Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?


gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

47 λεπτά πριν, Ali Barout είπε

Αφτα, αν ήμουν αμοναχός μπορεί να τα δοκίμαζα. Αλλά υπάρχει κι η σύζυγος.

Σέρνεται ένας τέτοιος συντηρητισμός στο φαΐ και από 'δω μεριά.

Εγώ είμαι πιο fusion, η σύζυγος όχι και τόσο.

Πάντως, όποτε παίζουν τέτοια παραδοσιακά οσπριοπιάτα, βάνω δύο παχιές φέτες ψωμί στην τοστιέρα και μόλις φρυγανιστούν αρκετά τις εμπλουτίζω με ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και ρίγανη και γίνεται η δουλειά.

Αν υπάρχει και κανένα ελαφρύ ημίγλυκο ακόμα καλύτερα.

  • Like 2

I can saw a woman in two, but you won't wanna look in the box when I'm through...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Flotzen είπε

βάνω δύο παχιές φέτες ψωμί στην τοστιέρα και μόλις φρυγανιστούν αρκετά τις εμπλουτίζω με ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και ρίγανη και γίνεται η δουλειά.

Αφτό εγώ το θεωρώ γεύμα και μόνο του, ματημπαναγία. Μπύρα και ψωμί φρυγανισμένο. Ψωμί εις το τετράγωνο δηλαδή. Θα μπορούσα και μόνο με ψωμί να ζω.

  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, Ali Barout είπε

Θα μπορούσα και μόνο με ψωμί να ζω.

Αμανείναι καλοφουρνισμένο και μερακλήδικο...

Θέλει και το κατιτίς του σε αλμυρογλυκόξινο, αναλόγως τη διάθεση, να το συνοδεύει.

  • Like 1
  • Συμφωνώ 1

I can saw a woman in two, but you won't wanna look in the box when I'm through...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, Ali Barout είπε

Θα μπορούσα και μόνο με ψωμί να ζω.

 

Κι εγώ ζυμαράς είμαι.

Με ψωμοτύρι άνετα την βγάζω.

  • Like 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πάθος για το σωστό ψωμί είναι αρχέγονο και για αρχόντους!

 

Στις πρώτες δύο ένα σημερινό προζυμένιο με αλεύρι τύπου Μ από τη Χαιρώνεια (πολύ σοβαρό αλεύρι αν και το πιο δύσκολο στη χρήση του), λίγο σκληρό καναδέζικο και 5% καλαμποκιού.

 

Στις 3 επόμενες ένα πειραματικό με σκληρό από Θεσπιές και ένα μείγμα απο Harina morada(Αλεύρι από μωβ καλαμπόκι από το Περού) και κανέλα. Πλάκα είχε αλλά πολλή παραπάνω δουλειά για αισθητικούς λόγους.

IMG_20221230_231712.jpg

IMG_20221230_231707.jpg

IMG_20230316_141100.jpg

IMG_20230316_141028.jpg

IMG_20230317_173321.jpg

Εννοείται ότι οι παραδοσιακές πρακτικές διατηρούνται...

IMG_20230103_174707.jpg

  • Like 14

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

31 λεπτά πριν, shelter είπε

Το πάθος για το σωστό ψωμί είναι αρχέγονο και για αρχόντους!

 

Στις πρώτες δύο ένα σημερινό προζυμένιο με αλεύρι τύπου Μ από τη Χαιρώνεια (πολύ σοβαρό αλεύρι αν και το πιο δύσκολο στη χρήση του), λίγο σκληρό καναδέζικο και 5% καλαμποκιού.

 

Στις 3 επόμενες ένα πειραματικό με σκληρό από Θεσπιές και ένα μείγμα απο Harina morada(Αλεύρι από μωβ καλαμπόκι από το Περού) και κανέλα. Πλάκα είχε αλλά πολλή παραπάνω δουλειά για αισθητικούς λόγους.

 

Τι έκανες βρε Αργύρηηηηη.

Βάλτε του ένα χαλινάρι κάποιος βρεεεε.

Θα φωνάξω τους μοντς να καθαρίσουν το νήμα.

Ψυχούλα έχουμε κι εμείς βρε.

Δεν κάνει να τα δείχνεις αυτά έτσι φόρα παρτίδα.

Ζηλεύουμε.

Έχουμε και BAS (bread acquisition syndrome).

 

EDIT: Ξέχασα να πω, συγχαρητήρια.

Επεξεργασμένο από fusiongtr
  • Ευχαριστώ 1
  • Συμφωνώ 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 λεπτά πριν, shelter είπε

Το πάθος για το σωστό ψωμί είναι αρχέγονο και για αρχόντους!

Approved by Augolemonos ?

 

 

 

 

 

Επεξεργασμένο από Waterfall-K
  • Like 2

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, fusiongtr είπε

 

Τι έκανες βρε Αργύρηηηηη.

Βάλτε του ένα χαλινάρι κάποιος βρεεεε.

Θα φωνάξω τους μοντς να καθαρίσουν το νήμα.

Ψυχούλα έχουμε κι εμείς βρε.

Δεν κάνει να τα δείχνεις αυτά έτσι φόρα παρτίδα.

Ζηλεύουμε.

Έχουμε και BAS (bread acquisition syndrome).

 

EDIT: Ξέχασα να πω, συγχαρητήρια.

Muchas Gracias amigo

 

Η μαγειρική είναι ωραίο σπορ αλλά η αρτοποιεία το τελειότερο (και μακράν το πιο δύσκολο. Ακόμα πιο δύσκολο και απο τη ζαχαροπλαστική).

 

Παρε και ένα για τόστ μιας και πήρα την περασμένη εβδομάδα ειδική φόρμα με καπάκι και δεν εχω πια ανάγκη τις φούσκες και τα σφουγγάρια που πουλάνε οι βιομηχανίες.

 

 

IMG_20230830_155522.jpg

  • Like 8

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου