και την σολ που ειναι wound οποτε μειωνει τη βαβουρα ? απο την αλλη εχει κατι το "ενδιαφερον" ο βρωμικος ηχος με fw.

Συμφωνώ με όλα, έχω δει και το βίντεο. Έχει κτ ενδιαφέρον ο ήχος όντως, αλλά δεν σε βγαζει σε όλα. Νοιώθω με τις flat σαν να μαι μόνιμα ερωτευμενος, αλλά χωρίς να μπορώ να χω σχέση. Σαν να ναι αναγκαίο να τις αφήσω, αλλά χωρίς να θέλω κιόλας. Τώρα μου τις ξαναθυμησες και τις πεθυμησα???

2 λεπτά πριν, geka είπε

Συμφωνώ με όλα, έχω δει και το βίντεο. Έχει κτ ενδιαφέρον ο ήχος όντως, αλλά δεν σε βγαζει σε όλα. Νοιώθω με τις flat σαν να μαι μόνιμα ερωτευμενος, αλλά χωρίς να μπορώ να χω σχέση. Σαν να ναι αναγκαίο να τις αφήσω, αλλά χωρίς να θέλω κιόλας. Τώρα μου τις ξαναθυμησες και τις πεθυμησα???

εγω εχω dedicated κιθαρες για Flatwounds (μια strat & μια tele) οντως δεν ειναι για "ολα".

έχω thomastik 10-44 στην epiphone και σε μια τελε. 

Εχω επίσης ένα υβριδικό σετ daddario φλατ στην στρατο. Πολύ καλό.

Όσο καλά έκατσαν στην epi δεν έκατσαν στην τέλε. Όχι ότι δεν παίζουν καλά, απλά μου έλειψε εκεί η αίσθηση της συγκεκριμένης με τις daddario 9-42. Αν και αυτό που ήθελα να ηχογραφήσω τότε που εκανα την αλλαγή το πήρα.

Γενικά η αίσθησή τους στις μπάσες χορδές είναι για μένα επιθυμητή στο 80% των περιπτώσεων. Δεν υπάρχει η φασαρία και η βρωμίλα.

Μ αρέσουν αλλά σίγουρα δεν είναι παντός καιρού.

με σήμα το μπιφτέκι

4 λεπτά πριν, dimsonic είπε

Δεν υπάρχει η φασαρία και η βρωμίλα

Αυτό είναι το πιο ελκυστικό. Πχ με delay οι επαναλήψεις ακούγονται πολύ ωραία ορισμένες φορές. Από την άλλη δεν υπάρχει και twang στις μπασες όπως θα το ήθελα. 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου