NemOOO Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 αφύσικα πανάκριβο όργανο Πες ταααα..... Time is just a fraction of the sine....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alchemist Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 α) Ο Rudess έχει επιλέξει να λειτουργεί σαν διαφημιστής και συνεπώς η αξιοπιστία των επιλογών του τίθεται υπό άμεση αμφισβήτηση' date=' όποιες και αν είναι. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάμε για το ποια όργανα βλέπουμε πάνω στη σκηνή, όταν είναι γνωστό εδώ και είκοσι χρόνια ότι τα όργανα που ΔΕΝ είναι στη σκηνή είναι πάντα σημαντικότερα ΚΑΙ περισσότερα.[/quote']Από τη στιγμή που τον είδα live το 2005 να παίζει μόνο με το Oasys και να έχει ηχάρα, δεν με απασχολεί ποιόν διαφημίζει ο Ιορδάνης. Θα συμφωνήσω στο δεύτερο σκέλος αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να πεις. :oops: β) Το Oasys' date=' όσο καλό και αν είναι, δεν παύει να είναι ένα αφύσικα πανάκριβο όργανο, με τα χρήματα του οποίου μπορεί κανείς να αγοράσει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Τι να κάνουμε; ΤΙΠΟΤΕ δεν μπορεί να αποτιμάται ΧΩΡΙΣ να λαμβάνεται υπόψιν και η τιμή του, αλλιώς όταν μας ρώταγε κάποιος φίλος "τι αυτοκίνητο να πάρω ρε" θα του λέγαμε κατευθείαν BMW και θα τελείωνε η υπόθεση.[/quote']Και πάλι συμφωνώ, με μια διαφορά. Είπα και πριν ότι δεν είναι αυτό που χρειάζεται κάθε πληκτράς (δεδομένης της ακριβής τιμής), αλλά ότι είναι ένα πανίσχυρο όργανο το οποίο δεν πρέπει να απαξιώνουμε χαρακτηρίζοντάς το "υπολογιστή με άλλο κουτί". Είναι σαν να λέει κάποιος "έλα μωρέ, γιατί να πάρω την M5 και όχι μια 320; Αφού και οι δύο BMW είναι". Δεν είναι το ίδιο, η M5 είναι αφύσικα ακριβή αλλά πραγματικά είναι άλλο αυτοκίνητο, η 320 είναι πολύ καλή επίσης και θα αποτελέσει την επιλογή μεγαλύτερου κοινού (είναι γενικά πιο λογική αγορά) αλλά δεν είναι το ίδιο με μια M5, όσο και να το ζορίσουμε... Yes it is!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
yannis Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 Παίδες, νομίζω πως οι περισσότεροι απο'μας δεν ξέρουν ούτε το 50% των δυνατοτήτων των οργάνων τους, ή δεν τις χρησιμοποιούν. Με τη σημερινή τεχνολογία, νομίζω πως με ένα λάπτοπ και ένα καλό συνθ έχεις τα πάντα για να παίξεις και να γράψεις μουσική. Εγω προσωπικώς έχω τα δύο Nord, ένα λάπτοπ και ένα module (Roland XV2020) και τα σεταρίσματα που παίζω στα διάφορα συγκροτήματα τα έχω διπλά και τριπλά - για παν ενδεχόμενο... Το ΟΑSYS είναι προφανώς εξαιρετικό, αλλά ο Rudess έπαιζε ακόμη καλύτερα με ένα Kurzweil πριν βγει το Oasys και κανείς δεν μπορεί να πει πως στερείται ήχων. Επίσης ο τύπος έχει ένα rack V-Synth, ένα γεμάτο Muse Receptor και μερικά ακόμη, οπότε δεν κάνουν τα ράσα τον παπά αλλά ο mr. Rudess κάνει τα όργανα αυτά να κελαηδούν (σύμφωνα με κάποιους τουλάχιστον). Αν μάθουμε καλά τις δυνατότητες των οργάνων μας και μελετήσουμε και λιγάκι την τεχνική, τότε όλα γίνονται - διότι αν δεν μελετάς και το Οasys θα ακούγεται σαν φτηνό Casio νομίζω, ενώ αντίθετα και ένα σκέτο λάπτοπ με δύο κοντρόλερς μπορεί να σε πάνε στον παράδεισο! :lol: αυτά και χαιρετώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 Από τη στιγμή που τον είδα live το 2005 να παίζει μόνο με το Oasys και να έχει ηχάρα' date=' δεν με απασχολεί ποιόν διαφημίζει ο Ιορδάνης. Θα συμφωνήσω στο δεύτερο σκέλος αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να πεις. :oops: [/quote'] Μα... το αυτονόητο: ότι οι επιλογές που προβάλλει δεν είναι επιλογές ελεύθερου ανθρώπου αλλά επιλογές ανθρώπου που χρηματίζεται. Θα τους αποδώσω περίπου την ίδια σπουδαιότητα που αποδίδω όταν βλέπω διαφημίσεις στην τηλεόραση. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι περιφρονώ τον Rudess ή τη γνώμη του, απλά πιστεύω ότι η γνώμη του μπορεί και να ήταν άλλη αν δεν τα έπαιρνε. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
x_pap Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 ..Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι περιφρονώ τον Rudess ή τη γνώμη του' date=' απλά πιστεύω ότι η γνώμη του μπορεί και να ήταν άλλη αν δεν τα έπαιρνε.[/quote'] Πραγματικά.. μπορεί να έβγαινε με κάποιο Roland. Εγώ στα lead του Rudes ειδικά στα live δεν ξέρω τι το κάνει το OASYS και τι χρειαζόταν όλα τα άλλα sytnh. Οταν είχα δεί video του που εξηγούσε τι ήχους "στρώνει" στα compi του το kurzweil έπαιζε το ρόλο midi controler 8O (k2600!) και είχε compi μέχρι 5 φωνές. Εκτός από εκείνο το κοντρόλερ που το παίζει με το δάχτυλο και είναι σαν μια μεγάλη ταινία ribbon που είναι κάτι διαφορετικό δεν καταλαβαίνω τη χρήση όλων των άλλον εκτός της καθαρής διαφήμησης και να φαίνεται ότι είναι εξοπλισμένος. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά δεν ακούω κάτι παραπάνω :roll: . Επίσης θέλω να μάθω τι είναι αυτό που θα κάνει ένας πληκτράς με το OASYS σε live όταν θα έχει να παίξει το μερος των πλήκτρων σε μια πλήρη μπάντα και δεν μπορώ να το κάνω εγώ με ενα workstation (χωρίς λάπτοπ) των 2000€? Αν υπάρχει κάτι και γνωρίζει κάποιος να πει ωστε να βγάλουμε και μια άκρη με το τι κερδίζεις στα 7000€ και αν αξίζει να τα δώσεις κιόλας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Costas_SD Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 παντως οταν μιλαμε για πληκτρα το πρωτο πραγμα που ερχεται στο μυαλο ειναι ενα workstation...και γιατι οχι ενα andromeda,ενα πολυ εβολβερ κτλ.ειναι κριμα που κατασκευαζονται ελαχιστα real analog synths πια :( Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
SONICSPOT Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 a FAIRLIGHT please.... ead, Follow or Get out of the way !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-frhodes 88 Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 Δεν θα να μπω σε φάση διαπληκτισμού μαζί σου γιατί να πιθανότατα έχεις το OASYS και δεν σου αρέσουν αυτά που λέω. ΟΚ. Δεν με πειράζει. Εξάλλου δεν προσπάθησα να επιβάλλω την αποψή μου, απλά την είπα. Τώρα όσο για αυτά που είπα για το OASYS, όποιος θέλει μπορεί να ψάξει να βρει περισσότερα για το μηχάνημα δεν είναι ανάγκη να το αναλύσω εγώ εις βάθος. Όσο για τις υποδείξεις σου σχετικά με το ψάξιμό μου, καλύτερα να τις κρατήσεις για τον εαυτό σου. Και αυτό ισχύει για όλους μας. Δεν είμαστε στο forum για να παίζουμε ποιος ξέρει τα περισσότερα, αλλά για να ανταλλάσουμε απόψεις και προτάσεις. Για τον φίλο μας τον Rudess τώρα, και μένα αν μου δίνανε τζάμπα τρία OASYS θα έλεγα τα καλύτερα. Γιατί δεν νομίζω να απατάσε ότι τα έχει αγοράσει? Υπάρχει σχετική συνέντευξή του στο Keyboard 8/2005. Μπορεί να την έχεις διαβάσει ήδη. Τό ίδιο φυσικά κάνουν όλες οι φίρμες και καλά κάνουν. Είναι καιρός που αγοράζεις και καιρός που σου τα χαρίσουν. Όσο για το θέμα του design που έθιξε ο Nemoo. Και μένα μ' αρέσει αλλά σε πιο λογική τιμή. Αυτά δεν έχω άλλο χρόνο στην διάθεσή μου. Ας με συγχωρήσουν οι θιγμένοι. :P :P :P Είπον 8) 8) 8) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
NemOOO Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 Ρε μην το παιρνεισ προσωπικά κουβεντα γίνεται για να μαθαίνουμε και να ανταλασσουμε ιδέες.... Time is just a fraction of the sine....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alchemist Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2007 Δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο επιθετικός απέναντί μου φίλε frhodes 88. Δεν νομίζω ότι σου απάντησα με υφάκι ή με διάθεση τσακωμού, το αντίθετο μάλιστα! Κι εγώ, όπως εσύ, είπα μια γνώμη την οποία παρεξήγησες... Απλά για να μην παρεξηγούμαστε, το OASYS δεν το έχω (και λογικά δεν πρόκειται να το αποκτήσω ποτέ) αλλά ως μηχάνημα και σύλληψη μου αρέσει πολύ. Και επιμένω ότι δεν είναι σκέτο PC! Επίσης, δεν σου έκανα υποδείξεις όπως θεώρησες, μια συμβουλή σου έδωσα σε περίπτωση που δεν κατάλαβες σωστά το concept του οργάνου. Εκτός κι αν ούτε αυτό το καταδέχεσαι! Δεν έχω διάθεση για τσακωμούς (μπορούν να στο βεβαιώσουν και τα άλλα μέλη αυτό) αλλά πραγματικά δεν θεωρώ ότι είπα κάτι που να δικαιολογεί το ύφος σου. Να 'σαι καλά... 8) Yes it is!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση