Προς το περιεχόμενο

Θεματάκια μικροφώνου Floureon BM-800

TeMeTeRoN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 λεπτά πριν, Dr. No είπε

Πάρε ένα τέτοιο, σύνδεσέ το στο καλώδιο 3.5mm που είχε στο κουτί και κάρφωσέ το στην κάρτα ήχου

6.35mm_m_to_3.5mm_f_headphone_adaptor_a1449b_aa1449b-1.jpg.6d7016be87e97bf8ab8708f73b983533.jpg

Το δοκίμασα πάλι τίποτα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

58 λεπτά πριν, mitsar είπε

Συνεπώς το ότι το πυκνωτικό δουλεύει και χωρίς να υπάρχει μπαταρία ή phantom τάση είναι μέγα ψεύδος.

θα σε στεναχωρέσω, αλλά "δουλεύει".

Για να μην σε στεναχωρέσω πολύ το έβαλα σε εισαγωγικά.

ΟΛΑ τα φτηνα πυκνωτικά των 30 ευρώ ή και 20 ή και κάτω από 20 από την απω απω Κίνα πωλούνται με συνδεσμολογία να λειτουργήσουν μόνο με την είσοδο ενός απλού υπολογιστή χωρίς xlr απλά....σέρνονται.

Αλλιώς δεν θα έμπαινε κανείς στον κόπο να δελεαστεί και να τα αγοράσει ποτε.

Και στο λινκ που έβαλα αυτό λέει και σε δεκάδες άλλα παρόμοια, αλλά και το δικό μου φτηνό δουλεύει, απλά αν πάρει 48 είναι η νύχτα με τη μέρα.

με σήμα το μπιφτέκι

6 minutes ago, dimsonic said:

μόνο με την είσοδο ενός απλού υπολογιστή

Πάρε ένα πολύμετρο και μέτρα την "είσοδο" του απλού υπολογιστή, και πες μου πόσα Volt βλέπεις.

Soundcard_Mic.gif

Επεξεργασμένο από mitsar
  • Like 1

8 λεπτά πριν, mitsar είπε

Πάρε ένα πολύμετρο και μέτρα την "είσοδο" του απλού υπολογιστή, και πες μου πόσα Volt βλέπεις.

Soundcard_Mic.gif

δεν κατάλαβα τι θες να δω και γιατί.

Σου είπα έχω ένα πυκνωτικό των 25 ευρώ που γμει αν παίζει με 48 και εναλλακτικά παίζει ανεκτά, και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες και τα καλώδια που συνοδεύεται, από απλή είσοδο μικροφώνο όπως αυτή που μου δείχνεις και όπως διαφημίζεται και πωλείται.

με σήμα το μπιφτέκι

Μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε, κλασικός εξώστης muppet show.

H συζήτηση είναι ότι διάφορι λένε ότι παίζει και "χωρίς τροφοδοσία" και "χωρίς μπαταρία" (όπως δηλαδή το δυναμικό μικρόφωνο που παράγει σήμα), και εξηγώ γιατί από ηλεκτρονικής πλευράς πράγματι δουλεύει χωρίς να υπάρχει φανερή "τροφοδοσία". Εξ ορισμού το πυκνωτικό με μηδέν τάση ΔΕΝ δουλεύει, δηλ. δεν παράγει σήμα.

Σαφώς και με την σκέτη κάρτα ήχου ένα πυκνωτικό δουλεύει, γιατί στην πραγματικότητα δέχεται 5V (δες το κύκλωμα). Το τί σήμα βγάζει είναι μια άλλη συζήτηση που εξαρτάται από πολλά πράγματα, αλλά κατά βάση είτε δώσεις 1.5 Volt, είτε 15 είτε 150, το ίδιο περίπου σήμα θα βγεί, εκτός αν το μικρόφωνο διαθέτει ενσωματωμένη προενίσχυση, που είναι σήμερα ο κανόνας (ακόμα και η κάψα αναφοράς WM61A της Panasonic διαθέτει ενσωματωμένο FET). Αν η προενίσχυση είναι σχεδιασμένη για 48V, σαφώς και δεν θα δουλέψει το ίδιο με τα 5V της κάρτας.

Επεξεργασμένο από mitsar
  • Like 1

εντάξει

Το θέμα είναι (και αφορά τον ΟΡ) ότι αυτά τα φτηνιάρικα πυκνωτικά πλασάρονται ότι παίζουν ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ εξωτερική κάρτα ήχου και έτσι φεύγουν και πιό εύκολα.

Και αυτό λένε οι διάφοροι και μεταξύ αυτών και εγώ.

Τώρα το παιδάκι που παίζει γκεημς και βλέπει παντού στο νετ ότι τα καλά μικρόφωνα είναι τα πυκνωτικά άνω των 100-150 ευρώ με εξωτερική τροφοδοσία και είναι ακριβά...όταν δει την χρυσή κινεζιά των 20 που σου λέει δεν θέλει και έξτρα κάρτα, σου λέει μπίνγκο εδώ είμαστε.

με σήμα το μπιφτέκι

• Guru
14 λεπτά πριν, dimsonic είπε

εντάξει

Το θέμα είναι (και αφορά τον ΟΡ) ότι αυτά τα φτηνιάρικα πυκνωτικά πλασάρονται ότι παίζουν ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ εξωτερική κάρτα ήχου και έτσι φεύγουν και πιό εύκολα.

Και αυτό λένε οι διάφοροι και μεταξύ αυτών και εγώ.

Τώρα το παιδάκι που παίζει γκεημς και βλέπει παντού στο νετ ότι τα καλά μικρόφωνα είναι τα πυκνωτικά άνω των 100-150 ευρώ με εξωτερική τροφοδοσία και είναι ακριβά...όταν δει την χρυσή κινεζιά των 20 που σου λέει δεν θέλει και έξτρα κάρτα, σου λέει μπίνγκο εδώ είμαστε.

Και μετά νομίζει ο πιτσιρικάς πως έτσι δουλεύουν τα πυκνωτικά μικρόφωνα ή αυτό που αγόρασε είναι πραγματικό πυκνωτικό.

Άργησα λίγο αλλά έρχομαι με κάποιες εξελίξεις. Το καλώδιο που είχα το δοκίμασα σε ένα μίκτη ενός φίλου μου και δούλευε μια χαρά. Άρα το καλώδιο δεν έφταιγε... Δοκίμασα ένα άλλο μικρόφωνο που είχε, στην Focusrite που έχω το Shure Beta 58 δυναμικό το ξέρω αλλά είναι το μόνο που βρήκα και δούλευε μια χαρά... Τώρα απ' ότι καταλαβαίνω είτε η κάρτα έχει κάποιο πρόβλημα με το phantom power (σήμερα το ξαναδοκίμασα και με το phantom power ανοιχτό και την ένταση σχεδόν στο τέρμα στο reaper και ήχος ήταν λίγο πιο δυνατός αλλά πάρα πολλά παράσιτα! ωστόσο με που κλείνω τα 48V ο ήχος γίνεται πιο δυνατός πιο καθαρός χωρίς παράσιτα και μετά σταδιακά χαμηλώνει και δεν ακούγεται καθόλου σαν να γεμίζει με ρεύμα και μετά αδειάζει δεν ξέρω πως αλλιώς να το παρομοιάσω) είτε ο κινέζος μας την έκανε και έπεσα σε κάποιο ελαττωματικό κομμάτι.... Ξέρω έχω κουράσει αλλά μια τελευταία γνώμη θα ήθελα πριν μιλήσω με το κατάστημα που μου το πούλησε μπας και βρω καμιά λύση εκεί....  

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου