gmoukou Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, Superfunk είπε ΟπΓιος θελει συνταγη εδω ειμαστε Ρίχτη ρε μάστορα, τι ρωτάς!!! Καιρό θέλω να φτιάξω ρεβύθια με χοιρινό αλλά ποτέ δε το πήρα απόφαση, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου απ'οτι φαίνεται υγ: 'γειά στα χέρια σου "Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, gmoukou είπε Ρίχτη ρε μάστορα, τι ρωτάς!!! αμεσως! Υλικα: 500 γραμμαρια ΚΑΛΑ ελληνικα ρεβυθια (χονδρα) 1,5-2 κιλα χοιρινο (μπουτι,σπαλα,λαιμο ή αν ειμαστε μερακληδΑι παντσετα) σε μεριδες 2 μεγαλα καλα ελληνικα χωριατικα λουκανικα 3 καροτα,3 μεγαλα κρεμμυδια,σκορδο (βαρατε αλυπητα),τριμενο κολιανδρο,κιμινο,καπνιστη παπρικα,μπουκοβο (κατα βουληση),αλατι,πιπερι,θυμαρι ,δεντρολιβανο (λιγο),δαφνη (μπολικη οπως παντα στα ρεβυθια),ενα ζουμερο λεμονι, 1 κυβο λαχανικων,3 αντζουγιες,1 μεγαλη κουταλια πελτε Εκτελεση: Απο το βραδυ μουλιαζουμε τα ρεβυθια σε νερο με μιση κουταλια αλατι 4 ωρες πριν το μαγειρεμα αλατιζουμε το χοιρινο και του προσθετουμε το πιπερι,την καπνιστη παπρικα,τον κολιανδρο,το κιμινο,το θυμαρι & το δεντρολιβανο κανοντας ενα καλο μασαζ...ετσι "παει μεχρι μεσα" το αλατι και τα μπαχαρικα. Ξεπλενουμε καλα τα ρεβυθια και τα ριχνουμε σε μια κατσαρολα και αφου παρουν βραση τα βραζουμε για 15 λεπτα. Τα σουρωνουμε σε ενα τρυπητο να φυγει η μπλιχλα και τα βαζουμε στην ακρη . Καραμελωνουμε ΚΑΛΑ το κρεας σε μια ΜΕΓΑΛΗ κατσαρολα (για να μη κανουμε την κουζινα χαλια ενα καλο τιπ για σωταρισμα και καραμελωμα ειναι να ριχνουμε λιγο ελαιολαδο ΠΑΝΩ στο κρεας και να του κανουμε μασαζ αντι να ριχνουμε το λαδι στην κασταρολα και μετα το κρεας). Μολις καραμελωσει καλα το αφαιρουμε και το βαζουμε στην ακρη. Στο ιδιο σκευος πεταμε μεσα το καροτο,το κρεμμυδι (ψιλοκομενα) ,λιγο αλατι, τη δαφνη,το θυμαρι και το δεντρολιβανο προσθετουμε λιγο ελαιολαδο και τα καραμελωνουμε μολις καραμελωσουν πεταμε μεσα και το ψιλοκομμενο σκορδο,τις αντζουγιες και τον πελτε και τα φερνουμε μια γυρα (ο πελτες θελει ΠΑΝΤΑ σωταρισμα για να μη πικριζει και να παιρνει μια υπεροχη καπνιστη γευση) ,προσθετουμε και μια κουταλια ΜΕΛΙ ή ζαχαρη. Σβύνουμε με λιγο τσιπουρο ή ουζο ή κονιακ ή κρασι. (εγω προσθετω και λιγη worcester sauce) Μετα ριχνουμε μεσα το κρεας,τα ρεβυθια , τα κομμενα λουκανικα τον κυβο και 1,5 λιτρο βραστο νερο. Ανακατευουμε και μολις παρει βραση το σκεπαζουμε και το αφηνουμε σε ΠΟΛΥ χαμηλη φωτια για 4-5 ωρες (ακομα καλυτερα αν εχουμε μεγαλη ΓΑΣΤΡΑ να το βαλουμε σε φουρνο στους 140 βαθμΟΙ). Στο τελος προσθετουμε 1 ποτηρακι του κρασιου χυμο απο λεμονι . καλη ορεξη! Επεξεργασμένο 11 Νοεμβρίου 2021 από Superfunk 5 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Giorgos rockstep Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Superfunk είπε Κασουλε αλλα βλαΧα εμπνευσης μου.. Ρεβυθια με χοιρινο μπούτι & λΟκανικο προβειο/χοιρινο Μετσοβου... Οτι πρεπει για σπασιμο της διαλειματικης νηστειας (ή μαλλον της αυτοφαγιας μια και εχω να φαω 40 ωρες) ΟπΓιος θελει συνταγη εδω ειμαστε Δωσε συνταγή στο λαό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, Giorgos rockstep είπε Δωσε συνταγή στο λαό! Έδωκα, από πάνω είναι :) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Giorgos rockstep Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Superfunk είπε Έδωκα, από πάνω είναι :) Ωραιός. Θαμπώθηκα από τη φωτο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Αετός Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Superfunk είπε Κασουλε αλλα βλαΧα εμπνευσης μου.. Ρεβυθια με χοιρινο μπούτι & λΟκανικο προβειο/χοιρινο Μετσοβου... Οτι πρεπει για σπασιμο της διαλειματικης νηστειας (ή μαλλον της αυτοφαγιας μια και εχω να φαω 40 ωρες) ΟπΓιος θελει συνταγη εδω ειμαστε Αφορισμός! Κι εγώ, πήγα και πήρα γαύρο να φτιάξω ξυδάτο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 11 Νοεμβρίου 2021 Τώρα που κρυωσε λιγακι και χυλωσε θα στριψω λίγο ακόμα το μαχαίρι στη πληγή :) 3 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 14 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 14 Νοεμβρίου 2021 Μεσημεριανές φωτό, αλλά πριν από λίγο συνήλθα και κατάφερα να τις ανεβάσω. 7 Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmoukou Δημοσιευμένο 14 Νοεμβρίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 14 Νοεμβρίου 2021 όταν ο Δέλτα βάζει κάρβουνα, ένα είδος της πανίδας οδεύει προς την εξαφάνιση 5 "Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 14 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 14 Νοεμβρίου 2021 Κρεατομερα και για μας η σημερινή. Ωστόσο, η "σαλάτα" είχε το περισσότερο ενδιαφέρον... 4 Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις