Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?


gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, Nekkon είπε

Τι πήρες;

Που να σου γράφω τώρα.

Θα ήταν πιο εύκολο να γράψω τι δεν μου άρεσε ή μου άρεσε λιγότερο από άλλα, αλλά όλα ήταν τέλεια.

Δοκίμαζα κάτι, ωνασουγα... Δοκίμαζα άλλο, ωνασουγα...

Τέλεια ποιότητα υλικών, με τέλεια παρασκευή.

 

.

Επεξεργασμένο από Spyros Delta
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, Waterfall-K είπε

Όλο τον κατάλογο. Παραλίγο να φάει και το γκαρσόνι...

Όχι μωρέ, αλλά έχω ξαναπάει και έχω δοκιμάσει διάφορα.

Αυτό που παίρνω ίδιο πάντα, είναι η nostos σαλάτα.

Δεν παίζεται.

IMG_20240821_162530.thumb.jpg.5b894ddedc98f3253a370f9213906ddc.jpg

 

Επεξεργασμένο από Spyros Delta
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Δεν φτάνει πούστε κοιλιόδουλοι, δεν τρώτε και καμιά φασολάδα να γουστέρνουμε, κι από δίπλα ένα κεφάλι σκόρδο και μια μπουκάλα τσίπουρο, να σιγοκαίει ο μεσές στο τζάκι, όξω 2 μέτρα χιόνι και να παίζει...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε

Δεν φτάνει πούστε κοιλιόδουλοι, δεν τρώτε και καμιά φασολάδα να γουστέρνουμε, κι από δίπλα ένα κεφάλι σκόρδο και μια μπουκάλα τσίπουρο, να σιγοκαίει ο μεσές στο τζάκι, όξω 2 μέτρα χιόνι και να παίζει...

 

Σαμη, ακομη καλοκαιρι ειναι….

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε

Δεν φτάνει πούστε κοιλιόδουλοι, δεν τρώτε και καμιά φασολάδα να γουστέρνουμε

 

Έλα σε εχω...

 

Ειχα αρχισει απο χθες να φτιάχνω ζωμό απο πιπεριές με κρεμμύδι, σκόρδο, δεντρολιβανο, δαφνη, κεδροκούκουτσα και μπαχάρι απο το Μεξικο.

image.thumb.jpeg.effea212c16a06d3e36f7576ec443439.jpeg

 

Όταν βράσανε καλά, έβγαλα τα στερεά, τα χτυπησα στο μπλεντερ, ξανά μεσα, αλλο λιγο βράσιμο και όλο μαζί

σούρωμα. Και πήραμε ενα ταπερ ζωμο για σήμερα στο μαγείρεμα.

image.thumb.jpeg.d9ed1e0ceb96127a1000ce5ddd59d480.jpeg

 

Σήμερα το πρωι ελληνικό mirepoix με κρεμμυδι καροτο σέλινο, σκόρδο σε πάστα χτυπημένο σε μεξικάνικο γουδι μαζί με μανιάτικο αλάτι και μέσα με τα φασόλια (που μουλιάζανε απο χθες). Λίγο πελτέ να μαγειρευτεί και μέσα και ο χθεσινος ζωμός για να βράσουν τα φασόλια. Στο τέλος αλάτι πιπέρι και λίγη πάπρικα.

 

image.thumb.jpeg.824cb37fbaafa7ad11d31ce440202017.jpeg

image.thumb.jpeg.b7cfbebb862023038b6587668a02b556.jpeg

 

Πήρε περίπου 1ώρα και 30'. Έχω και ψωμί απο βοιωτικό αλεύρι ολικής για μπούγιο και καυτερή σάλτσα ιδιοκατασκευή με μεξικάνικες habaneros καλλιεργημένες στη Μάνη απο τον πεθερό μου γιατι οι δικες μου στο μπαλκόνι δεν ευδοκίμησαν. Μόνο πιπεριά, ξυδι, αλάτι και λίγο νερό.

Επεξεργασμένο από Shelter
  • Like 4

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 λεπτά πριν, Shelter είπε

Έλα σε εχω...

 

Ειχα αρχισει απο χθες να φτιάχνω ζωμό απο πιπεριές με κρεμμύδι, σκόρδο, δεντρολιβανο, δαφνη, κεδροκούκουτσα και μπαχάρι απο το Μεξικο.

image.thumb.jpeg.effea212c16a06d3e36f7576ec443439.jpeg

 

Όταν βράσανε καλά, έβγαλα τα στερεά, τα χτυπησα στο μπλεντερ, ξανά μεσα, αλλο λιγο βράσιμο και όλο μαζί

σούρωμα. Και πήραμε ενα ταπερ ζωμο για σήμερα στο μαγείρεμα.

image.thumb.jpeg.d9ed1e0ceb96127a1000ce5ddd59d480.jpeg

 

Σήμερα το πρωι ελληνικό mirepoix με κρεμμυδι καροτο σέλινο, σκόρδο σε πάστα χτυπημένο σε μεξικάνικο γουδι μαζί με μανιάτικο αλάτι και μέσα με τα φασόλια (που μουλιάζανε απο χθες). Λίγο πελτέ να μαγειρευτεί και μέσα και ο χθεσινος ζωμός για να βράσουν τα φασόλια. Στο τέλος αλάτι πιπέρι και λίγη πάπρικα.

 

image.thumb.jpeg.824cb37fbaafa7ad11d31ce440202017.jpeg

image.thumb.jpeg.b7cfbebb862023038b6587668a02b556.jpeg

 

Πήρε περίπου 1ώρα και 30'. Έχω και ψωμί απο βοιωτικό αλεύρι ολικής για μπούγιο και καυτερή σάλτσα ιδιοκατασκευή με μεξικάνικες habaneros καλλιεργημένες στη Μάνη απο τον πεθερό μου γιατι οι δικες μου στο μπαλκόνι δεν ευδοκίμησαν. Μόνο πιπεριά, ξυδι, αλάτι και λίγο νερό.

Μπορεί να είναι καυλό ρε φίλε, μην είπω και υπέρκαυλο, μα όλμος το κουράζεις πουλί.

Από βραδίς βάζεις τους φατσίολους σε κασερόλ απάνου στη ξυλόζομπα να μουλιάσουν και το μεσμέρ, τους βάνεις σε πήλινο, μετά των σέων ήτοι σέλινα, καρότα, ελαιόλαδα αγνά και παρθένα, αφού έχεις Μανιάτη πεθερό κάτι θα έμαθες. Εγώ αλάτι δεν βάνω το βρίσκω στις ελιές και τη φέτα που απαρεγκλίτως υπάρχουν στη σαλάτα μου συν το ψωμί. Ο φούρνος της ξυλόζομπας είναι στους 200 και ει΄σαγουμε τον πηλό μετά του περιεχομένου

Το τσίπουρο το εισάγω από Λήμνο όποτε ευκαιρώ, ειδάλλως Μπάμπης Αδριανή Δράμας και δε με βγάνει ο δρόμος μάναμ εκεί τέλη Νοέμβρη στα καζάνια .....

Πειδή ήπιε κάποιος άνωθεν πως είναι καλοκαίρι ακόμις, έχω να πιω, πως επαέ και 12 μήνες καυλοκαίρι είναι, Φθινόπωρο και χειμώνα δεν είδαμε πέρσι και το μόνο που νοιώσαμε ήταν τρία μήνια τζακούζι.

Αν και φέτο δε κάμνει Χειμώνα, φεύγω για Κίρουνα στη καλύβα με τις Λαπώνισες να με φτιάνουν φασουλάδα, να τις κάμνω σεχ και να θερμαίνω το ιγλού με μεθάνιο

ΤΑΙΛΩΣ

 

  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

38 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε

Μπορεί να είναι καυλό ρε φίλε, μην είπω και υπέρκαυλο, μα όλμος το κουράζεις πουλί.

Ειναι ο τροπος μου στα πάντα. Δε μου αρκεί να κάνω κάτι, θέλω να το κάνω όπως θέλω εγώ με οποιοδήποτε κόστος.

 

38 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε

ελαιόλαδα αγνά και παρθένα, αφού έχεις Μανιάτη πεθερό κάτι θα έμαθες.

Ναι ναι. εχω απόθεμα και κανονικο και ένα άλλο κόλπο για τη σαλάτα με εκχύλισμα λεμονιου. Απαγορεύεται άλλο λάδι.

 

38 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε

Το τσίπουρο το εισάγω από Λήμνο όποτε ευκαιρώ, ειδάλλως Μπάμπης Αδριανή Δράμας και δε με βγάνει ο δρόμος μάναμ εκεί τέλη Νοέμβρη στα καζάνια .....

Δράμα έχει καλά τσίπουρα. Μου αρέσει και το Ζώπυρο του Δημητριάδη. Αλλά στον Παρνασσό έχει μυστικό αποστακτήριο που βγαζουμε και  παλαιώνουμε δικό μας και ντρέπομαι να πάρω απο Δράμα που μου πεφτει και μακριά. Άσε που το συνδυάζω και με επισκεψη στα πάτρια εδάφη.

image.thumb.jpeg.eb7725c3dba84a125d92985e995dafd4.jpeg

Επεξεργασμένο από Shelter
  • Like 1

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου