Προς το περιεχόμενο

Drum & Bass players για αρμόνια & playback

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχα μια συζήτηση εδώ στο νησάκι νησαρα με έναν φίλο μπουζουξή ο οποίος είναι φαινόμενο δεξιοτεχνίας και οικειοθελώς απέχει από live με κλαπατσιμπαλα (Korg Pa). Οι επιχειρηματίες πλέον δεν δέχονται τρίο χωρίς αρμόνιο, τους φαίνεται πιο "γεμάτο" και πιο ορχήστρα (εδώ κλαίμε). 

Από την άλλη εγώ θέλω έναν ντράμερ, που να ασχολείται, να έχει όρεξη, για πιο latin, cuban, και jazz ρεπερτόριο. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ. Ένας μπασίστας σε όλο το νησί, και αυτός χαλασμένος από την κατάσταση.

Η απορία μας ήταν, γιατί οι Drummer δεν παραπονιούνται, δεν ασχολούνται, δεν τους νοιάζει, και όχι απλά απέχουν από το live αλλά παραιτήθηκαν από το όργανο τους γενικά. Φίλοι, χάνετε τη δουλειά σας ή την στιγμή σας για ένα live από ένα όργανο το οποίο ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟ του και tablet με playback. Κάντε κάτι γιατί στο μέλλον θα βλέπουμε drummer μόνο στη τηλεόραση (βασικά για εμένα ισχύει ήδη).

Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που σολαρουν απίστευτα σε ένα αρμόνιο, ανατολίτικα κτλ, αλλά εδώ βγάζουν μεροκάματο άνθρωποι οι οποίοι με ένα δάχτυλο αλλάζουν ακκορντο και με το άλλο χέρι παίζουν με το κινητό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχ τι μου θύμισες...

Εκεί στο 1ο-2ο έτος έτρεχα σε live σε ένα club και παίζαμε σκυλάδικα, συν κάποια live που έγιναν σε άλλα events με την rock μπάντα που είχαμε τότε σαν κλασσικοί πιτσιρικάδες. Κουβαλούσα όλο το drum kit, με τα πιατίνια, ακόμα και το σκαμπό, σε ένα SUV, και έπρεπε να τα πηγαινοφέρνω ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ λίγες ώρες πριν την έναρξη του live. Ε κάποια στιγμή δε γινόταν το πράμα. Η όλη κατάσταση ήταν απελπιστική. Πρώτος λόγος λοιπόν, θα πω ότι δεν είναι καθόλου βολικό και πολύ κουραστική διαδικασία.

Δεύτερος και ίσως πιο σημαντικός λόγος, στην Κρήτη που είναι τεράστιο νησί με φουλ τουρισμό και τα σχετικά - μέσα σε μια παρέα που τουλάχιστον οι μισοί παίζουν επαγγελματικά μουσική σεζόν, δε θυμάμαι να έχουν ζητήσει ποτέ drummer, ούτε θυμάμαι να έχω δει drums σε μικρο-σύνολα (πέραν κάποια jazz, που είναι ανύπαρκτα). Καταρχάς δεν υπάρχει χώρος να μπει ολόκληρο kit, ούτε εύκολος τρόπος μεταφοράς, ούτε μικρόφωνα, κτλ. Δηλαδή ο ντραμμερ πρέπει να ειναι ΠΟΛΥ καλά οργανωμένος + να έχει van να μετακινεί.

Εκεί έρχεται ο κύριος πληκτράς, που πατάει εκεί το Play και παίζουν 10 όργανα, σωστά, on tempo, με αλλαγές, και όσο περισσότερο έχει ασχοληθεί, τόσο πιο πολύπλοκο μπορεί να το κάνει. Φυσικά και θα ακουστεί πιο "γεμάτο" στο αυτί του καθ'ένα. Ακούει εκεί τρομπέτες, βιολιά, πριόνια, λάτιν κρουστά και τη μάνα του και τον πατέρα του. ΣΙΓΑ μη πληρώσει ντράμερ ο άλλος, αφού υπάρχουν οι πληκτράδες.

Η ζήτηση τους σκότωσε τους ντράμερ.

57 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε

Αχ τι μου θύμισες...

Εκεί στο 1ο-2ο έτος έτρεχα σε live σε ένα club και παίζαμε σκυλάδικα, συν κάποια live που έγιναν σε άλλα events με την rock μπάντα που είχαμε τότε σαν κλασσικοί πιτσιρικάδες. Κουβαλούσα όλο το drum kit, με τα πιατίνια, ακόμα και το σκαμπό, σε ένα SUV, και έπρεπε να τα πηγαινοφέρνω ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ λίγες ώρες πριν την έναρξη του live. Ε κάποια στιγμή δε γινόταν το πράμα. Η όλη κατάσταση ήταν απελπιστική. Πρώτος λόγος λοιπόν, θα πω ότι δεν είναι καθόλου βολικό και πολύ κουραστική διαδικασία.

Δεύτερος και ίσως πιο σημαντικός λόγος, στην Κρήτη που είναι τεράστιο νησί με φουλ τουρισμό και τα σχετικά - μέσα σε μια παρέα που τουλάχιστον οι μισοί παίζουν επαγγελματικά μουσική σεζόν, δε θυμάμαι να έχουν ζητήσει ποτέ drummer, ούτε θυμάμαι να έχω δει drums σε μικρο-σύνολα (πέραν κάποια jazz, που είναι ανύπαρκτα). Καταρχάς δεν υπάρχει χώρος να μπει ολόκληρο kit, ούτε εύκολος τρόπος μεταφοράς, ούτε μικρόφωνα, κτλ. Δηλαδή ο ντραμμερ πρέπει να ειναι ΠΟΛΥ καλά οργανωμένος + να έχει van να μετακινεί.

Εκεί έρχεται ο κύριος πληκτράς, που πατάει εκεί το Play και παίζουν 10 όργανα, σωστά, on tempo, με αλλαγές, και όσο περισσότερο έχει ασχοληθεί, τόσο πιο πολύπλοκο μπορεί να το κάνει. Φυσικά και θα ακουστεί πιο "γεμάτο" στο αυτί του καθ'ένα. Ακούει εκεί τρομπέτες, βιολιά, πριόνια, λάτιν κρουστά και τη μάνα του και τον πατέρα του. ΣΙΓΑ μη πληρώσει ντράμερ ο άλλος, αφού υπάρχουν οι πληκτράδες.

Η ζήτηση τους σκότωσε τους ντράμερ.

Έζησα δύο χρόνια στα Χανιά και ξέρω ακριβώς τι εννοείς.

Η ερώτηση που θα σου κάνω είναι.:

Παίζεις τύμπανα πλέον; Μελετάς; Η μόδα και οι συνθήκες σε οδήγησαν στο να το αφήσεις;

Πιανίστας είμαι, όταν ήμουν πληκτρας έπαιζα με ορχήστρα, μετά άρχισε από τις φίρμες η πίεση για playback, αρνήθηκα να αγγίξω αρμόνιο, οπότε και σταμάτησα τελικά τα live. Μετακόμισα κτλ και 3 χρόνια κυνηγάω μουσικούς και δεν βρίσκω.

23 λεπτά πριν, NorhymeNoReason είπε

Έζησα δύο χρόνια στα Χανιά και ξέρω ακριβώς τι εννοείς.

Η ερώτηση που θα σου κάνω είναι.:

Παίζεις τύμπανα πλέον; Μελετάς; Η μόδα και οι συνθήκες σε οδήγησαν στο να το αφήσεις;

Για μένα είναι πολύ ιδιαίτερο το περιστατικό. Βέβαια για να απαντήσω στα γρήγορα, (τότε) τα παράτησα όλα, αλλά όχι δεν έφταιγε κάτι τέτοιο.

Πιο αργή απάντηση: Τότε είχαμε μια hard-rock μπάντα με τους φίλους από το σχολείο. Κάποια στιγμή στο 2ο έτος, κάτι έγινε (εκτός μπάντας) και μαλώσαμε άσχημα με τον κολλητό, με τον οποίο συγκατοικούσαμε. Αυτός ήταν ο λόγος που έσπασα εντελώς από την όλη παρέα. Το drum kit μου έμεινε στο υπόγειο, και όποτε πήγαινα να μελετήσω, βαρούσε η γειτόνισσα από τον 1ο. Οι επόμενές μου παρέες ήταν άσχετες με τη μουσική, και έτσι "αυτόματα" απομακρύνθηκα εντελώς από τον κόσμο της μουσικής για χρόνια. Κάποια στιγμή μετακόμισα Αθήνα και το κιτ έμεινε Κρήτη...

Πλέον βέβαια έχω ξαναμπεί στον κόσμο της μουσικής, σαν συνθέτης, όχι σαν performer, αν και θα ήθελα πολύ να μπω σε μια μπάντα. Εδώ στην Αθήνα δεν έχω κιτ να μελετήσω (και να είχα, δεν έχω χώρο). Πλέον το χω ρίξει στην κιθάρα που είναι πιο προσβάσιμη, και λόγω σύνθεσης με ενδιαφέρει το πιάνο. Τώρα που σκέφτομαι να μετακομίσω όμως, σιγουρα θα πάρω έστω ένα ηλεκτρονικό σετ, και ας παίζω μονάχος μου.

• Like 2

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου