odis13 Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Βανταπαβτζινα! Ζυμαροπιτα/μπατζινα με τις γευσεις του Vada Pav. Το Vada Pav, γνωστο και ως ινδικο burger, ειναι ενα σνακ απο το Μουμπαι της Ινδιας. Ξεκιναει με πουρε πατατας ο οποιος ειναι εντονα αρωματισμενος με chillies, curry leaves, σκορδο και αλλα μπαχαρικα. Ο πουρες μετα πλαθεται σε μπαλακια/μπιφτεκακια, μπαινει σε ενα κουρκουτι απο ρεβυθαλευρο (gram) και τηγανηζεται (σαν τα διαφορα pakora). Βγαινει ετσι μια τραγανη πικαντικη πατατοκροκετα που σερβιρεται μεσα σε ενα στρογγυλο ψωμακι σαν burger, με μπολικο κοκκινο και πρασινο chilli chutney. Εδω την εκανα σε μορφη μπατζινας. Εκοψα πατατα σε ψιλα ψιλα κυβακια και μετα απο ενα γρηγορο βρασιμο τα περασα απο τηγανι οπου ειχα να σωταρονται σκορδο, κρεμμυδακι φρεσκο, τζιντερ, πρασινα chillies, αποξηραμενα φυλλα curry, φρεσκοτριμμενο πιπερι και σπορους μουσταρδας. Μπηκε μετα σε μια ζυμη/χυλο απο αυγα, λαδι, γιαουρτι και αλευρια - ενα μερος λευκο, ενα μερος καλαμποκαλευρο και ενα μερος ρεβυθαλευρο gram. Kουρκουμας, αλατοπιπερα και ψησιμο. Σκεφτομουν για ωρα αν θα βαλω φετα, paneer ή κανενα αλλο τυρι αλλα για πρωτη φορα ειπα να την κανω ανευ. Στο σερβιρισμα ηθελε μια γερη κουταλια mango & chilli chutney στο πλαι αλλα μου ειχε τελειωσει και ξεχασα να παρω ο βλακας. Θα ξαναγινει σιγουρα, βγηκε δολοφονικη και συνηστω δοκιμη οπωσδηποτε! Το gram flour και τα curry leaves ειναι τα μονα "εξωτικα" υλικα και στην αναγκη μπορουν να παραλειφθουν. Επεξεργασμένο 2 Δεκεμβρίου 2023 από odis13 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
MarLog Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2023 Ο μικρός έξυπνος Γιαπωνέζος φίλος μου Εντάξει, καμία σχέση με παιδάκια στα κάρβουνα - 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, MarLog είπε Εντάξει, καμία σχέση με παιδάκια στα κάρβουνα Αφήστε τα παιδάκια ήσυχα ρε σεις, μην είστε κανίβαλοι... 1 Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 11 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 11 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 1/9/2023 στις 11:02 ΠΜ, gmoukou είπε Πες μου οτι είναι ο Παναγιώτης στο Περιστέρι (δεν έχω φάει αλλού καλύτερο, τεράστιος μάστορας) Λοιπόν.... Αργώ αλλά δεν ξεχνώ! ειδικά αν ειναι για μεζέδες.... Παναγιώτης σκίζει βάρδουλα. Τρελό γιαουρτλού. Μαλακό κεμπάπ, σωστα μπαχαρωμένο, σωστά ψημένο και πολύ ελαφρύ Επεξεργασμένο 11 Δεκεμβρίου 2023 από shelter 2 Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmoukou Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2023 OP Share Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2023 16 ώρες πριν, shelter είπε Λοιπόν.... Αργώ αλλά δεν ξεχνώ! ειδικά αν ειναι για μεζέδες.... Παναγιώτης σκίζει βάρδουλα. Τρελό γιαουρτλού. Μαλακό κεμπάπ, σωστα μπαχαρωμένο, σωστά ψημένο και πολύ ελαφρύ Τα 'λεγα εγώ αλλά.... Κρεατοφάγοι σπεύσατε, δε θα το μετανιώσετε. 1 "Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gmoukou είπε Τα 'λεγα εγώ αλλά.... Κρεατοφάγοι σπεύσατε, δε θα το μετανιώσετε. Εγώ όπως είπα, πήγα λόγω των διθυραμβικων σχολίων και δοκίμασα. Δεν ήταν τελικά του γούστου μου το κεμπάπ του. Λιγωτικο. Του Αρίστου στο Π. Φάληρο παραμένει το κεμπαπ του γούστου μου. . Επεξεργασμένο 12 Δεκεμβρίου 2023 από Spyros Delta 1 Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2023 Moderator Share Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2023 Στις 10/12/2023 στις 4:31 ΜΜ, MarLog είπε Ο μικρός έξυπνος Γιαπωνέζος φίλος μου Εντάξει, καμία σχέση με παιδάκια στα κάρβουνα - Εϊχα και εγώ ένα τέτοιο ακριβώς, αλλά από πάνω είχε cd 1 Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 12 Δεκεμβρίου 2023 Κεμπαπ στην Αθηνα εν ετει 2023: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 14 Δεκεμβρίου 2023 Μπουργκινιον με μοσχαρισΑ μάγουλα και ... σχεδόν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ πουρές (ο πραγματικός έχει τόσο βούτυρο όσο και πατάτα,ο δικός μου 200 γραμμάρια στο κιλό). Ροκφόρ πραγματικό (μια ζωή την έχουμε) και Προσεκο από τα Λιντλ (μια χαρά είναι) Έπος 6 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 14 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μαγειρικός (βασικα λατζερικός) εφιάλτης το μοσχάρι βουργουνδιας. Αλλά νόστιμο. Επεξεργασμένο 14 Δεκεμβρίου 2023 από shelter Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις