Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?


gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Τελικά το μπούχτισα κι αυτό και το γύρισα σε Gordon's-τόνικ.

 

Όλα έχουν την ώρα τους και την εποχή τους.

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Όλα έχουν την ώρα τους και την εποχή τους.

Εγώ είμαι "μονογαμικός" στο ποτό, πίνω σταθερά και για αρκετό καιρό ένα μόνο ποτό. Εδώ και κάποια χρόνια τζιν-τόνικ, πριν Canadian, πιο πριν Olmeca λευκή και πάει λέγοντας. Μόνο στα σφηνάκια τα μπλέκω.

Επεξεργασμένο από Waterfall-K

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Waterfall-K είπε

Εγώ είμαι "μονογαμικός" στο ποτό, πίνω σταθερά και για αρκετό καιρό ένα μόνο ποτό. Εδώ και κάποια χρόνια τζιν-τόνικ, πριν Canadian, πιο πριν Olmeca λευκή και πάει λέγοντας. Μόνο στα σφηνάκια τα μπλέκω.

 

Εμένα πάλι μου αρέσει η ποικιλία, ακόμα και την ίδια μέρα.

Μπύρα, κρασί, τσίπουρο, κοκτέιλ, κλπ.

  • Like 2
  • Χαχα 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 ώρες πριν, fusiongtr είπε

 

Εδώ θα διαφωνήσω Φώτη μου.

Εκτός κι αν μιλάς για το black label.

Εντάξει, δεν είναι κακό το red, αλλά δεν είναι και αντάξιο της δημοφιλίας του.

 

Από τον @MarLog που ήταν στις Σκωτίες πάντως, περίμενα κάτι καλλίτερο.


Κάνω ‘κονομία για να πάρω tele, ΦιλΩς 

  • Χαχα 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Empanadas φτιάχνουμε συχνά πυκνά από το φθινόπωρο ως περίπου το τέλος τη άνοιξης. Παραδοσιακά τις κάναμε με κιμά και λαχανικά (πιπεριές, κρεμμύδι, καροτο, κολιανδρο) αλλά αντίθετα με πολλές απο τις εκδοχές που εκτελούνται σε όλη τη λατινική αμερική δεν βάζω το βραστό αυγό γιατι δε μου αρέσει και δε θεωρώ ότι προσφέρει τόσο στη γεύση.

 

Με τα χρόνια έχω προσθέσει στο ρεπερτοριο και άλλες γεμίσεις (πάστα φασολιών, κοτοπουλο, φρέσκο chorizo με τυρι, και σπανακι/ρικοτα) αλλά για να τις ξεχωριζω πιο εύκολα χρωμάτισα τις ζύμες με φυσικές χρωστικές (πατζάρι, σπανάκι, καρότο, κουρκουμας, αλεύρι απο μωβ καλαμπόκι)

 

Φτιαχνω πολλές γιατι μοιράζω σε όλη την πολυκατοικία και πολλες φορες μου ζητάνε κιολας.

 

Για όσους δε γνωρίζουν ενδεχομένως, οι empanadas είναι ένα μεζεδάκι πολύ δημοφιλές στην Ιβηρική και σε όλη σχεδόν τη Λατινική Αμερική. Πρόκειται για ενα πολύ απλό ζυμάρι με γέμιση από κιμά, λαχανικά και μερικές φόρες βραστό αυγό κομματιασμένο (όχι σε όλες τις χώρες) γίνεται εύκολα και παραδοσιακά τηγανίζεται για πιο γρήγορη παρασκευή αλλά εγώ δεν έχω στομάχι για τέτοια... Με τα χρόνια οι γεμίσεις απέκτησαν ποικιλία. Η δική μου συνταγή είναι απο Καράκας.

 

Εδώ οι παραδοσιακές

IMG_20210123_164913.jpg

Και εδώ το fusion

IMG_20220820_192137.jpg

IMG_20220820_194147.jpg

IMG_20220820_200525.jpg

 

IMG_20220821_153952.jpg

IMG_20220831_152623.jpg

375692614_6575965789177212_6757917178504747804_n.jpg

Επεξεργασμένο από shelter
  • Like 11

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

51 λεπτά πριν, shelter είπε

Empanadas φτιάχνουμε συχνά πυκνά από το φθινόπωρο ως περίπου το τέλος τη άνοιξης. Παραδοσιακά τις κάναμε με κιμά και λαχανικά (πιπεριές, κρεμμύδι, καροτο, κολιανδρο) αλλά αντίθετα με πολλές απο τις εκδοχές που εκτελούνται σε όλη τη λατινική αμερική δεν βάζω το βραστό αυγό γιατι δε μου αρέσει και δε θεωρώ ότι προσφέρει τόσο στη γεύση.

 

Με τα χρόνια έχω προσθέσει στο ρεπερτοριο και άλλες γεμίσεις (πάστα φασολιών, κοτοπουλο, φρέσκο chorizo με τυρι, και σπανακι/ρικοτα) αλλά για να τις ξεχωριζω πιο εύκολα χρωμάτισα τις ζύμες με φυσικές χρωστικές (πατζάρι, σπανάκι, καρότο, κουρκουμας, αλεύρι απο μωβ καλαμπόκι)

 

Φτιαχνω πολλές γιατι μοιράζω σε όλη την πολυκατοικία και πολλες φορες μου ζητάνε κιολας.

 

Για όσους δε γνωρίζουν ενδεχομένως, οι empanadas είναι ένα μεζεδάκι πολύ δημοφιλές στην Ιβηρική και σε όλη σχεδόν τη Λατινική Αμερική. Πρόκειται για ενα πολύ απλό ζυμάρι με γέμιση από κιμά, λαχανικά και μερικές φόρες βραστό αυγό κομματιασμένο (όχι σε όλες τις χώρες) γίνεται εύκολα και παραδοσιακά τηγανίζεται για πιο γρήγορη παρασκευή αλλά εγώ δεν έχω στομάχι για τέτοια... Με τα χρόνια οι γεμίσεις απέκτησαν ποικιλία. Η δική μου συνταγή είναι απο Καράκας.

 

Εδώ οι παραδοσιακές

IMG_20210123_164913.jpg

Και εδώ το fusion

IMG_20220820_192137.jpg

IMG_20220820_194147.jpg

IMG_20220820_200525.jpg

 

IMG_20220821_153952.jpg

IMG_20220831_152623.jpg

375692614_6575965789177212_6757917178504747804_n.jpg

 

Ωραίος,

 

Εμπαναδας δεν έφερα από Μαδρίτη,τις έφαγα όλες εκεί,αλλά έχω και σχετικά αξιοπρεπές ρούμι και αξιοπρεπέστατα και πολύ δύσκολο να τα βρεις short Trinitad (δυστυχώς είχε μόνο δύο πακέτα το καπνοπωλείο στη Μαδρίτη)

 

Για την ισορροπία του θέματος αντί για εμπαναδας βάζω ένα τάπερ με σπανακόρυζο που έφτιαξα χθες. 

16945981778722426715209730945698.thumb.jpg.6b1784d3dc1d6cff7b20332d7c75ca3f.jpg

 

  • Like 3

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορει να βρεις και εδώ short T. Έτσι και αλλιώς εκει που εχουν παει οι τιμες της μπραντας ξεμένουν τα περισσότερα. Επισης απο CIgarillos σπανια ξεμένουμε.

 

Το Σπανακόρυζο είναι τρέλα και μια μόνο απο τις πολλές και τρομερές vegeterian συνταγές του ελληνικού ρεπερτορίου που κακουργηματικά ξεχνιουνται απο τους σύγχρονους woke vegeterian.

  • Like 2
  • Συμφωνώ 1

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε

Αυτό έμεινε από την ψαρουκλσ?

 

 

Για δώσε μάρκα και μοδέλο, γιατί έτσι που έγινε δεν το αναγνωρίζω.

  • Χαχα 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, fusiongtr είπε

 

Για δώσε μάρκα και μοδέλο, γιατί έτσι που έγινε δεν το αναγνωρίζω.

Τσιπούρα αλανιάρα 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου