Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?


gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Superfunk είπε

 

Μωρέ η φωτο είναι μια χαρά. 

"Καλοψημένη" (δηλ.σολα) μπριζόλα δεν είναι μια χαρά.....

Δεν μπορώ το κόκκινο του κρέατος, σε μια μπριζόλα, δίπλα στο κόκαλο.... Γούστα!

Επεξεργασμένο από cigaret13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την ομελετα του μωρου που δεν την εφαγε τρωω. Και με αλατι after.παλι καλα γιατι τα καλυτερα αυγα του μικρου μ8νο στην παρανομια τα τρωμε. Η γυναικα τα "προστατευει".... για το καλο του παιδιου...

  • Χαχα 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, cigaret13 είπε

Δεν μπορώ το κόκκινο του κρέατος, σε μια μπριζόλα, δίπλα στο κόκαλο.... Γούστα!

 

Εαν η μοσχαρισια δεν εχει λιγο αιματακι, μου καθεται στον λαιμο....

Στη χοιρινη μολις ξεραθουν τα λιπη, ειναι ετοιμη (δυνατη φωτια και δυο γυρισματα θελει).

Το μονο που γουσταρω καμμενο ειναι το ψωμι (με λαδοριγανη) στη σχαρα.

  • Like 3

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

30 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

 

Εαν η μοσχαρισια δεν εχει λιγο αιματακι, μου καθεται στον λαιμο....

Στη χοιρινη μολις ξεραθουν τα λιπη, ειναι ετοιμη (δυνατη φωτια και δυο γυρισματα θελει).

Το μονο που γουσταρω καμμενο ειναι το ψωμι (με λαδοριγανη) στη σχαρα.

Εσείς οι Κρητικοί δεν μετράτε.... άααλλα κόλπα!

  • Χαχα 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τωρινο φαι φτιαχνεται ακομα.
Ας βαλω φωτο απο προηγουμενο εργο τεχνης
Καυτή κοτόσουπα αυγολεμονο (ελαφρυ) με λαχανικά (καρότο, κολοκύθι, σέλερι, κρεμμύδι) και μαύρο σπιτικό ψωμί.
Χωρις ρυζια κλπ


144506387_3707644555968126_9132424066568320963_o.thumb.jpg.2f4a9308ec550f9eb460dcada477e53a.jpg

Επεξεργασμένο από Spyros Delta
  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, blue είπε

σπανακόπιτα custom στα μέτρα που ορίζει ο παίχτης για all around φαγητό. Καλή για πρόβα, λάιβ και recording. Συγκρίνεται με σπανακόπιτες θρυλικών ονομάτων. Αν το headstock έγραφε Gibson θα πουλαγες αμάξι για να την αποκτήσεις.

 

Σ'ωραίος!

Ρίξε και μια συνταγή να γουστάρουμε (αν δεν την έχεις κατοχυρωμένη :classic_tongue: )

 

8 λεπτά πριν, cigaret13 είπε

Εσείς οι Κρητικοί δεν μετράτε.... άααλλα κόλπα!

 

Μπα μη το λές, δεν είναι η πλειοψηφία των Κρητικών έτσι.

Ο πεθερός μου αν δει τη μοσχαρίσια με αιματάκι θα οπλίσει καραμπίνα χωρίς δεύτερη σκέψη....

 

5 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε

Το τωρινο φαι φτιαχεται ακομα
Ας βαλω μια φωτο απο προηγουμενο εργο τεχνης
Καυτή κοτόσουπα με λαχανικά και μαύρο σπιτικό ψωμί.

144506387_3707644555968126_9132424066568320963_o.thumb.jpg.2f4a9308ec550f9eb460dcada477e53a.jpg

 

@Spyros Deltaμίλα μας πρόστυχα!

Όντως έργο τέχνης!

Επεξεργασμένο από gmoukou
  • Χαχα 3

"Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουν βγει όλοι οι βλαμμένοι χωρίς μάσκες στο δρόμο οπότε σήμερα δεν ξεμΥταΓω.

Άπλετος χρόνος λοιπόν για μπελαλιδικα φαγητά. 

Μόλις βγήκε το ιρανογαλλικο ποίημα από το φούρνο. 

 

Μουσακάς  ο οθωμανικός!

 

Εγώ τον καΜω διαφορετικό και πΓιο ελαφρύ:

 

Για ένα μεσαίο ταψί:

 

Κόβω σε μικρούς κύβους 3 μεγάλες μελιτζάνες,2 κολοκύθια,2 πιπεριές Φλωρίνης  και 3 μεγάλες πατάτες .Επίσης ψιλοκοβω και 2 κρεμμύδια. 

Τα βάζω  στο ταψί, τα περιχύνω με ελαιόλαδο,προσθέτω μια κουταλιά πολτο σκόρδου,αλάτι,πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, κολιαντρο τριμμένο, κύμινο, θυμάρι  βάζω γάντια και κάνω καλό μασάζ ώστε να πάει το λάδι και τα μπαχαρικά παντού.

Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ψηθούν και πάρουν χρώμα  τα λαχανικά. 

Στο μεταξύ ετοιμάζω τον κιμά:

Τον ριχνω σε ελάχιστο ελαιόλαδο και τον σωταρω ΚΑΛΑ μέχρι να φύγει όλο το νερό και να άρχισε να "τραγουδά " και να βγάζει τα λίπη του ,όσο πιο πολύ τον καραμελωσουμε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το φαγητό. 

Μόλις καραμελωσει καλά τον αφαιρώ από την κατσαρόλα και στο ίδιο λαδι/λίπος που έχει μεινει

σωταρω 2 κρεμμύδια, προσθέτω 1 κουταλιά πολτο σκόρδο ,κύμινο,1 στικ κανελα ,ΛΙΓΟ αλάτι και αρκετο καυτερο μπουκοβο και μόλις αρχίσει να καραμελωνει μια μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτε.

Σωταρω ΚΑΛΑ τον πελτε ώστε να ξεπικρισει και να πάρει ωραία καπνιστή γεύση και μετά σβήνω με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, της προκοπής, προσθέτω τον κιμά, 2-3 κουπες βραστό νερό και εναν κύβο μοσχάρι και βράζω σε χαμηλή φωτιά μεχρι να έχω ένα ωραίο ΠΗΧΤΌ  μίγμα χωρίς νερά. 

Φτιάχνω την μπεσαμελ ΚΑΝΟΝΙΚΑ με την παραδοσιακή συνταγή με βούτυρο και όχι φυσικά με έτοιμα  φακελάκια και αλλες τέτοιες αηδίες. 

Μόλις γίνει προσθέτω 2 κρόκους αυγών ,μοσχοκάρυδο και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμέζανα. 

 

Ήρθε τώρα η ώρα της συναρμολόγησης:

 

Βγάζω τα λαχανικά από το φούρνο.

Ρίχνω 2 γεμάτες κουταλιές από τη μπεσαμελ στον κιμά και ανακατεύω.

Στρώνω τον κιμά πάνω από τα λαχανικά.

Στρώνω τη μπεσαμελ πάνα από τον κιμά.

Ρίχνω 3-4 κουταλιές σούπας παρμεζάνα πάνω από τη μπεσαμελ. 

 

Ρίχνω πάλι το ταψί στο φούρνο στους 200  για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει ωραία.

 

Βγάζω το ταψί και αφήνω να κρυώσει για τουλάχιστον μια ώρα πριν κόψω κομμάτι...

 

Ο μουσακάς αυτός είναι πιο ελαφρύς από τον παραδοσιακό που τηγανίζουμε φέτες λαχανικών και έχει και το συν ότι σε κάθε μπουκιά έχει όλα τα λαχανικά μαζί....

 

 

 

20201121_181517.jpg

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 9

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εμεις δεν τις τηγανιζουμε πια τις μελιτζανες και τις πατατες στο μουσακα.
Τις ψηνουμε στο φουρνο.
Μη σου πω οτι ειναι καλυτερα κι απο γευση και δεν βλαστημας στην χωνεψη.

Οπως και τα σουτζουκια (το σημερινο φαγητο), δεν τα τηγανιζουμε.
Τα ψηνουμε στο φουρνο.

Κι αν ειμαστε στο "κρατει" για να χασουμε κανα κιλο, δεν τα βαζουμε και σε σαλτσα.

 

53-532928_3-arrow-down-hi-3-arrows-pointing-down.jpg

Επεξεργασμένο από Spyros Delta
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου