geka Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα. Έχω χορδές 11 48 τώρα. Θέλω να πειραματιστώ με χορδές διαφορετικές και ρωτώ το εξής. Αν βάλω αντίστοιχες ίδιο νούμερο flatwound η 11 άρες με άλλο νούμερο σε κάποιες χορδες θα χρειαστεί setup? Ευχαριστώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 Εαν εισαι οριακα στο σεταπ σου, και αλλαξει λιγο η πιεση των χορδων, τοτε θα χρειαστει να πειραξεις λιγο το truss rod. Κατα τα αλλα, δεν πειραζεις κατι αλλο. Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, geka είπε θα χρειαστεί setup? Ναι Μπορει να ΜΗΝ χρειαστει να πειραξεις το truss rod για να προσθεσεις ή να αφαιρεσεις relief (αν εχεις πολυ ακαμπτο μπρατσο) αλλα το INTONATION,το ACTION αν αλλαξεις χορδες θα πρεπει να τα τσεκαρεις και να τα ρυθμισεις . Σε καθε περιπτωση θα πρεπει να τσεκαρεις ,με τους γνωστους τροπους, τα βασικα δηλ. relief,intonation & action και να κανεις τις ρυθμισεις ωστε να νοιωθεις το οργανο παιζει στο optimum του playability που EΣY επιθυμεις . Σε ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ αλλαγες gauge προς τα ΠΑΝΩ θα πρεπει να τσεκαρεις και το nut slot height...ειδικα στη ΜΙ και ΛΑ Επεξεργασμένο 2 Μαρτίου 2021 από Superfunk www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
geka Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 Κατάλαβα.... Μόνο intonation ξέρω να κάνω. Τα άλλα δεν τα ξέρω.... Πρέπει ν τα μάθω όμως.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, geka είπε Πρέπει ν τα μάθω όμως.. Ε καλα δεν ειναι και rocket science... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jet72 Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 Να συμπληρώσω ότι αν δεν έχεις σταθερή γέφυρα τότε θα πρέπει ίσως να πειράξεις και τα ελατήρια από το πίσω μέρος της κιθάρας για να ισορροπήσεις την διαφοροποιημένη τάση των χορδών. (Αυτό βέβαια είναι κάτι που στον SF κόσμο ΔΕΝ υπάρχει μιας και εκεί όλα είναι Σταθερά ) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Jet72 είπε Αυτό βέβαια είναι κάτι που στον SF κόσμο ΔΕΝ υπάρχει μιας και εκεί όλα είναι Σταθερά δεν θα το ελεγα ....... σωστη παρατηρηση παντως ,ειδικα για FW χορδες που εχουν και μεγαλυτερο tension Επεξεργασμένο 2 Μαρτίου 2021 από Superfunk 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jet72 Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 Λαυράκι έβγαλα. Να δεις στην αποθήκη που θα έχει και κρυμμένο Floyd.... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 4 λεπτά πριν, Jet72 είπε θα έχει και κρυμμένο Floyd μακρια απο εμενα τετοια δΓιαβολοπραματα.... 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
geka Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2021 Sf εννοείται ότι το χω διαβάσει όλο το άρθρο σου για το setup αλλά φοβάμαι Ν το κάνω ακόμα....... ΓΙΑ την ιστορία έχω τις pyramid maximum Performance 11 48 και θέλω να δω και τις pyramid Nickel Classics, τις αντιstοιχες pyramid flatwound και ίσως τις thomastik Power Brights. Κάποια στιγμή Θ δω και το 10 38 που λέτε πολλοί εδώ μέσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση