Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?

gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Αυτά μου αρέσουν εμένα, τα μπεεε.

Τα μπεε αν είναι παϊδάκια μου αρέσουν κ εμένα πάρα πολύ 

• Χαχα 2

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ολους αρεσουν τα φαγητα που τρωνε το φαγητο του Spyrosdelta, μονο σε κατι κακους ανθρωπους οπως στους διαιτολογους και τους παθολογους δεν αρεσουν.

• Χαχα 1

1 ώρα πριν, manosx είπε

Σε ολους αρεσουν τα φαγητα που τρωνε το φαγητο του Spyrosdelta ...

Εγώ προτιμώ τα φαγητά αυτών που τρώνε το φαί του Σπύρου.

• Χαχα 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

15 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Εγώ προτιμώ τα φαγητά αυτών που τρώνε το φαί του Σπύρου.

Το ξέρουμε Φιουζιε

Έκανες μπεε ΑΦΟΥ 

• Συμφωνώ 1

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Κλασσικό και σχετικά σπάνιο φαι σήμερα συνταγή της γιαγιάς μου από την πόλη.

Οπότε το φτιάχνω δεν μένει ούτε για δείγμα.

Είναι μπελαλιδικο αλλά αξίζει τον κόπο.

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές (ρύζι, κουκουνάρι και κιμά με πολύ κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο και πολλά μπαχαρικά).

20230617_165452.thumb.jpg.16bbeda076a2fa0a7b2e87fa47355222.jpg20230617_165728.thumb.jpg.e355fb0e1911c9c9c0ea04615ce34d5f.jpg

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 6

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

16 ώρες πριν, Superfunk είπε

Κλασσικό και σχετικά σπάνιο φαι σήμερα συνταγή της γιαγιάς μου από την πόλη.

Οπότε το φτιάχνω δεν μένει ούτε για δείγμα.

Είναι μπελαλιδικο αλλά αξίζει τον κόπο.

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές (ρύζι, κουκουνάρι και κιμά με πολύ κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο και πολλά μπαχαρικά).

20230617_165452.thumb.jpg.16bbeda076a2fa0a7b2e87fa47355222.jpg20230617_165728.thumb.jpg.e355fb0e1911c9c9c0ea04615ce34d5f.jpg

ω ρε μάνα μουυυυυυ....

applause-22.gif.26032ba6723af8f6ba821de788d04a6f.gif

Όταν ευκαιρήσεις δώσε συνταγή, μου έτρεξαν τα σάλια διάολε!

• Like 1

"Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ.

1 ώρα πριν, gmoukou είπε

ω ρε μάνα μουυυυυυ....

applause-22.gif.26032ba6723af8f6ba821de788d04a6f.gif

Όταν ευκαιρήσεις δώσε συνταγή, μου έτρεξαν τα σάλια διάολε!

ΥΛΙΚΑ:

(για 12-15 μεγαλες πιπεριες)

-12-15 πιπεριες Φλωρινης ,οσο μεγαλυτερες γινεται

-3 μεγαλες πατατες

-150 γρ ΡΥΖΙ γλασε

-50 γρ κουκουναρι

-500 γρ. κιμα μοσχαρισιο σπαλα/ποντικι (να εχει λίπος δηλ. όχι απαχο)

-4 μεγαλα κρεμμυδια

-6 σκελιδες σκορδο

-2 καροτα μεσαια

-2 γεματες κουταλιες σουπας πελτε

-λιγη κανελα

-1 κουταλακι του γλυκου κιμινο

-1 πρεζα κολιαντρο ξερο

- 1 κουταλακι του γλυκου μαυρο πιπερι

- 2 κουταλακια του γλυκου γλυκια παπρικα  

-αρκετο ξερο θυμαρι

-λιγη ριγανη ξερη

-μπουκοβο κατά βουληση (ή σαλτσα σιρατσα την οποια εγω προτιμω) οσο πιο καυτερο τοσο το καλυτερο

-1 ματσακι μαιντανο (ή κολιαντρο) φρεσκο,προσωπικα προτιμω το κολιαντρο αλλα δεν το τρωνε ολοι  

-ελαιολαδο

- αλατι (μη το φοβασαι τα γεμιστα θελουν αλατι)

-1 ποτηρακι λευκο (ή ροζε) κρασι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

-Κοβεις καθετα το «κεφαλι» της πιπεριας (αφου κοψεις με ένα ψαλιδι το κοτσανι,ΜΗ το αφαιρεις) 2 περιπου ποντους κατω από την κορυφη ώστε να μεινουν τα περισσοτερα σπορια στο κεφαλι τα οποια μετα ευκολα τα βγαζει, ΚΡΑΤΑΣ το κεφαλι και το γεμιζεις και αυτό αργοτερα)

-πλενεις καλα τις πιπεριες εξω και μεσα για να φυγουν όλα τα σπορια

-Ψιλοκοβεις το κρεμμυδι και το καροτο και χοντροκοβεις το σκορδο

-Σε ένα μεγαλο βαρυ τηγανι (εγω χρησιμοποιω μαντεμενιο μια και δεν υπαρχει καλυτερο για καλο καραμελωμα αλλα ένα οποιοδηποτε βαρυ τηγανι κανει) ριχνεις ελαιολαδο και μολις καψει ριχνεις μεσα τον κιμα, θες να τον καραμελωσεις καλα σπαζωντας τον και να φυγουν όλα τα νερα του….ομως ΜΗΝ τον παρα-καραμελωσεις δεν κανουμε μουσακα,μπολονεζ ή μακαρονια με κιμα  😊 μολις αρχισει και μαυριζει τον αποσυρεις με μια τρυπητη κουταλα ώστε να μεινει το ΠΟΛΥΤΙΜΟ λιπος του στο τηγανι

-στο λιπος αυτό μαζι με λιγο εξτρα ελαιολαδο καραμελωνεις ,παλι ελαφρα το κρεμμυδι και το καροτο,μολις παρουν χρωμα ριχνεις τον πελτε και τον ψηνεις 1-2 λεπτα να φυγει η πικριλα του και να παρει μια ωραια καπινστη γευση…..τοτε ΜΟΝΟ ριχνεις ΟΛΑ τα μπαχαρικα και τα μυρωδικα και το σκορδο και τα σωταρεις για 2 λεπτα σε ΧΑΜΗΛΗ φωτια.Προσθετεις και το ρύζι και το σωταρεις λίγο και αυτό.Τουμπαρεις μέσα και τον κιμά και ανακατεύεις καλα

-σβυνεις με το κρασι και μολις φυγει το αλκοόλ ριχνεις στο τηγανι βραστο νερο να καλυψει το μειγμα και χαμηλωνεις εντελως την φωτια καπακωνοντας το τηγανι (με το καπακι του ή με αλουμινοχαρτο αν δεν εχει καπακι)

-Βραζεις το μειγμα για κανα 20λεπτο,το ξεσκεπαζεις και εκει ΜΕΝΕΙΣ πανω από το τηγανι γιατι το μειγμα πρεπει να χασει σχεδον ΟΛΑ τα νερα του αλλα να είναι ζουμερο οποτε θελει προσοχη.

-Μολις το δεις στη σωστη υφη κατεβαζεις το μειγμα από τη φωτια και το αφηνεις μιση ωρα να κρυωσει.

-Κοβεις τις πατατες κυδωνατες και καλυπτεις με αυτές τον πατο ενός μεγαλου ταψιου,ριχνεις μπολικο αλαιολαδο ,αλατι και πιπερι.λιγη ριγανη και τους κανεις μασαζ.

-Γεμιζεις με προσοχη της πιπεριες (και τα καπακια) και τις τοποθετεις πανω από τις πατατες .Αλείφεις με λιγο ελαιολαδο εξωτερικα τις πιπεριες και τις αλατιζεις ελαφρα

-Θα δεις ότι θα σου εχει περισσεψει αρκετη γεμιση οποτε την χρησιμοποιεις για να γεμισεις τα κενα.

-Βαζεις στο ταψι 3 ποτηρια βραστο νερο

-Καλυπτεις το ταψι αεροστεγως με αλουμινοχαρτο και το βαζεις σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους

-Ψηνεις 1 ωρα σκεπασμενο και 20 λεπτα (ή μεχρι να δεις ότι εχουν φυγει όλα τα νερα και εχει μελωσει το φαγητο) ξεσκεπαστο

-το αφηνεις να ηρεμησει για 20 λεπτα εκτος φουρνου.

Οπως ΟΛΑ τα μαγειρευτα ελληνικα φαγητα εχει ΠΟΛΥ καλυτερη γευση την  ΕΠΟΜΕΝΗ μερα (εγω οταν εχω τραπεζι το φτιαχνω μια μερα πριν ,το διατηρω στο ψυγειο και το ζεσταινω λιγο πριν σερβιρω)

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 3
  • Ευχαριστώ 2

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

8 λεπτά πριν, Superfunk είπε

ΥΛΙΚΑ:

(για 12-15 μεγαλες πιπεριες)

-12-15 πιπεριες Φλωρινης ,οσο μεγαλυτερες γινεται

-3 μεγαλες πατατες

-150 γρ ΡΥΖΙ γλασε

-50 γρ κουκουναρι

-500 γρ. κιμα μοσχαρισιο σπαλα/ποντικι (να εχει λίπος δηλ. όχι απαχο)

-4 μεγαλα κρεμμυδια

-6 σκελιδες σκορδο

-2 καροτα μεσαια

-2 γεματες κουταλιες σουπας πελτε

-λιγη κανελα

-1 κουταλακι του γλυκου κιμινο

-1 πρεζα κολιαντρο ξερο

- 1 κουταλακι του γλυκου μαυρο πιπερι

- 2 κουταλακια του γλυκου γλυκια παπρικα  

-αρκετο ξερο θυμαρι

-λιγη ριγανη ξερη

-μπουκοβο κατά βουληση (ή σαλτσα σιρατσα την οποια εγω προτιμω) οσο πιο καυτερο τοσο το καλυτερο

-1 ματσακι μαιντανο (ή κολιαντρο) φρεσκο,προσωπικα προτιμω το κολιαντρο αλλα δεν το τρωνε ολοι  

-ελαιολαδο

- αλατι (μη το φοβασαι τα γεμιστα θελουν αλατι)

-1 ποτηρακι λευκο (ή ροζε) κρασι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

-Κοβεις καθετα το «κεφαλι» της πιπεριας (αφου κοψεις με ένα ψαλιδι το κοτσανι,ΜΗ το αφαιρεις) 2 περιπου ποντους κατω από την κορυφη ώστε να μεινουν τα περισσοτερα σπορια στο κεφαλι τα οποια μετα ευκολα τα βγαζει, ΚΡΑΤΑΣ το κεφαλι και το γεμιζεις και αυτό αργοτερα)

-πλενεις καλα τις πιπεριες εξω και μεσα για να φυγουν όλα τα σπορια

-Ψιλοκοβεις το κρεμμυδι και το καροτο και χοντροκοβεις το σκορδο

-Σε ένα μεγαλο βαρυ τηγανι (εγω χρησιμοποιω μαντεμενιο μια και δεν υπαρχει καλυτερο για καλο καραμελωμα αλλα ένα οποιοδηποτε βαρυ τηγανι κανει) ριχνεις ελαιολαδο και μολις καψει ριχνεις μεσα τον κιμα, θες να τον καραμελωσεις καλα σπαζωντας τον και να φυγουν όλα τα νερα του….ομως ΜΗΝ τον παρα-καραμελωσεις δεν κανουμε μουσακα,μπολονεζ ή μακαρονια με κιμα  😊 μολις αρχισει και μαυριζει τον αποσυρεις με μια τρυπητη κουταλα ώστε να μεινει το ΠΟΛΥΤΙΜΟ λιπος του στο τηγανι

-στο λιπος αυτό μαζι με λιγο εξτρα ελαιολαδο καραμελωνεις ,παλι ελαφρα το κρεμμυδι και το καροτο,μολις παρουν χρωμα ριχνεις τον πελτε και τον ψηνεις 1-2 λεπτα να φυγει η πικριλα του και να παρει μια ωραια καπινστη γευση…..τοτε ΜΟΝΟ ριχνεις ΟΛΑ τα μπαχαρικα και τα μυρωδικα και το σκορδο και τα σωταρεις για 2 λεπτα σε ΧΑΜΗΛΗ φωτια.

-σβυνεις με το κρασι και μολις φυγει το αλκοόλ ριχνεις στο τηγανι βραστο νερο να καλυψει το μειγμα και χαμηλωνεις εντελως την φωτια καπακωνοντας το τηγανι (με το καπακι του ή με αλουμινοχαρτο αν δεν εχει καπακι)

-Βραζεις το μειγμα για κανα 20λεπτο,το ξεσκεπαζεις και εκει ΜΕΝΕΙΣ πανω από το τηγανι γιατι το μειγμα πρεπει να χασει σχεδον ΟΛΑ τα νερα του αλλα να είναι ζουμερο οποτε θελει προσοχη.

-Μολις το δεις στη σωστη υφη κατεβαζεις το μειγμα από τη φωτια και το αφηνεις μιση ωρα να κρυωσει.

-Κοβεις τις πατατες κυδωνατες και καλυπτεις με αυτές τον πατο ενός μεγαλου ταψιου,ριχνεις μπολικο αλαιολαδο ,αλατι και πιπερι.λιγη ριγανη και τους κανεις μασαζ.

-Γεμιζεις με προσοχη της πιπεριες (και τα καπακια) και τις τοποθετεις πανω από τις πατατες .Αλείφεις με λιγο ελαιολαδο εξωτερικα τις πιπεριες και τις αλατιζεις ελαφρα

-Θα δεις ότι θα σου εχει περισσεψει αρκετη γεμιση οποτε την χρησιμοποιεις για να γεμισεις τα κενα.

-Βαζεις στο ταψι 3 ποτηρια βραστο νερο

-Καλυπτεις το ταψι αεροστεγως με αλουμινοχαρτο και το βαζεις σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους

-Ψηνεις 1 ωρα σκεπασμενο και 20 λεπτα (ή μεχρι να δεις ότι εχουν φυγει όλα τα νερα και εχει μελωσει το φαγητο) ξεσκεπαστο

-το αφηνεις να ηρεμησει για 20 λεπτα εκτος φουρνου.

Οπως ΟΛΑ τα μαγειρευτα ελληνικα φαγητα εχει ΠΟΛΥ καλυτερη γευση την  ΕΠΟΜΕΝΗ μερα (εγω οταν εχω τραπεζι το φτιαχνω μια μερα πριν ,το διατηρω στο ψυγειο και το ζεσταινω λιγο πριν σερβιρω)

Respect.

Nikos von Karajan θα σε φωνάζω απο σήμερα.

• Χαχα 2

"Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου