Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?


gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

53 λεπτά πριν, LK είπε

Εγώ εδώ και 15 + χρόνια σιτίζομαι από ένα μαγεργειο δίπλα στο σπίτι μου.

Μεγάλες μερίδες (καμία φορά το τρωω σπαστά δηλαδή, μεσημέρι- βράδυ) και οι τιμές κυμαίνονται από 4,50 € / μερίδα (π.χ. όσπρια/ λαδερά/ ζυμαρικά ) , έως 6,50 € / μερίδα (συνήθως το μοσχάρι είναι το πιο ακριβό) π.χ. με ρύζι ή πατάτα φούρνου.

Αυτά άλλωστε τα φαγία μου αρέσουν, η κλασσική ελληνική κουζίνα.

Έχω να καθίσω να φάω σε εστιατόριο/ ταβέρνα/ restaurant πάνω από 10+ έτη

 

σωστος,

αν εισαι εργενης και δεν μαγειρευεις (αλλα και να μαγειρευεις ισα βαρκα ισα νερα σου ερχεται ειδικα αν το κανεις απο αναγκη) το ΚΑΛΟ μαΓεΡγιο ειναι win win situation...αν εχεις οικογενεια βεβαια δεν βγαινει για καθε μερα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
Μόλις τώρα, Superfunk είπε

 

...αν εχεις οικογενεια βεβαια δεν βγαινει για καθε μερα.

Αν είχα οικογένεια , θα αυτοκτονούσα, οπότε πάλι δεν θα χα έξοδα ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, Superfunk είπε

ενταξει ακομα και με τις τρομερες αυξησεις που εχουν γινει τον τελευταιο χρονο για Ευρωπη (καλα δεν μιλαμε για ΗΠΑ ) φτηνη ειναι η Ελλαδα, ΠΟΛΥ φτηνη....ειδικα αν σκεφτεις και το ΚΟΣΤΟΣ που εχει η διατηρηση ενος εστιατοριου (π.χ. το αγαπημενο μου κεπαΠτζιδικο εχει μεν αυξησει τις τιμες 25% αλλα αν σκεφτεις οτι εχει ,ανα πασα στιγμη μεσα 30 ατομα προσωπικο.....χωρια τις ασυλληπτες αυξησεις στις ,εξαιρετικες, πρωτες υλες, δικαιολογειται......στο Βερολινο το τυλιχτο doner εχει παει απο 4 ευρω στα 7.....και στις περισσοτερες φορες ειναι καταΠσιχτρα....)

Η Ελλάδα όμως είναι πολύ πιο φθηνή και στο μέσο μισθό απο αυτές τις δύο χώρες που ανέφερες...

 

Το κόστος διατήρησης εστιατορίου είναι πραγματι μεγάλο και ειναι πολλοι οι λογοι που συμβαινει αυτό με τις πρώτες ύλες να έρχονται τουλάχιστον τριτες ή τέταρτες στην ιεραρχία (μετά το ενοίκιο, τη μισθοδοσία και ίσως και τα αλκοολούχα εαν προσφέρονται πιο premium επιλογες). Εκτός αν δουλεύεις κυρίως με προιόντα εισαγωγής και μάλιστα απο μη ευρωπαικές χώρες. Σε χώρες σαν αυτες της μεσογείου είναι σοφό να δουλεύεις με προιόντα που βγάζει η χώρα σου αν ειναι δυνατόν και αποκλειστικά. 

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

29 λεπτά πριν, shelter είπε

Η Ελλάδα όμως είναι πολύ πιο φθηνή και στο μέσο μισθό απο αυτές τις δύο χώρες που ανέφερες

 

Στο Βραδεμβουργο οι μισθοι ειναι ιδιοι με την Ελλαδα (συν του οτι δεν υπαρχει και φοροδιαφυγη οποτε δεν υπαρχει και το "λιπος-μαυρο χρημα" που εχει το 70% των συμπατριωτων μας που δεν πληρωνει καθολου φορους)...στις ΗΠΑ επισης...αλλος ο μισθος στο Idaho αλλος στο LA.....

 

Ενταξει στα "εστιατορια" στο Βερολινο οι τιμες ειναι ελαχιστα πιο πανω απο Ελλαδα (μεχρι και το 2021 ηταν 30% κατω ενω απο το 2002-2015 περιπου ηταν στο 50%) 

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 λεπτά πριν, shelter είπε

Εκτός αν δουλεύεις κυρίως με προιόντα εισαγωγής και μάλιστα απο μη ευρωπαικές χώρες.

 

ειπα

 

32 λεπτά πριν, shelter είπε

χωρια τις ασυλληπτες αυξησεις στις ,εξαιρετικες, πρωτες υλες,

 οποτε μιλαμε φυσικα για ντοπια προϊοντα.....τα ευρωπαϊκα τροφιμα ειναι ΑΘΛΙΑ σε ποιοτητα,ειδικα τα "φρεσκα" (με εξαιρεση την Γαλλια,Ισπανια και Ιταλια στην επαρχια και σε καποιες λιγες πολεις και φυσικα την Ελβετια)

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Superfunk είπε

το αγαπημενο μου κεπαΠτζιδικο

 

Πες μου οτι είναι ο Παναγιώτης στο Περιστέρι (δεν έχω φάει αλλού καλύτερο, τεράστιος μάστορας)

Επεξεργασμένο από gmoukou

"Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Superfunk είπε

 

Στο Βραδεμβουργο οι μισθοι ειναι ιδιοι με την Ελλαδα (συν του οτι δεν υπαρχει και φοροδιαφυγη οποτε δεν υπαρχει και το "λιπος-μαυρο χρημα" που εχει το 70% τ)...στις ΗΠΑ επισης...αλλος ο μισθος στο Idaho αλλος στο LA.....

 

Ενταξει στα "εστιατορια" στο Βερολινο οι τιμες ειναι ελαχιστα πιο πανω απο Ελλαδα (μεχρι και το 2021 ηταν 30% κατω ενω απο το 2002-2015 περιπου ηταν στο 50%) 

Στο Βρανδεμβούργο οι μισθοί ανα μήνα είναι 1000ευρώ πάνω απο την Ελλάδα κατα μέσο όρο. Και πρέπει να συνυπολογιστεί και τι αγοραστική δύναμη έχει κάποιος με το μισθό του. Και χωρίς να είμαι ΣΔΟΕ (όπως και εσύ), νομίζω ότι το "70% ων συμπατριωτων μας που δεν πληρωνει καθολου φορους" είναι υπερβολή. 

 

Επίσης μιλάμε γενικά για όλη τη χώρα, ακόμα και στην Ελλαδα που είναι πολύ μικρή και δεν είναι ευθεία η σύγκριση, υπάρχουν οικονομικές ανισότητες ακόμα και απο νομό σε νομό. 

 

Κατα τα άλλα για να μένουμε κάπως στο θέμα, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή όπως το πόσο χρονοβόρα είναι μια παρασκευή (υπάρχουν μερικές ΠΟΛΥ δαπανηρές σε χρόνο) και αυτό σημαίνει παρατεταμενη απασχόληση προσωπικού και μείωση παραγωγής. Αυτό πάει ομως για εστιατόρια που πουλάνε "γαστρονομική εμπειρία" και όχι κάτι πιο απλό. Για αυτό το μαγεριό του Λάκη είναι value for money όπως και τα ελάχιστα πια παλιά και δοκιμασμένα Αθηναικά, δουλεύουν με φούντες. Στο φαγητό και στο ποτό υπάρχει ακόμα χώρος για κάποιον που θα επιμείνει στην ποιότητα.

52 λεπτά πριν, gmoukou είπε

 

Πες μου οτι είναι ο Παναγιώτης στο Περιστέρι (δεν έχω φάει αλλού καλύτερο, τεράστιος μάστορας)

Στα υπόψιν παραυτα.

Επεξεργασμένο από shelter

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, shelter είπε

Στο Βρανδεμβούργο οι μισθοί ανα μήνα είναι 1000ευρώ πάνω απο την Ελλάδα κατα μέσο όρο. Και πρέπει να συνυπολογιστεί και τι αγοραστική δύναμη έχει κάποιος με το μισθό του. Και χωρίς να είμαι ΣΔΟΕ (όπως και εσύ), νομίζω ότι το "70% ων συμπατριωτων μας που δεν πληρωνει καθολου φορους" είναι υπερβολή. 

 

Επίσης μιλάμε γενικά για όλη τη χώρα, ακόμα και στην Ελλαδα που είναι πολύ μικρή και δεν είναι ευθεία η σύγκριση, υπάρχουν οικονομικές ανισότητες ακόμα και απο νομό σε νομό. 

 

Κατα τα άλλα για να μένουμε κάπως στο θέμα, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή όπως το πόσο χρονοβόρα είναι μια παρασκευή (υπάρχουν μερικές ΠΟΛΥ δαπανηρές σε χρόνο) και αυτό σημαίνει παρατεταμενη απασχόληση προσωπικού και μείωση παραγωγής. Αυτό πάει ομως για εστιατόρια που πουλάνε "γαστρονομική εμπειρία" και όχι κάτι πιο απλό. Για αυτό το μαγεριό του Λάκη είναι value for money όπως και τα ελάχιστα πια παλιά και δοκιμασμένα Αθηναικά, δουλεύουν με φούντες. Στο φαγητό και στο ποτό υπάρχει ακόμα χώρος για κάποιον που θα επιμείνει στην ποιότητα.

Γερμανία. Μιλάμε για μια χώρα με το περισσότερο μαύρο χρήμα σε όλο το κόσμο. Τα μαγαζιά δεν έχουν καν ταμειακές μηχανές και γράφουν ότι έσοδα θέλουν. Έφυγε φίλος μαγαζάτορας από την Ελλάδα κυνηγημένος από τα χρέη και στην Γερμανία έγινε πλούσιος με 4 μαγαζιά σε 5 χρόνια. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε

Γερμανία. Μιλάμε για μια χώρα με το περισσότερο μαύρο χρήμα σε όλο το κόσμο. Τα μαγαζιά δεν έχουν καν ταμειακές μηχανές και γράφουν ότι έσοδα θέλουν. Έφυγε φίλος μαγαζάτορας από την Ελλάδα κυνηγημένος από τα χρέη και στην Γερμανία έγινε πλούσιος με 4 μαγαζιά σε 5 χρόνια. 

Παιδιά μαύρο χρήμα υπάρχει παντού όποιος έχει ανακατευτεί με το εμπόριο ειδικά για λίγο πάνω απο 20' το έχει ζήσει. Όποιος πιστεύει το αντίθετο ή είναι γεννημένος χθές ή έχει συμφέρον να υποστηρίζει οτι δεν υπάρχει. Το θέμα είναι να έχεις ένα κράτος που σου δινει και κίνητρο να μην φοροδιαφεύγεις και να βλέπεις και τους φόρους σου να γίνονται κάτι που σου επιστρέφεται.

Επεξεργασμένο από shelter
  • Συμφωνώ 1

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, gmoukou είπε

 

Πες μου οτι είναι ο Παναγιώτης στο Περιστέρι (δεν έχω φάει αλλού καλύτερο, τεράστιος μάστορας)

 

Μπα...ΓΝΗΣΙΟΝ Καισαριανή,the best

  • Ευχαριστώ 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου