Προς το περιεχόμενο

Απόψεις για clip-on tuners

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Joyo αμφιβαλλω αν έχει καλύτερη από +/- 1 cent ανάλυση, και θέλω τουλάχιστον 0.1 cent με το σκεπτικό πως θα είναι αδύνατο η ανοιχτή μπάσα μι και η καντίνι μι να μην είναι τέλειες, στο αυτί, δύο οκταβες διαφορά. 

Μου κάνει εντύπωση πως ακόμα και το ακριβό τελευταίο πεταλακι tuner της Boss έχει μόνο 1 cent ανάλυση, και επομένως είναι πιθανό να ξεφύγουν πάνω από 5 cent η μπάσα και καντινι μι και να είναι αντιληπτά όχι δύο τελείες οκτάβες. 

Να εξακριβώσω για live εννοούσα μόνο το soundcheck, όχι ανάμεσα στα τραγούδια, και είχα δει live τον Michael Angelo Batio να κουρδίζει πριν ξεκινήσει με clip on tuner.

Και τέλος περί ανάλυσης πάλι, το TC Polytune 3, διαφημίζει 0.02 cent. Και βλέπω ούτε καν τα Peterson storbe tuners έχουν τόσο ανάλυση, φτάνουν μόνο 0.1 cent. Πραγματικά υπάρχει λόγος για τόση ακρίβεια, δηλαδή 2/10000 του ημιτόνιου?? 

Επεξεργασμένο από Κουφη Λεοπαρδαλη
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, Κουφη Λεοπαρδαλη είπε

είναι αδύνατο η ανοιχτή μπάσα μι και η καντίνι μι να μην είναι τέλειες, στο αυτί, δύο οκταβες διαφορά. 

Ανοιχτές θα τις παίζεις μόνο?

Γιατί και τέλειες να είναι ανοιχτές θα είναι αλλάΝταλλα στα υπόλοιπα ταστα μια και η κιθάρα δεν είναι πιάνο. 

Μη σκας λοιπόν. 

Το 99,9% της κιθαριστικης μουσικής με...ξεκουρδιστες κιθαρες έχει γραφτεί .

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Συμφωνώ 4

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Ματαιότης ματαιοτήτων... Αλλά, αφού πρέπει να κάνουμε ότι κουρδίζουμε, και εγώ υποστηρίζω πενταλάκι. Το clip-on δεν... Ιδιαίτερα αν έχεις κανα μπασίστα δίπλα που του αρέσει να βγάζει κωλαράδικο ήχο και δονείσαι ολόκληρος εσύ και το όργανο και το clip-on, τα βρίσκει λίγο σκούρα. Αν ήταν να δώσω 2 ευρώ, θα έπαιρνα clip-on. Αν ήταν να δώσω 32, πετάλι.

• Συμφωνώ 1

@Ali Barout μα δεν το θέλω για ανάμεσα στα τραγούδια, μόνο στο soundcheck, είναι καλά παιδιά μου αφήνουν 1 λεπτό να κουρδίσω.

@Superfunk

Ξέρω πως δεν φτάνει η κιθάρα το απόλυτο κούρδισμα, αλλά με σωστό set up και intonation και έπειτα κουρδιζοντας τις ανοιχτές όσο καλύτερα μπορείς είναι μια καλή αρχή

Επεξεργασμένο από Κουφη Λεοπαρδαλη

20 λεπτά πριν, Κουφη Λεοπαρδαλη είπε

μα δεν το θέλω για ανάμεσα στα τραγούδια, μόνο στο soundcheck, είναι καλά παιδιά μου αφήνουν 1 λεπτό να κουρδίσω.

Ok, αλλά ανάμεσα στα τραγούδια; Αν πέσει ξαφνική υγρασία; Αν έχει τύχει να μην κάνεις καλό πέρασμα στις χορδές μια φορά και μια ρημάδα συνέχεια τραβάει; Γιατί να μην έχεις το πενταλάκι σου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως mute αν θες να αλλάξεις όργανο; Αν θες clip-on, πάρε, δεν είναι ότι είναι άχρηστα, απλά εγώ προσωπικά δε θα έδινα λεφτά για καλό clip-on γιατί θεωρώ ότι δεν λειτουργούν απροβλημάτιστα υπό όλες τις συνθήκες. Ότι το χρησιμοποιείς όποτε θες σε όποιο όργανο θες, ναι αυτό είναι σούπερ και πολύ βολικό.

1 ώρα πριν, Κουφη Λεοπαρδαλη είπε

είναι μια καλή αρχή

Καλά μη παίρνεις και όρκο  :)

Μη ξεχνάς άλλωστε ότι πριν το 1980 δεν υπήρχαν κουρδιστήρια ηλεΧτρονικα και μια χαρά μουσική έπαιζε ο κόσμος.

:)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Πως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι βγαίνει το Live χωρίς κούρδισμα; Νομίζω ένα πετάλι με λειτουργία "always on" είναι η καλύτερη λύση. Βέβαια δεν ενδείκνυται για ψυχαναγκαστικούς, γιατί τότε θα περάσεις όλο το Live κοιτώντας την ένδειξη και χορδίζοντας. ?
Τώρα για την ακρίβεια όλα είναι σχετικά. Μπορεί να αγοράσεις κάτι με +-0.02%  (polytune) και στην πράξη να το ακυρώνεις. π.χ. με την πίεση που ασκείς στις χορδές.

Μη τρελαίνεστε με την ακριβεια, αφου ετσι κι αλλιως δεν ειναι σωστο κουρδισμα  που δινουν τα κουρδιστήρια.
Αν δεν μπει το αυτι στο παιχνιδι να ελεγξει αναλογα το κομματι  κλπ δεν γινεται τιποτα.
Παλια κουρδιζαμε με το σφυριχτρακι που εδινε λα κι αυτο οτι να'ναι και κουρδιζαμε μια χαρα.
Το clip ειπαμε απλα δεν πιανει και επηρεαζεται απο τους αλλους ηχους του live ΚΑΙ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ, και κουρδιζεις οτι ναναι.
Αν δεν μπει πεταλι ή καποιο με βισμα* in/out τελος παντων, καλυτερα να κουρδισεις με το αυτι δλδ.
* σαν το παλιο μου KORG DT-7 που χρησιμοποιουσα πριν βγουν τα πεταλια (και ακομα το χρησιμοποιω στο στουντιο) εχει και BFΤS (Buzz Feiten Tuning System)

Επεξεργασμένο από Spyros Delta
  • Like 2

1 ώρα πριν, Spyros Delta είπε

Παλια κουρδιζαμε με το σφυριχτρακι που εδινε λα

Παλιά?

Παλιά?

Παλιά?

Ακόμα το έχω, μου το είχαν δώσει από το κατάστημα με την αγορά της πρώτης μου κιθάρας, χωρίς να μου πουν τι να το κάνω.

Όταν τους είχα ρωτήσει τι είναι αυτό και μου είπαν "κουρδιστήρι", είχα μπερδευτεί απίστευτα, γιατί δεν καταλάβαινα πώς κουρδίζει την κιθάρα.

Κάποια στιγμή που άκουγα μουσική και το φύσαγα, έπεσα στην περίπτωση.

Το κομμάτι ήταν από ΛΑ, και αυτό το ρημαδάκι μου έδινε την τονική.

Αποκάλυψη.

• Like 1
  • Χαχα 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

3 ώρες πριν, fusiongtr είπε

Παλιά?

Παλιά?

Παλιά?

Ακόμα το έχω, μου το είχαν δώσει από το κατάστημα με την αγορά της πρώτης μου κιθάρας, χωρίς να μου πουν τι να το κάνω.

Όταν τους είχα ρωτήσει τι είναι αυτό και μου είπαν "κουρδιστήρι", είχα μπερδευτεί απίστευτα, γιατί δεν καταλάβαινα πώς κουρδίζει την κιθάρα.

Κάποια στιγμή που άκουγα μουσική και το φύσαγα, έπεσα στην περίπτωση.

Το κομμάτι ήταν από ΛΑ, και αυτό το ρημαδάκι μου έδινε την τονική.

Αποκάλυψη.

Κι εγω καπου πρεπει να το εχω σε κανα κουτι στα κιθαριστικα.
Απο μια στιγμη και μετα δεν το χρησιμοποιουσα γιατι ανακαλυψα οτι το τηλεφωνο (το παλιο με το περιστρεφομενο καντραν), μου εδινε Ab και κουρδιζα πιο ευκολα/αμεσα με αυτο.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου