Προς το περιεχόμενο

Χρήση Native Access σε δεύτερο υπολογιστή

killbill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

Δεν έχω ιδαίτερη άποψη για το Native Access αλλά κρίνοντας από το σύνολο του λογισμικού διαχείρισης αδειών μπορώ να σου πω με σχετική σιγουριά τα εξής:

1. ασχέτως του πόσους υπολογιστές έχεις και πόσα licences, υπάρχει πάντα ένα και μόνο account ανα εταιρεία - προγραμμα διαχείρισης. Ας το δούμε και λογικά όποιος και αν είναι ο τρόπος διασφάλισης (στην περίπτωση σου serial number) από την στιγμή που υπάρχει ένα account ήδη η προσπάθεια να δημιουργήσεις δευτερο account με το ίδιο serial number απλά θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιο μνμ σε φάση "this product is already registered under a different acoount".

Πολύ απλά λοιπόν ξέχνα το δεύτερο account.... Αυτός είναι αλλωστε και ο λόγος που υπάρχει αυτό το λογισμικό διαχείρισης αδειών: το να μπορείς εύκολα να διαχειρίζεσαι το λογισμικό σου ασχέτως πλατφόρμας στην οποία βρίσκεσαι.

2. Είναι διαφορετικό πράγμα το licence από το σε πόσα μηχανήματα μπορεί να γίνει εγκατάσταση. Ένα licence δεν σημαίνει ένα μηχάνημα. Σημαίνει ένα instance του προγράμματος ανοιχτό τη δεδομένη χρονική στιγμή, με απλά λόγια δεν μπορεί να τρέχει ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικούς υπολογιστές. Αντίστοιχα περισσότερα licences σημαίνουν ότι μπορούν να τρέχουν ταυτόχρονα περισσότερα του ενός instances σε διαφορετικά μηχανήματα (πάντα όμως μέσω του ίδιου αccount). Αυτό ισχύει για τις περισσότερες αν όχι όλες τις εταιρίες, είτε χρησιμοποιούν δικό τους λογισμικό διαχείρσιης , είτε μέσω ilok account.

παραθέτω μία φωτογραφία από το αντίστοιχο πρόγραμμα του ilok για να γίνει πιο καταννοητό:

δεξιά στην οθόνη φαίνονται οι διαθέσιμες άδειες, είτε για κάθε έναν από τους δύο υπολογιστές (άδειες αποθηκευμένες δλδ στους υπολογιστές) είτε άδειες στο cloud. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά....ότι κάποια από τα συγκεκριμένα προγράμματα μπορούν να τρέξουν ταυτόχρονα (αυτά που έχουν άδεια για κάθε υπολογιστή) ενώ κάποια άλλα σε έναν κάθε φορά (αυτά που έχουν μία μοναδική άδεια σε cloud). Κάτι αντίστοιχο λίγο πολύ ισχύει για όλα τα προγράμματα διαχείρισης.

Η αλήθεια είναι πως το πράγμα γίνεται κάπως πιο πολύπλοκο όταν μιλάμε για βιβλιοθήκες γιατί όπως είναι πολύ λογικό πρέπει με κάποιο τρόπο να διασφαλιστεί ότι θα βρίσκονται ταυτόχρονα σε κάποιον συγκεκριμένο αριθμό υπολογιστών.
Η Toontrack για παράδειγμα στο αντίστοιχο licence manager λογισμικό της σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις 2 ταυτόχρονες άδειες για δύο υπολογιστές. Αυτό πολύ απλά σημαίνει οτί ακόμα και αν εγκαταστήσω τη βιβλιοθήκη πχ του EZ drummer σε 50 υπολογιστές, θα δουλέυει μόνο στους δύο που θα εχω καθε φορά δηλωμένους.

Screenshot 2021-03-19 at 18.55.11.png

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΚ, ωραία και κατανοητά τα γράφεις, επί του πρακτέου όμως. 

Αυτό που δεν μπορώ να δω στο Native Access, και είναι η αιτία που έχω απορία και με μπερδεύει, είναι που θα ορίσω ότι ένα product θα το χρησιμοποιήσω και σε 2ο υπολογιστή.

Ωραία, εγκαθιστώ το software από το DVD που αγόρασα, στον 2ο υπολογιστή. 

Μπαίνω στη Native Access με το ίδιο account που έχω (αυτό δηλαδή που χρησιμοποίησα όταν το έστησα και στον 1ο υπολογιστή), και μετά κάθομαι και κοιτάω την οθόνη!!!

Το προιόν μου το βλέπω στη λίστα των installed products, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω.

Υπάρχει η επιλογή Add Serial, αλλά αυτό έχει γίνει ήδη από την 1η εγκατάσταση. Δεν θα δεχθεί να εισάγω ξανά το ίδιο Serial αφού ήδη το έχω κάνει και το βλέπω το προιόν στη λίστα.

Επιλέγοντας το ήδη εγκατεστημένο προιόν από τη λίστα, το μόνο που υπάρχει είναι , η επιλογή installation path, αλλά εκεί είναι ορισμένο το path στον 1ο υπολογιστή που όρισα όταν έκανα την 1η εγκατάσταση.

Πολύ απλά δεν βλέπω τίποτα που να μπορώ να κάνω, να προσθέσω, να ενημερώσω....

Πως στο καλό ενημερώνω το Native Access ότι ξέρεις αυτό το product το τρέχω και σε δεύτερο υπολογιστή γιατί έχω 2 licences

• Guru

Στον δεύτερο υπολογιστή θα μπείς με διαφορετικό account - διαφορετικά όλα τα στοιχεία και θα σου επιτρέψει.

Εάν βέβαια έχεις 2 licences, άδειες χρήσης.

• Guru

μια απλή λύση που προτείνει η native είναι το να έχεις το library σε εξωτερικό σκληρό, συνεπώς το path παραμένει το ίδιο ασχέτως υπολογιστή...

• Ευχαριστώ 1

check my website

Δεν ξέρω βρε παιδιά. 

Λογικά μου ακούγονται όλα όσα γράφετε! Και ότι πρέπει να μπω με διαφορετικό account και ότι πρέπει να μπω με το ίδιο account!! Στα forums της Native μου λένε ότι πρέπει να μπω με το ίδιο account... Παραπάνω εδώ ο nikodemos γράφει ότι αν μπω με άλλο account και πάω να εισάγω serial number θα πάρω πιθανόν το μήνυμα ότι "το serial αυτό χρησιμοποιείται από άλλον χρήστη". Λογικό μου ακούγεται και αυτό.

Από την άλλη, αν μπω στον 2ο υπολογιστή με το υπάρχον account, όπως έγραψα λίγο πιο πάνω, δεν βλέπω τίποτα πουθενά στο περιβάλλον του Native Access που να μπορώ να κάνω, να προσθέσω, να επεξεργαστώ ώστε να "συνδέσω" τον 2ο υπολογιστή. Βλέπω το προιόν μου στη λίστα, όμως αυτό προέρχεται από΄την 1η εγκατάσταση, και η μόνη αλλαγή που μπορώ να κάνω είναι το Location path για τα Libraries, όμως εκεί έχω ορίσει το path από την 1η εγκατάσταση.

Στα forums της NI μου λένε να μπω με το ίδιο account. Οκ ρε παιδιά, μπαίνω με το ίδιο account και μετά κάνω τι? αυτό θέλω να μου πείτε. γιατί εγώ απλά κοιτάω την οθόνη...

7 λεπτά πριν, nikodemos είπε

μια απλή λύση που προτείνει η native είναι το να έχεις το library σε εξωτερικό σκληρό, συνεπώς το path παραμένει το ίδιο ασχέτως υπολογιστή...

Μήπως τελικά μόνο έτσι παίζει σε 2ο υπολογιστή? Γιατί η μόνη δυνατότητα που έχεις στο Native Access είναι αυτό το path που μπορείς να αλλάξεις, αλλά δεν έχει επιλογή να προσθέσεις και 2ο path σε 2ο υπολογιστή. 

Τι να πω. Μπέρδεμα.... Θα δοκιμάσω να κάνω και νέο account να δω αν θα δεχθεί το serial number ξανά....(έχοντας βέβαια 2 licences κάτι που δεν ξέρω ακόμα αν έχω γιατί κανείς δεν ξέρει να μου το πει ) Πιστεύω όμως θα φάω πόρτα. Μου φαίνεται λογικό αυτό που λέει ο nikodemos ότι θα μου πει ότι αυτό χρησιμοποιείται από άλλον user!

Θα ρωτήσω ξανά από Δευτέρα και στο chat της Native όπου μιλάς με τεχνικό online και απαντάνε αμέσως.  Δεν σκέφτηκα να τα ρωτήσω όλα αυτά σήμερα το πρωί. Μετά μου δημιουργήθηκαν οι απορίες :) Βασικά μπήκα να ρωτήσω αν ξέρουν αν έχω 2 Licences και μου είπαν ρώτα τον κατασκευαστή στην Ελλάδα, αλλά αυτός δεν υπάρχει :)

Επεξεργασμένο από killbill

• Guru

το licence υπάρχει σε όσους υπολογιστές θα έχεις το συγκεκριμένο account του Native Access. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι η διαχείριση του path για το οποίο από όσο καταλαβαίνω η Native δεν έχει κάνει κάποια πρόβλεψη στο access (ίσως αυτός είναι ο λόγος που για παράδειγμα το komplete το πουλάει και σε μορφή σκληρου δίσκου...κάτι που το κάνει πρακτικό σε αυτό το θέμα).

Εγώ θα σου πρότεινα για να μη παιδεύεσαι, να εγκατάστησεις τη βιβλιοθήκη είτε σε έναν εξωτερικό σκληρό είτε σε ένα φλασάκι και να ορίσεις αντίστοιχα το path.  

7 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Αν μπεις με άλλο account και φας πόρτα σημαίνει πως έχεις μόνο μία άδεια χρήσης.

Μανώλη αυτό δεν ισχύει, οι περισσότερες εταιρείες που έχουν δικά τους προγράμματα διαχείρισης (ή μέσω ilok account) και δίνουν περισσότερα από ένα licence το κάνουν (και είναι απόλυτα λογικό) μέσα από το ίδιο account

πχ Waves, Toontrack, PSP, Slate Digital

...σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να έχει δύο serial numbers 

Επεξεργασμένο από nikodemos

check my website

Θα μιλήσω από Δευτέρα στο chat support με τεχνικό της Native να μου πει τι πρέπει να κάνω και θα επανέλθω. 

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

• Guru

@nikodemos

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, αν ισχύει αυτό που λες, θα μπορεί ο καθένας να κάνει χρήση του λογισμικού με το ίδιο account σε όσους υπολογιστές θέλει.

Με άλλα λόγια το αγοράζει ένας και το μοιράζει στους φίλους του και το χρησιμοποιούν όλοι με το ίδιο account.

Εσύ το βλέπεις λογικό αυτό;

• Like 2

• Guru
12 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

@nikodemos

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, αν ισχύει αυτό που λες, θα μπορεί ο καθένας να κάνει χρήση του λογισμικού με το ίδιο account σε όσους υπολογιστές θέλει.

Με άλλα λόγια το αγοράζει ένας και το μοιράζει στους φίλους του και το χρησιμοποιούν όλοι με το ίδιο account.

Εσύ το βλέπεις λογικό αυτό;

χμμμ αρκετά ομολογω  ?

Νομίζω η ουσία του όλου πράγματος είναι πως οι περισσότερες αυτού του είδους εφαρμογές απαιτούν πρόσβαση στο ίντερνετ για να διασφαλίσουν πως μόνο ένα instance είναι ανοιχτό (αν δεν δίνουν περισσότερα του ενός licence).

Και λέω ότι μου φαίνεται λογικό γιατί για παράδειγμα μου έχει συμβεί να βολέψει ένα τέτοιο σενάριο στην συναιτερική αγορά από δύο άτομα προγράμματος που δίνει δύο licences από το ίδιο account (HOFA).

τωρα αν κάποιος μοιράσει το account του από δω και από εκεί....οκ δικό του θέμα αν και το βρίσκω κάπως μη λειτουργικό για πολλούς λόγους.

Γενικά η λογική είναι απόλυτα όμοια με του netflix σε ότι αφορά τον τρόπο διαχείρσης των αδειών.

Δλδ με εξαίρεση κάποιες μεμονωμενες περιπτώσεις πλέον δε νομίζω να υπάρχουν πολλές εφρμογές που η αδεια περιορίζεται σε εναν υπολογιστή κλπ ακόμη και αν είναι μία. Το θέμα είναι πόσοι υπολογιστές ταυτόχρονα μπορούν να τρέχουν το πρόγραμμα...η waves πχ χρεώνει μετά τον πρώτο χρόνο το 2ο licence, άλλοι το δίνουν δωρεάν και κάποιοι άλλοι δίνουν activation keys που μπορουν θεωρητικά να μπουν σε άπειρους υπολογιστές πχ η PSP ως εναλακτικό τρόπο για offline activation (μέσα από το account σου στην PSP φυσικά)

Επεξεργασμένο από nikodemos

check my website

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου