Superfunk Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2023 34 λεπτά πριν, shelter είπε Έχω δυο ατσαλινα. Αλλά δεν έχω λατζέρη... Τώρα θα ξεκινήσω και με ένα μαντεμένιο. Λεω να παρω αυτό που δεν εχει μακρύ χερούλι για να μπαινει και φούρνο. Ναι αυτό πάρε, μπαίνει φούρνο άνετα, βασικά είναι το μόνο σκεύος που χρησιμοποιώ για ψήσιμο. 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, Superfunk είπε ΠΟΤΕ σαπουνι, μολις τελειωσω το μαγειρεμα ριχνω μεσα χοντρο αλατι και μιση κουπα καυτο νερο και με μια σκληρη βουρτσα τριβω καλα να φυγουν τα φαΓια που εχουν κολλησει.... Έλα, πες την αλήθεια, ακόμα λούζεσαι με αλισίβα 2 Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nklshp Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, Waterfall-K είπε Έλα, πες την αλήθεια, ακόμα λούζεσαι με αλισίβα Οταν δεις την ακουρια στο μαντεμι απο την κακη χρηση/πλυσιμο θα το ξεχασεις το ultrex Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μου στέλνουν που και που κολοκύθες απο την Μάνη αλλά φέτος ήρθε αυτό το 20κιλο τέρας. Και ήθελα να βρεθεί τρόπος να το αποθηκεύσω αρχικά και στη συνέχεια να το καταναλώσω. Ξεκίνησα λοιπόν σιγά σιγά καθαρισμό. Κράτησα δυο μπολ και έδωσα αλλα δυο σε φίλους στην πολυκατοικία γιατί θα σιχαθούμε την κολοκύθα (ε ειναι και των ημερών). Στη συνέχεια αποφάσισα να κάνω μια σούπα γιατί βγήκα και θετικός με Covid σήμερα και συνεπώς είχα και χρόνο. Αλλά μια πορτοκαλί σούπα θέλει ένα χρωματικό κοντράστ. Και έτσι έφτιαξα ένα απλό ψωμί απο Harina Morada (αλεύρι απο μωβ καλαμπόκι απο το Περού). Κρεμμύδι, καρότο, σέλερι και πράσο στην κατσαρόλα, τα ιδρώνουμε και προσθέτουμε κολοκύθα, ζωμό λαχανικών μετά απο λίγο και βράσιμο στο ζωμό μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια μπλέντερ και πέρασμα απο chinois για να αποφύγουμε τιποτα ανεπιθύμητες ίνες. Μπαχάρωμα με ρετσέτα απο αλάτι, πάπρικα, κύμινο, καγιέν και λίγο θυμάρι και στη συνέχεια σερβίρισμα με ξινόμηλο, ξινό γιαούρτι με ξύσμα λεμονιού μια γραμμή καπνιστή πάπρικα και βούτυρο noisette. Παραθέτω και μια εκδοχή με μπρουσκέτα (μώβ ) με μοτσαρέλα και λίγη ρίγανη απο τη Μάνη. Μεγάλο ατού το noisette δίνοντας μια πολύ στρογγυλή και ψιλοέντονη επίγευση απο φουντούκι στη σούπα. Έδεσε πολύ ωραία με το ήδη γεμάτο γευστικό σώμα της κολοκύθας που η γλυκήτητά της ισορρόπησε με το ξινόμηλο και το ξινό γιαούρτι (με προσθήκη λεμονιού στο γιαούρτι). https://en.wikipedia.org/wiki/Beurre_noisette Επεξεργασμένο 3 Νοεμβρίου 2023 από shelter 9 Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2023 Να χέσω τους σεφ στα Αστειατόρια με τα άστρα τα μισελέν ασούμε. Μπράβο ρε Αργύρη. 1 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fusiongtr είπε Να χέσω τους σεφ στα Αστειατόρια με τα άστρα τα μισελέν ασούμε. Μπράβο ρε Αργύρη. Το φαγητό ενώνει ανθρώπους και δημιουργεί αναμνήσεις Στράτο. Είναι σημαντικό πράγμα. Με ενδιαφέρει να μαγειρεύω νόστιμα αρχικά και να φτιαχνω πράγματα που ο κόσμος εν πολλοις αναγνωρίζει. Μια φορά έτρωγα στο Nolan και εκεί που είχα πήξει με τις χιπστεριές του καταλόγου και της κουζίνας ξαφνου έπιασε η μύτη μου κάτι πολύ ωραίο και γύρισα. Ηταν το χρονικό σημείο που κάποιοι υπάλληλοι έκαναν διάλειμμα για φαγητό και έτρωγαν μια σούπα που ήταν μια απλή και ωραία σούπα. Τη ζήλεψα γιατι έδειχνε και μυριζε υπέροχα μέσα στη ρουστικ εμφάνιση της. Θα ήθελα να την ειχα και στον κατάλογο και να μην υπήρχε τόσο πολύ αυτή η αισθητική του ινσταγκραμ και ο αγώνας για εντυπώσεις. Επεξεργασμένο 3 Νοεμβρίου 2023 από shelter 1 Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2023 Μου στειλανε και μενα μια κολοκυθα αλλα ειπα ... δε γ@μιεται 5 Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, shelter είπε ...έφτιαξα ένα απλό ψωμί απο Harina Morada...κρεμμύδι, καρότο, σέλερι και πράσο στην κατσαρόλα, τα ιδρώνουμε και προσθέτουμε κολοκύθα, ζωμό λαχανικών μετά απο λίγο και βράσιμο στο ζωμό μέχρι να μαλακώσουν...μπαχάρωμα με ρετσέτα απο αλάτι, πάπρικα, κύμινο, καγιέν και λίγο θυμάρι και στη συνέχεια σερβίρισμα με ξινόμηλο, ξινό γιαούρτι με ξύσμα λεμονιού μια γραμμή καπνιστή πάπρικα και βούτυρο noisette... Καιρό ήθελα να σε ρωτήσω αλλά το ξεχνούσα. Δεν μου λες ρε συ Shelter, αυγά μάτια ξέρεις να κάνεις? Αν ναι, πες κάνα καλό tip. 1 Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Waterfall-K είπε Καιρό ήθελα να σε ρωτήσω αλλά το ξεχνούσα. Δεν μου λες ρε συ Shelter, αυγά μάτια ξέρεις να κάνεις? Αν ναι, πες κάνα καλό tip. Τι τηγάνι έχεις? έχει σημασία. Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, shelter είπε Τι τηγάνι έχεις? έχει σημασία. Ένα απλό αντικολλητικό τηγάνι , ξέρεiς, από αυτά που dεν αγγίζει ο Superfunk. 1 2 Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις