Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?


gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 ώρες πριν, fusiongtr είπε

 

Αλλά πιο πολύ μου αρέσουν συνταγές με λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και ζυμαρικά.

 

+1

 

11 ώρες πριν, fusiongtr είπε

Αν έχει πολύ ζουμί το φαγητό, προσθέτω κάτι να το ρουφήξει.

Ακόμα και την φασολάδα την τρώω βελουτέ (λίγα φασόλια με κρεμμύδι, καρότο, πατάτα, και ίσως και πράσο, βρασμένα φυσικά, στο μπλέντερ και ξανά μέσα στην κατσαρόλα να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά την ώρα που αυτά βράζουν), και τις φακές σπιρωτές, σαν το ρύζι.

Είμαι ανώμαλος, το ξέρω.

Και 'γω προτιμώ βελουτέ τις σούπες (περι ορέξεως θα μου πεις...)
Υπερωρίες το ραβδομπλέντερ!

 

Πάντως στην περίπτωση της οσπριάδας, δε χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο γιατί περιέχει ανόμοιου μεγέθους όσπρια με αποτέλεσμα τα μικρά (φακή, φάβα κλπ) τις περισσότερες φορές να διαλύονται εντελώς μέχρι να βράσουν καλά τα μεγαλύτερα (ρεβύθι και βάλε).
Πάει το άμυλο σύννεφο!

  • Like 1

"Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

44 λεπτά πριν, LK είπε

Μόλις βγω στη σύνταξη, το πρώτο έτος θα βάλω (κατά τους πρόχειρους υπολογισμούς μου)  40 κιλά και το δεύτερο θα .....πεθάνω  από το φαγητό και το πιωτί.

Θα ζήσω 2 χρόνια καλά και δεν θα επιβαρύνω το ασφαλιστικό. ?

La_Grande_Bouffe.jpg.dbc0660f4db10e9892da4df14fe53db4.jpg

  • Χαχα 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

51 λεπτά πριν, LK είπε

Μόλις βγω στη σύνταξη, το πρώτο έτος θα βάλω (κατά τους πρόχειρους υπολογισμούς μου)  40 κιλά και το δεύτερο θα .....πεθάνω  από το φαγητό και το πιωτί.

Θα ζήσω 2 χρόνια καλά

 

Εγώ σου προτείνω να ζήσεις  ΟΛΑ σου τα χρόνια ΚΑΛΑ και το πολύ πολύ παίρνεις κάνα δύο νούμερα μεγαλύτερα κουστούμια. 

  • Like 1
  • Χαχα 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 λεπτά πριν, Superfunk είπε

 

Σε όλα τα όσπρια, και ειδικά στις σούπες,το να "μπιμεριασουμε" ελαφρά βοηθάει και στο χυλωμα.

 

Η επένδυση σε ένα beamer αξίζει μια και το αλεΖμα γίνεται γρήγορα και πανεύκολα μέσα στην ίδια την κατσαρόλα. 

 

Έξτρα κόλπο από τον SF ειδικά στις ΦΑΚΕΣ που βάζουμε πολλά έξτρα λαχανικά και ειδικά καρότα αλέστε στο multi  σχεδόν όλα τα καρότα και την πατάτα και Ρίξτε τα ξανα στην κατσαρόλα, μιλάμε για τρομερό χυλωμα!

 

στο τέλος είτε θα μείνουμε από δόντια είτε θα μας δώσουν ένα καλαμάκι και θα προσλάβουν για το Οδύσσεια του Διαστήματος 3001

  • Χαχα 1

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λαϊκό φαγητό σημερΙσ για να μη ξεχνάω και τις αριστερές μου ρίζες....

 

Ο μικρός ήθελε μπριζόλες με πατάτες τηγανητές. 

 

Οπότε λαιμουδακι χοιρινό με τόνους μπαχαρικών και καυτερου,ο γιος μου πρέπει να ήταν Ινδός ή Κορεάτης στην προηγούμενη ζωή του, και ψεύτικες πατάτες τηγανητές (Δεν τηγανίζω ΠΟΤΕ τίποτα εδώ και χρόνια ) στο φούρνο φυσικά με λίγο ελαιόλαδο, μπαχαρικά και καλό μασάζ.

IMG_20210209_135537.jpg

 

Βασικό για όλα τα κρέατα ώστε να έχουν την απόλυτη γεύση :

όταν αλατίζουμε το κρέας το αλάτι τραβά την υγρασία από το εσωτερικό, μια διαδικασία που διαρκεί σχεδόν 30 λεπτά. Στη συνέχεια οι ίνες του κρέατος χαλαρώνουν και απορροφούν ξανά τους αλμυρούς χυμούς. Έτσι, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος το κρέας είναι τρυφερό, ζουμερό και εύγεστο.

Όταν αλατίζουμε δηλαδή το κρέας θα πρέπει να το αφήσουμε έως και 4 ώρες με το αλάτι του ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και σίγουρα όχι λιγότερο από μισή ώρα.

Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, ειδικά στα ψητά κρέατα, καλύτερα να αλατισουμε ΜΕΤΑ το ψήσιμο και αφού ξεκουραστεί το κοψιδι...Δεν θα έχει την ίδια θεϊκή γεύση με το...προαλατισμενο Αλλά τουλάχιστον δεν θα έχει στεγνώσει. 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 5

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, gmoukou είπε

Και 'γω προτιμώ βελουτέ τις σούπες (περι ορέξεως θα μου πεις...)
Υπερωρίες το ραβδομπλέντερ!

 

 

Εγώ προτιμώ να τα βγάζω από την κατσαρόλα και να τα βάζω στο multi.

Γιατί εκεί μπορώ να προσθέσω και μουστάρδα και ταχίνι (με ρεβύθια και φασόλια ΣΚΟΤΩ), τα οποία ομογενοποιούνται με τα πολτοποιημένα λαχανικά και όσπρια, και μετά ξανά στην κατσαρόλα για άλλη μια βράση, να δέσουν με το φαγητό.

  • Like 3

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πεθυμησα κανα οσπριο με τα προχτεσινα ποστ, οποτε εχω βαλει να μουλιαζουν φασολια για αυριο και για σημερα μιας και ειχα λιγες φακες κοκκινες σπασμενες ειπα να τις φτιαξω σε ινδικο dhal στυλ. Ενα γρηγορο πρωτο βρασιμο στις φακες και τις σουρωνεις , τσιγαριζεις κρεμμυδι/σκορδο/τσιλι, ακολουθει λιγη ντοματα και μπαχαρικα (curry, κουρκουμας, κυμινο, παπρικα, αλατοπιπερα κλπ), επιστρεφουν οι φακες, λιγο γαλα καρυδας, ζωμος λαχανικων και το αφηνεις να τρεξει μεχρι να χυλωσει στο επιθυμητο επιπεδο. Κανονικα θα επρεπε να συνοδευτει με ρυζι, αλλα για σημερα ειχα στο σπιτι χωριατικο ψωμι μαζι με μερικα τουρσακια στο πλαι. 

 

 

 

 

IMG_20210210_145729_5.jpg

Επεξεργασμένο από odis13
  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοτόσουπα με έξτρα παχΙο και πλουσΓιο αυγολέμονο....ποίημα..

 

 

20210210_140617.jpg

  • Like 2

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Giorgos rockstep είπε

Μακαρονάδα με πέστο πατζαριου.Νοστιμο και δροσιστικό.Δεν το έφτιαξα εγώ!

 

Την έχω φτιάξει και γω στο παρελθόν και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον!
Όπως επίσης εξαιρετικότατη είναι και η μακαρονάδα με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης!

  • Like 1

"Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου