Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?


gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

34 λεπτά πριν, shelter είπε

Έχω δυο ατσαλινα. Αλλά δεν έχω λατζέρη... Τώρα θα ξεκινήσω και με ένα μαντεμένιο. Λεω να παρω αυτό που δεν εχει μακρύ χερούλι για να μπαινει και φούρνο.

 

Ναι αυτό πάρε, μπαίνει φούρνο άνετα, βασικά είναι το μόνο σκεύος που χρησιμοποιώ για ψήσιμο.

 

 

16989121702046721845038138349672.jpg

  • Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, Superfunk είπε

 

ΠΟΤΕ σαπουνι, μολις τελειωσω το μαγειρεμα ριχνω μεσα χοντρο αλατι και μιση κουπα καυτο νερο και με μια σκληρη βουρτσα τριβω καλα να φυγουν τα φαΓια που εχουν κολλησει....

Έλα, πες την αλήθεια, ακόμα λούζεσαι με αλισίβα?

  • Χαχα 2

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, Waterfall-K είπε

Έλα, πες την αλήθεια, ακόμα λούζεσαι με αλισίβα?

Οταν δεις την ακουρια στο μαντεμι απο την κακη χρηση/πλυσιμο θα το ξεχασεις το ultrex???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου στέλνουν που και που κολοκύθες απο την Μάνη αλλά φέτος ήρθε αυτό το 20κιλο τέρας.IMG_20221127_135940.thumb.jpg.4c2cfe208c7ce52a341214ff8e6efd26.jpg

 

Και ήθελα να βρεθεί τρόπος να το αποθηκεύσω αρχικά και στη συνέχεια να το καταναλώσω. Ξεκίνησα λοιπόν σιγά σιγά καθαρισμό. Κράτησα δυο μπολ και έδωσα αλλα δυο σε φίλους στην πολυκατοικία γιατί θα σιχαθούμε την κολοκύθα (ε ειναι και των ημερών).

IMG_20221128_155119.thumb.jpg.9478429eb6f378664a7127cd24ee241a.jpg

 

Στη συνέχεια αποφάσισα να κάνω μια σούπα γιατί βγήκα και θετικός με Covid σήμερα και συνεπώς είχα και χρόνο. Αλλά μια πορτοκαλί σούπα θέλει ένα χρωματικό κοντράστ. Και έτσι έφτιαξα ένα απλό ψωμί απο Harina Morada (αλεύρι απο μωβ καλαμπόκι απο το Περού).

IMG_20221127_224338.thumb.jpg.879f34553ea27040ae2e265f56189fce.jpgIMG_20221128_182658.thumb.jpg.bd2a205f6eeb3f06f9c4f827f887a33b.jpgIMG_20221128_182702.thumb.jpg.f7def8cdefac56634139da39ac0c4886.jpg

Κρεμμύδι, καρότο, σέλερι και πράσο στην κατσαρόλα, τα ιδρώνουμε και προσθέτουμε κολοκύθα, ζωμό λαχανικών μετά απο λίγο και βράσιμο στο ζωμό μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια μπλέντερ και πέρασμα απο chinois για να αποφύγουμε τιποτα ανεπιθύμητες ίνες. Μπαχάρωμα με ρετσέτα απο αλάτι, πάπρικα, κύμινο, καγιέν και λίγο θυμάρι και στη συνέχεια σερβίρισμα με ξινόμηλο, ξινό γιαούρτι με ξύσμα λεμονιού μια γραμμή καπνιστή πάπρικα και βούτυρο noisette.

 

Παραθέτω και μια εκδοχή με μπρουσκέτα (μώβ ?) με μοτσαρέλα και λίγη ρίγανη απο τη Μάνη.

Μεγάλο ατού το noisette δίνοντας μια πολύ στρογγυλή και ψιλοέντονη επίγευση απο φουντούκι στη σούπα. Έδεσε πολύ ωραία με το ήδη γεμάτο γευστικό σώμα της κολοκύθας που η γλυκήτητά της ισορρόπησε με το ξινόμηλο και το ξινό γιαούρτι (με προσθήκη λεμονιού στο γιαούρτι).

IMG_20221129_194822.thumb.jpg.7fe3f23a5a35e7101a5734fc4c84fb5e.jpgIMG_20221128_185230.thumb.jpg.204e744024b2e056e093094a080fd600.jpg

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Beurre_noisette

Επεξεργασμένο από shelter
  • Like 9

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να χέσω τους σεφ στα Αστειατόρια με τα άστρα τα μισελέν ασούμε.

Μπράβο ρε Αργύρη.

  • Ευχαριστώ 1
  • Συμφωνώ 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, fusiongtr είπε

Να χέσω τους σεφ στα Αστειατόρια με τα άστρα τα μισελέν ασούμε.

Μπράβο ρε Αργύρη.

Το φαγητό ενώνει ανθρώπους και δημιουργεί αναμνήσεις Στράτο. Είναι σημαντικό πράγμα. Με ενδιαφέρει να μαγειρεύω νόστιμα αρχικά και να φτιαχνω πράγματα που ο κόσμος εν πολλοις αναγνωρίζει.

 

Μια φορά έτρωγα στο Nolan και εκεί που είχα πήξει με τις χιπστεριές του καταλόγου και της κουζίνας ξαφνου έπιασε η μύτη μου κάτι πολύ ωραίο και γύρισα. Ηταν το χρονικό σημείο που κάποιοι υπάλληλοι έκαναν διάλειμμα για φαγητό και έτρωγαν μια σούπα που ήταν μια απλή και ωραία σούπα. Τη ζήλεψα γιατι έδειχνε και μυριζε υπέροχα μέσα στη ρουστικ εμφάνιση της. Θα ήθελα να την ειχα και στον κατάλογο και να μην υπήρχε τόσο πολύ αυτή η αισθητική του  ινσταγκραμ και ο αγώνας για εντυπώσεις.

Επεξεργασμένο από shelter
  • Συμφωνώ 1

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, shelter είπε

...έφτιαξα ένα απλό ψωμί απο Harina Morada...κρεμμύδι, καρότο, σέλερι και πράσο στην κατσαρόλα, τα ιδρώνουμε και προσθέτουμε κολοκύθα, ζωμό λαχανικών μετά απο λίγο και βράσιμο στο ζωμό μέχρι να μαλακώσουν...μπαχάρωμα με ρετσέτα απο αλάτι, πάπρικα, κύμινο, καγιέν και λίγο θυμάρι και στη συνέχεια σερβίρισμα με ξινόμηλο, ξινό γιαούρτι με ξύσμα λεμονιού μια γραμμή καπνιστή πάπρικα και βούτυρο noisette...

Καιρό ήθελα να σε ρωτήσω αλλά το ξεχνούσα. Δεν μου λες ρε συ Shelter, αυγά μάτια ξέρεις να κάνεις?? 

Αν ναι, πες κάνα καλό tip.

image.gif.995e6a5fa2aef4168f3a07b6c8eb18d7.gif

 

  • Like 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Waterfall-K είπε

Καιρό ήθελα να σε ρωτήσω αλλά το ξεχνούσα. Δεν μου λες ρε συ Shelter, αυγά μάτια ξέρεις να κάνεις?? 

Αν ναι, πες κάνα καλό tip.

image.gif.995e6a5fa2aef4168f3a07b6c8eb18d7.gif

 

Τι τηγάνι έχεις? έχει σημασία.

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, shelter είπε

Τι τηγάνι έχεις? έχει σημασία.

Ένα απλό αντικολλητικό τηγάνι , ξέρεiς, από αυτά που dεν αγγίζει ο Superfunk.? 

  • Like 1
  • Χαχα 2

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου