geka Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2021 Share Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα. Έχω έναν χώρο γύρω στα 30 τμ που τον χρησιμοποιώ για jamming αλλά και ηχογραφήσεις, εκτός από ντραμς. Στον χώρο υπάρχουν ξύλινα πάνελ με πετροβαμβακα που τον καλύπτουν, αλλά κυρίως γύρω και πίσω από το γραφείο. Η πλήρως ακάλυπτη μεριά είναι ο τοίχος απέναντι από το γραφείο που υπάρχει απλώς ένας πολύ μικρός διάχυτη και επίσης όλες οι γωνιες. Από μέτρηση παλιότερη ξέρω ότι υπάρχει πρόβλημα με τα μπάσα. Με το δεδομένο ότι δεν μπορώ να προβώ σε πιο συγκεκριμένη μελέτη ψάχνω να βρω σε αυτή τη φάση μπασοπαγιδες που θα βάλω στις 4 γωνίες. Μάλλον έτοιμες από το εμπόριο και με ταβάνι το πολύ στα 800 ευρώ. Παρακάτω επισυναπτω ένα πρόχειρο σχέδιο από τον χώρο μου. Όπου είναι κόκκινο είναι τα ηχοαπορροφητικα υλικά. Τι μου προτείνετε οποίος ξέρει ώστε να μην πάρω κάτι που ίσως μου κάνει ζημιά ακουστική στον χώρο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
geka Δημοσιευμένο 19 Ιουλίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 19 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Μιας που δεν απάντησε κάποιος κατέληξα μόνος μου σε μια λύση αρκετά φτηνότερη μιας που δε θα προβώ σε μετρήσεις κ θα δοκιμάζω. Το μόνο που ρωτώ αν ξέρει κάποιος είναι αν έχει νόημα να επιλέξω μπάσοπαγίδες βάση εταιρείας. Δεν τις ξέρω καθόλου κι αν έχουν κάποιες διαφορές μεταξύ τους. Οι επιλογές ειναι ανάμεσα σε auralex από thomann T acoustic από thomann Acousonics από ελλαδα Η πρώτη είναι λίγο πιο ακριβή κάπως, αλλά και στις άλλες σου δίνει την επιλογή να έχεις ξύλινη πρόσοψη με 10 έως 20 ευρώ παραπανω για αισθητικούς λόγους. Από άποψη ποιότητας έχουν διαφορά? Επεξεργασμένο 19 Ιουλίου 2021 από geka Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 19 Ιουλίου 2021 Share Δημοσιευμένο 19 Ιουλίου 2021 Μακαρι να μπορουσα να βοηθησω... 1 Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
methylene blue Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2021 Share Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2021 15 ώρες πριν, geka είπε να επιλέξω μπάσοπαγίδες βάση εταιρείας Δεν επιλέγουμε μπασοπαγίδες βάσει εταιρίας Μελετάμε τους συντελεστές ηχοαπορρόφησης του κάθε προιόντος στο συχνοτικό φάσμα και επιλέγουμε τον τύπο και το πλήθος σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ακουστικής μας μέτρησης εδώ πχ μπορείς να δεις την απόδοση των προιόντων της Auralex https://auralex.com/performance-data/ Εάν δεν γνωρίζεις σε βάθος το θέμα καλύτερα να το κάνει κάποιος ειδικός για σένα Η σωστή σειρά πάντως θα ήταν ο ίδιος ειδικός να είχε επιλέξει εξ αρχής το είδος, το πλήθος και τις θέσεις των επίτοιχων ηχοαπορροφητικών και διαχυτικών στοιχείων, ώστε μαζί με τις μπασοπαγίδες να λειτουργούν ως σύστημα. Εάν βρεις περισσότερα από ένα προιόντα που οι συντελεστές σου ταιριάζουν με τις απαιτήσεις του χώρου σου, ναι τότε διαλέγεις με βάση την αισθητική, το κόστος, την εταιρεία κλπ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
geka Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2021 Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Εννοούσα μεταξύ ιδίων προϊόντων πάνω κάτω ποια εταιρεία είναι καλύτερη. Δεν υπάρχει δυνατότητα μέτρησης. Το είχα γράψει και αρχικά. Βασικά είχε μετρήσει κάποιος πριν κάνα χρόνο αλλά για κάποιους λόγους δεν προχωρήσαμε(μεγάλη ιστορία......... ) και γω μόνος μου δεν.... Θα πάω λίγο στα τύφλα ΔΥΣΤΗΧΩΣ γτ δεν υπάρχει δυνατότητα. Θ προσθαφαιρω. Τες πα για την ιστορία πήρα κάποιες μπάσοπαγίδες από acousonics κ βλέπουμε.... Για μεγαλύτερες δουλειές και πιο στοχευμενες πήγαινα αλλά.... αλλαξε το σχεδιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2021 Administrator Share Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2021 Η Auralex είναι η πρώτη εταιρία που προσέφερε λύσεις με έτοιμα πακέτα. Διαθέτει και ένα μπούσουλα για τα δωμάτια, που μπορείς να βρεις εδώ. https://rlx.auralex.com/?_ga=2.4019696.1718844705.1626783018-2104186671.1626783018 Άλλες εταιρίες ακολούθησαν μιας και τα panels αυτά κατασκευάζονται απο πολλούς και παλιά. Το στοίχημα είναι στη σωστή εφαρμογή τους. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
geka Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2021 5 λεπτά πριν, yameth είπε Η Auralex είναι η πρώτη εταιρία που προσέφερε λύσεις με έτοιμα πακέτα. Διαθέτει και ένα μπούσουλα για τα δωμάτια, που μπορείς να βρεις εδώ. https://rlx.auralex.com/?_ga=2.4019696.1718844705.1626783018-2104186671.1626783018 Άλλες εταιρίες ακολούθησαν μιας και τα panels αυτά κατασκευάζονται απο πολλούς και παλιά. Το στοίχημα είναι στη σωστή εφαρμογή τους. ευχαριστω. θ το συμβουλευτω για την τοποθετηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Νίκος Κριτσινέλης Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2021 Share Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2021 Καλό θα ήταν να εντοπίσεις και τα room modes, δηλαδή τις χαμηλές συχνότητες εκείνες που συντονίζει το δωμάτιο σου, ώστε να επιλέξεις ή και να κατασκευάσεις απορροφητές με τις βέλτιστες διαστάσεις. Οκ, οι broadband του εμπορίου, προφανώς, δουλεύουν μια χαρά αλλά αν θες κάτι custom... Μπορείς να τσεκάρεις στο κάτω Link ένα modal Fs calculator (το έχω βάλει για χώρο 30μ2, θα πρέπει να παίξεις λίγο με τις τιμές) και να δεις (και να ακούσεις) σε ποια σημεία του χώρου θα θα έχεις τον μέγιστο συντονισμό, καθώς και σε ποια F, ώστε να αποφασίσεις που θα βάλεις (ή δε θα βάλεις) πήγες LF. https://amcoustics.com/tools/amroc?l=400&w=250&h=300&r60=0.6 Επίσης, θεωρητικά (και αρκετά χονδρικά), ο παρακάτω τύπος θα σου δώσει τις διαστάσεις της μπασοπαγίδας, για δεδομένο F: F= 60 / [ sqrt(mass in kg/m^2) * depth in m ] 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
geka Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 20 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Νίκος Κριτσινέλης είπε Καλό θα ήταν να εντοπίσεις και τα room modes, δηλαδή τις χαμηλές συχνότητες εκείνες που συντονίζει το δωμάτιο σου, ώστε να επιλέξεις ή και να κατασκευάσεις απορροφητές με τις βέλτιστες διαστάσεις. Οκ, οι broadband του εμπορίου, προφανώς, δουλεύουν μια χαρά αλλά αν θες κάτι custom... Μπορείς να τσεκάρεις στο κάτω Link ένα modal Fs calculator (το έχω βάλει για χώρο 30μ2, θα πρέπει να παίξεις λίγο με τις τιμές) και να δεις (και να ακούσεις) σε ποια σημεία του χώρου θα θα έχεις τον μέγιστο συντονισμό, καθώς και σε ποια F, ώστε να αποφασίσεις που θα βάλεις (ή δε θα βάλεις) πήγες LF. https://amcoustics.com/tools/amroc?l=400&w=250&h=300&r60=0.6 Επίσης, θεωρητικά (και αρκετά χονδρικά), ο παρακάτω τύπος θα σου δώσει τις διαστάσεις της μπασοπαγίδας, για δεδομένο F: F= 60 / [ sqrt(mass in kg/m^2) * depth in Σ ευχαριστώ Νίκο. Δεν έχω ιδέα απ α αυτά. Προς το παρόν έχω ακουστικά πάνελ κρεμασμένα που έκαναν δουλειά, κάποια foams που είναι για δοκιμή κ συμπληρωματικά και τις μπάσοπαγίδες που περιμένω. Θα βάλω τις μπάσοπαγίδες ελπίζοντας να φύγει η μουντιλα κ μετά διορθώσεις. Custom και πιο ακριβά θ κάνω μόνο με άνθρωπο που θα τ αναλάβει, θα μετρήσει κ θα πάρει και ευθύνη. Επεξεργασμένο 20 Ιουλίου 2021 από geka Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση