Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρικουελ: Κυριακή ήμασταν σε σουβλακογιορτή, πολλά από τα σουΓλάκια δεν πουλήθηκαν, οπότε επειδή έχουμε μέσον στο ΠΑΣΟΚ και στην ΕΒΡΩΠΑΗΚΗ ΕΝΟΣΟΙ πήραμε τσάμπα μπόλικα άψητα, τα οποία θα γίνουν λεμονάτα να γουστάρουν τα κορμιά μας. Φωτό θα ακολουθησουν αν το θυμηθώ. Πες ναι στην ανακύκλωση, πες ναι στην ζωή.

• Χαχα 1

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά η σύζυγος μου την έφερε άτιμα και σκουλικιάρικα, και αντί για λεμονάτο με πιλάφια εμφάνισε τηγανιά με τηγανητή πατάτα. Ήμουν στο όριο να πάρω τηλέφωνο τον δικηγόρο μου, αλλά έκανα την καρδιά μου πέτρα και έφαγα. Και έφαγα. Και έφαγα.

tigania.jpg

• Χαχα 2

Σήμερα τίμιο χειμωνέζικο φαγάκι, λαχανοντολμάδες με σπιτικό ψωμί, όχι σε επιστημονικό επίπεδο Shelter, αλλά κάτι κάναμε με τα μέτρια γερμανέζικα άλευρα...

fai1.jpg

fai2.jpg

• Like 4

Μια χαρά είναι το ψωμάκι. Μπράβο!

Λαχανοντολμάδες δεν έχω φτιάξει ποτέ!

Τώρα ετοιμάζω και εγώ το τακτικό της εβδομάδας.

4 ώρες πριν, kwstas79 είπε

μέτρια γερμανέζικα άλευρα...

Τι αλεύρι είναι?

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

Μίξη από 50% dinkel 550ρι, 20% dinkel ολικής και 30% σίκαλης ολικής. Χρησιμοποιήσα φρέσκια μαγιά, γιατί η οικογένεια είναι ιδιότροπη και τους ξινίζει το προζύμι δυστυχώς.

• Ευχαριστώ 1

13 λεπτά πριν, kwstas79 είπε

Μίξη από 50% dinkel 550ρι, 20% dinkel ολικής και 30% σίκαλης ολικής. Χρησιμοποιήσα φρέσκια μαγιά, γιατί η οικογένεια είναι ιδιότροπη και τους ξινίζει το προζύμι δυστυχώς.

Δουλεύει η μαγιά με τη σίκαλη?

Αν δουλεύει λέει... Σε οτιδήποτε μίγμα έχω χρησιμοποιήσει σίκαλη, έχω παρατηρήσει τεράστια αυξηση σε δραστηριότητα, συνήθως δεν βάζω πάνω από 20-30% όμως, λόγω ενδοοικογενειακής γκρίνιας. Πλέον και το προζύμι μου με σίκαλη το φτιάχνω.

• Ευχαριστώ 1

28 λεπτά πριν, kwstas79 είπε

Αν δουλεύει λέει... Σε οτιδήποτε μίγμα έχω χρησιμοποιήσει σίκαλη, έχω παρατηρήσει τεράστια αυξηση σε δραστηριότητα, συνήθως δεν βάζω πάνω από 20-30% όμως, λόγω ενδοοικογενειακής γκρίνιας. Πλέον και το προζύμι μου με σίκαλη το φτιάχνω.

Καλά το προζύμι ναι. Απλά είχα διαβάσει παλιότερα ότι οι Γερμανοί δουλεύουν πολύ προζύμι γιατί η μαγιά δε λειτουργεί με τη σίκαλη (που αφθονεί εκεί).

Έτσι και αλλιώς μέχρι το 1970 όλοι προζύμι δούλευαν.

Επεξεργασμένο από Shelter

Δεν το ξέρω αυτό, ίσως να χρησιμοποιούν προζύμι λόγω του ότι κρατάει το ψωμί για περισσότερο καιρό "φρέσκο". Μην ξεχνάς ότι σε αυτές τις χώρες η υγρασία και η μούχλα αφθονεί, και σε αυτό βοηθάει το προζύμι.

• Συμφωνώ 1

1 λεπτό πριν, kwstas79 είπε

Δεν το ξέρω αυτό, ίσως να χρησιμοποιούν προζύμι λόγω του ότι κρατάει το ψωμί για περισσότερο καιρό "φρέσκο". Μην ξεχνάς ότι σε αυτές τις χώρες η υγρασία και η μούχλα αφθονεί, και σε αυτό βοηθάει το προζύμι.

Ναι αλλά η μαγιά γλιτώνει άπειρο χρόνο και κόπο. Και αυτοί τα μετράνε πολύ αυτα.

Anyway. Πάντως ξέρω ότι το αλεύρι σίκαλης κάνει πολύ δυνατο προζυμι.

Επεξεργασμένο από Shelter

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου