Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?


gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Waterfall-K είπε

Ένα απλό αντικολλητικό τηγάνι , ξέρεiς, από αυτά που dεν αγγίζει ο Superfunk.? 

οκ!

 

Έχεις 3 επιλογές.

 

1) Βάζεις ελαιόλαδο στο τηγάνι και αναβεις φωτιά. Όταν το τηγάνι ζεσταθεί μετρίως και απλώσει το λάδι σε όλη την επιφάνεια του πάτου, ριχνεις με προσοχή το αυγό και όταν το ασπράδι αρχίσει να στερεοποιείται αρχίζεις με ένα κουτάλι να βρέχεις με  καυτό λάδι όλα τα σημεία της άνω επιφανείας που παραμένουν ρευστά (κρόκο και ασπράδι). Όταν αρχίσει να παίρνει το χαρακτηριστικό ξανθό χρώμα στην περιφέρεια το ψαρεύεις με σπάτουλα.

 

2) Τηγάνι στο μάτι και λάδι μέσα και ρίχνεις το αυγό απο την αρχή χωρίς φωτιά. Στη συνέχεια ανάβεις το μάτι και ακολουθείς την ίδια ακριβώς διαδικασία. Η διαφορά με το προηγούμενο είναι ότι εδώ το ασπράδι θα απλώσει πιο πολύ και θα γίνει πιο λεπτό και λιγότερο ξεροψημένο.

 

3) Σε τηγάνι με λιγότερο λάδι (τάξη των 2-3 κουταλιές σούπας) βάζεις σε φωτιά και ρίχνεις το αυγό. Μόλις στερεοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του ασπραδιού, σβήνεις μάτι και σκεπάζεις για λίγο με ένα καπάκι. Αυτή η μέθοδος θα σου σκληρήνει (μπορει και όχι. Έχει να κάνει με το χρόνο που το αφήνεις και θέλει να το βρεις λίγο) ενδεχομένως λίγο τον κρόκο και σίγουρα θα τον ασπρίσει/θολώσει) αλλά χρησιμοποιείς λιγότερο λάδι.

  • Like 5

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, shelter είπε

1) Βάζεις ελαιόλαδο στο τηγάνι και αναβεις φωτιά. Όταν το τηγάνι ζεσταθεί μετρίως και απλώσει το λάδι σε όλη την επιφάνεια του πάτου, ριχνεις με προσοχή το αυγό και όταν το ασπράδι αρχίσει να στερεοποιείται αρχίζεις με ένα κουτάλι να βρέχεις με  καυτό λάδι όλα τα σημεία της άνω επιφανείας που παραμένουν ρευστά (κρόκο και ασπράδι). Όταν αρχίσει να παίρνει το χαρακτηριστικό ξανθό χρώμα στην περιφέρεια το ψαρεύεις με σπάτουλα.

 

2) Τηγάνι στο μάτι και λάδι μέσα και ρίχνεις το αυγό απο την αρχή χωρίς φωτιά. Στη συνέχεια ανάβεις το μάτι και ακολουθείς την ίδια ακριβώς διαδικασία. Η διαφορά με το προηγούμενο είναι ότι εδώ το ασπράδι θα απλώσει πιο πολύ και θα γίνει πιο λεπτό και λιγότερο ξεροψημένο.

 

3) Σε τηγάνι με λιγότερο λάδι (τάξη των 2-3 κουταλιές σούπας) βάζεις σε φωτιά και ρίχνεις το αυγό. Μόλις στερεοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του ασπραδιού, σβήνεις μάτι και σκεπάζεις για λίγο με ένα καπάκι. Αυτή η μέθοδος θα σου σκληρήνει (μπορει και όχι. Έχει να κάνει με το χρόνο που το αφήνεις και θέλει να το βρεις λίγο) ενδεχομένως λίγο τον κρόκο και σίγουρα θα τον ασπρίσει/θολώσει) αλλά χρησιμοποιείς λιγότερο λάδι.

Ευχαριστώ για την απάντηση και τον χρόνο σου.?  Με την Νο1 μέθοδο τα φτιάχνω κι εγώ.?

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, Waterfall-K είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση και τον χρόνο σου.?  Με την Νο1 μέθοδο τα φτιάχνω κι εγώ.?

Eιναι η πιο μπελλαλιδικη αλλα η καλυτερη.
Με το καπακι ειναι η γρηγορη οταν εχεις πολλα να κανεις ταυτοχρονα, αλλα αν ξερεις το σημειο που πρεπει να το βγαλεις απο τη φωτια, δεν ειναι ασχημο το αποτελεσμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Spyros Delta είπε

Eιναι η πιο μπελλαλιδικη αλλα η καλυτερη.
Με το καπακι ειναι η γρηγορη οταν εχεις πολλα να κανεις ταυτοχρονα, αλλα αν ξερεις το σημειο που πρεπει να το βγαλεις απο τη φωτια, δεν ειναι ασχημο το αποτελεσμα.

To No2 έκανα για χρόνια, αλλά συνήθως ψηνόταν πιο γρήγορα το ασπράδι από κάτω και στο τέλος ξεροψηνόταν, και δεν μ'αρέσει έτσι. Το Νο3 δεν το έχω δοκιμάσει, στο Νο1 έχω βρει τη χρυσή τομή.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Waterfall-K είπε

To No2 έκανα για χρόνια, αλλά συνήθως ψηνόταν πιο γρήγορα το ασπράδι από κάτω και στο τέλος ξεροψηνόταν, και δεν μ'αρέσει έτσι. Το Νο3 δεν το έχω δοκιμάσει, στο Νο1 έχω βρει τη χρυσή τομή.

Εγω το βαζω στη μεση του ψησιματος το καπακι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ εδώ και χρόνια κάνω το 3 γιατι βαριέμαι. Αλλα αν το φτιαχνω για άλλον το κάνω με την 1.

 

  • Like 1

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχε ωραία λαχανικά ο μαΝαβσ οπότε ρατατουιγ σημερισ που κάνει και καλό στην υγεία και τον βεγκανιΖμο.

 

Καλά πέταξα και δύο σπαλομπριζολες μοσχαρισες από Χαιρώνεια στο μαντέμι,μη πεθάνουμε κι από την πείνα...

 

20231104_112430.thumb.jpg.56ece30b91e5e08f00403f99ca9bf4d4.jpg

  • Like 5

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 ώρες πριν, Waterfall-K είπε

Καιρό ήθελα να σε ρωτήσω αλλά το ξεχνούσα. Δεν μου λες ρε συ Shelter, αυγά μάτια ξέρεις να κάνεις?? 

Αν ναι, πες κάνα καλό tip.

image.gif.995e6a5fa2aef4168f3a07b6c8eb18d7.gif

 

 

Λεπον εγώ δεν είμαι ο @shelter αλλά τα κάνω αλλιώς..

Καταρχάς ποτέ ελαιόλαδο,μόνο βούτυρο βλάχικο πρόβειο κλαριφιε ,Ροδάμι ή άλλη μάρκα.

Τηγανι ότι θες ,εγώ χρησιμοποιώ ένα μικρό μαντεμενιο ,αντικολλητικό φυσικα οπως ολα τα μαντεμενια.

Προσωπικά και επειδή έχω δουλέψει πρόσφατα,το1984 δηλ,σε αμερικανικό diner τα κάνω πάντα over easy μια και έτσι έχω και τέλειο ασπράδι και ρευστό κρόκο.

Δες εδω πως γίνεται,από τη στιγμή που τα γυρίζεις μετράς ως το 15 και είναι έτοιμα,εγώ δεν τα ξαναγυριζω όπως αυτή (εννοείται ότι αν δεν έχεις το flipping technique τα γυρνας με σπάτουλα)

 

 

 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 2
  • Ευχαριστώ 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 ώρες πριν, Waterfall-K είπε

Ένα απλό αντικολλητικό τηγάνι , ξέρεiς, από αυτά που dεν αγγίζει ο Superfunk.? 

 

το μαντεμενιο ειναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του απλου αντικολλητικου μια και αν ειναι σωστα seasoned (για αυτο και δεν το πλενουμε ποτε με σαπουνι για να μη φευγει το seasoning ) δεν κολλαει τιποτα (και γλυτωνεις και τα τοξικα απο το τεφλον)

  • Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 29/10/2023 στις 5:24 ΜΜ, fusiongtr είπε

Καρυδόπιτα με παγωτό καϊμάκι και σιρόπι βύσσινο?

Αφτό ίνε?

Έχε χάρη ρε αλιήτη που έχεις καλό διαιτολόγο ασούμε.

 

Όχι για να μη λέτε.

IMG_20231104_141015.thumb.jpg.2e61a9ab76d51c92d1210d9277ada91b.jpg

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου