Προς το περιεχόμενο

Synth ΚΑΙ workstation κάτω από €1000?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψάχνω να βρω synth που να είναι και workstation για κάτω από €1000 αλλά βρίσκω μόνο το ένα ή το άλλο. Δηλαδή ή θα φτιάχνεις ήχους (synth) ή θα χρησιμοποιείς τους υπάρχοντες για να συνθέσεις σε Midi (workstation)

Υπάρχει κάποιο που να τα κάνει και τα δύο, κάτω από €1000 και να είναι με 73 ή 76 πλήκτρα? 

Ευχαριστώ.

Επεξεργασμένο από Κουφη Λεοπαρδαλη
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, Κουφη Λεοπαρδαλη είπε

Ψάχνω να βρω synth που να είναι και workstation για κάτω από €1000 αλλά βρίσκω μόνο το ένα ή το άλλο. Δηλαδή ή θα φτιάχνεις ήχους (synth) ή θα χρησιμοποιείς τους υπάρχοντες για να συνθέσεις σε Midi (workstation)

Υπάρχει κάποιο που να τα κάνει και τα δύο, κάτω από €1000 και να είναι με 73 ή 76 πλήκτρα? 

Ευχαριστώ.

Ποια έχεις βρει μέχρι στιγμής? Μήπως δούμε πως τελικά τα κάνουν όλα όσα θες.

Τώρα για 73 πλήκτρα καινούργιο ότι κυκλοφορεί είναι πάνω από χιλιάρικο.

Αλλιώς μπορείς να δεις στα μεταχειρισμένα ένα παλαιότερο synth workstation που για έναν αρχάριο π.χ. έχει ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΕΣ λειτουργίες και αν είναι της τελευταίας δεκαετίας θα έχει και σύγχρονη συνδεσιμότητα ακόμα και integration με pc software ιδιαίτερα από τη μεριά της Γιάμαχα.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

16 ώρες πριν, Κουφη Λεοπαρδαλη είπε

https://www.thomann.de/gr/korg_krome_ex_73.htm

Super εργαλείο πολύ δυνατή μηχανή σύνθεσης και ειναι και synth & workstation και κάνει και καφέ.... 

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Στις 14/8/2021 στις 11:43 ΜΜ, cos_dr είπε

και αν είναι της τελευταίας δεκαετίας θα έχει και σύγχρονη συνδεσιμότητα ακόμα και integration με pc software ιδιαίτερα από τη μεριά της Γιάμαχα.

Εσύ Κώστα είσαι μύστης! Μόνο οι μύστες ξέρουν πως η Yamaha τονίζεται στην πρώτη συλλαβή. 

Στις 15/8/2021 στις 3:37 ΜΜ, stavros_d80 είπε

https://www.thomann.de/gr/korg_krome_ex_73.htm

Super εργαλείο πολύ δυνατή μηχανή σύνθεσης και ειναι και synth & workstation και κάνει και καφέ.... 

Όταν το είδες πόσο έκανε? Γιατί τώρα που το άνοιξα γράφει €1169.

Επεξεργασμένο από Κουφη Λεοπαρδαλη

2 ώρες πριν, Κουφη Λεοπαρδαλη είπε

Όταν το είδες πόσο έκανε? Γιατί τώρα που το άνοιξα γράφει €1169.

Αυτή η τιμή είναι ενδεικτική σε τοπικό κατάστημα μπορείς να πετύχεις και καλύτερη, είσαι λίγο πάνω από τα 1,000 αλλά αξίζει η διαφορά είναι καινούργιο μοντέλο και εχει πολύ δυνατή μηχανή σύνθεσης και πιο καινούργιους ήχους.

θα πρότεινα να μείνεις μακρυά από πολύ παλιά μοντέλα (+10ετιας) και να αποφύγεις μεταχειρισμένα....

πες μας αν θες για τι χρηση το θες περισσότερο? για live, daw, master keyb, home studio?  και για τι είδος μουσικής?

• Like 1

@stavros_d80

Το υπολογίζω αλλά τι θα έλεγες και για το Yamaha Modx που τρέχει πάνω κάτω στην ίδια τιμή, τουλάχιστον στα 61 πλήκτρα που παλεύεται, και έχει το Super knob που λείπει απτό Krome EX?

Καθώς το θέλω κυρίως σαν daw και σύνθεση και για είδη μουσικής ροκ, ποπ, ηλεκτρονική, ορχηστρική και για δικά μου κομμάτια, καθώς και templates/demos για την ροκ μπάντα μου. 

26 λεπτά πριν, Κουφη Λεοπαρδαλη είπε

@stavros_d80

Το υπολογίζω αλλά τι θα έλεγες και για το Yamaha Modx που τρέχει πάνω κάτω στην ίδια τιμή, τουλάχιστον στα 61 πλήκτρα που παλεύεται, και έχει το Super knob που λείπει απτό Krome EX?

Καθώς το θέλω κυρίως σαν daw και σύνθεση και για είδη μουσικής ροκ, ποπ, ηλεκτρονική, ορχηστρική και για δικά μου κομμάτια, καθώς και templates/demos για την ροκ μπάντα μου. 

μια χαρά είναι τα 61 πλήκτρα, εδώ για σύνθεση με βολεύουν εμένα που είμαι πιανίστας ακόμα και αν γράφω ορχηστρική.

Και για rock band είναι πολύ καλό γιατί θα έχεις πληθώρα ήχων όλης της γκάμας από κλασσικούς μέχρι μοντέρνους για πλάτες και σόλο. Και με wav importing και sequencing μέσω pc μπορείς να φτιάξεις  για την μπάντα και πολύ εντυπωσιακές εισαγωγές π.χ. sampling κολπα, φωνητικά κλπ.

Αυτό θα πρότεινα από την αρχή αν δεν είχες αναφέρει τον παράγοντα 73 πλήκτρα.

Αφού φαντάσου.

Αν είχα τώρα ανάγκη να παρω ενα synth/sound workstation για το σπίτι και για να παίζω live εγώ που ειμαι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ? το modx θα έπαιρνα ή το montage. Αυτό τα λέει όλα? Ευτυχώς που έχω πάψει να ασχολούμαι?

Πιο μοντέρνο και φρέσκο βρίσκω το modx από το krome σε preset ηχητικό αποτέλεσμα, έχω μια έφεση στα korg για τους lead, pad ήχους και την απόδοση των effect στα compination και το structure του μενού αλλά είχα παίξει το modx και το montage και με έπεισαν πως είναι ακόμα καλύτερη γενιά από τα προηγούμενα της Γιάμαχα.

Από ότι θυμάμαι τώρα γιατί δεν είναι και φρέσκα στο μυαλό μου.

Μπορείς να δεις άπειρα βίντεο για να ακούσεις την πρώτη εντύπωση και από τα δύο, από εκεί και πέρα είναι εργονομικό αλλά και τα δυο έχουν εφάμιλλες δυνατότητες προγραμματισμού για ήχους που μόνος περιορισμός είναι η φαντασία και η εμπειρία.

Αν δεν είχες ποτέ synth ότι και να πάρεις από τα σύγχρονα θα σε ικανοποιήσει.

Πάρε το MODX το 61 να τελειώνεις ?

1 ώρα πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Αν μπορείς περίμενε μέχρι τον Νοέμβριο.

Θα έχουμε εκλογές? ?

• Χαχα 2

5 ώρες πριν, Κουφη Λεοπαρδαλη είπε

τι θα έλεγες και για το Yamaha Modx

Δεν μου αρέσει ο ήχος της Yamaha μου κάθεται πολύ ψυχρός και ψηφιακός στα αυτιά στα live προτιμώ αυτόν της Korg&Roland αλλά αυτά είναι γούστα.

εαν ξεφύγεις απο τον περιορισμο των 73/76 πληκτρων σιγουρα αυτα τα 3 ειναι τα καλύτερα διάλεξε ποιο σου ταιριάζει ακουγοντας τα απο κοντα για να καταλήξεις

https://www.thomann.de/gr/yamaha_modx6.htm

https://www.thomann.de/gr/roland_fa_06.htm

https://www.thomann.de/gr/korg_krome_ex_61.htm

• Συμφωνώ 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου