Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?


gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 ώρες πριν, Spyros Delta είπε

Το μυστικο οπλο ομως ειναι η vintage χυτρα ταχυτητας SEB. Πρεπει να την εχω απο το 1984. Εχω αλλαξει μονο λαστιχακι στεγανοποιησης και βαλβιδα που ειχε σπασει το συρματακι μεσα που την κραταει ορθια για να γυριζει.

 

η φωτο ειναι απο καινουργια, αλλα ειναι σχεδον ιδια.
image.png.bda795a2fb7c493d1df77817ada49bd7.png

 

.

 

Την έχει η γιαγιά μου.

Παίζει να αντέχει και κανονιά απο λεοπαρντ...

 

Μόλις τώρα, shelter είπε

Εγώ πάντως χύτρα δεν έχω. Δεν τη συμπάθησα ποτέ. Βάζω κατσαρόλα και βράζω με τις ώρες πολύ χαμηλά. Πολλές φορές ανω των 4 ωρών. Δεν ειναι τραγικο, απλά θέλει προγραμματισμό. Συνηθως όλα τα φαγητά που γίνονται στην κατσαρόλα είναι πολύ γευστικότερα όταν μεινουν και μια δυο μέρες στο ψυγείο. Επομένως συνηθως τα μαγειρεύω και προκαταβολικά. Δηλαδή κοκκινιστά, λεμονάτα, κυνήγια κλπ τα μαγειρεύω πάντα την προηγούμενη.

 

Νόμος οτι τα σιγομαγειρεμένα φαγητά δε συγκρίνονται με τα της χύτρας, αλλά, αν δε σε βγάζει ο χρόνος ή δε θες να τα δίνεις στη δεη.... βολεύει η χύτρα.

  • Like 2
  • Χαχα 1
  • Συμφωνώ 1

"Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, shelter είπε

Δηλαδή κοκκινιστά, λεμονάτα, κυνήγια κλπ τα μαγειρεύω πάντα την προηγούμενη.

 

Και τα οσπρια ,ειδικα η φασολαδα ειναι μερα με τη νυχτα την επομενη.

  • Συμφωνώ 3

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τη βροχή, φακές σε βελουτέ μορφή, συνοδευόμενες από παπάρα croutons από προζυμένιο ψωμί και σύγκλινο τσιγαριαστό ("Παστό" στα Μανιάτικα). Μια "ριξιά" (dash) απο βαλσαμικό για να πάρει λιγο αιχμή.

IMG_20200929_182848.jpg

IMG_20200929_182854.jpg

Επεξεργασμένο από shelter
  • Like 9

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, shelter είπε

Με τη βροχή, φακές σε βελουτέ μορφή, συνοδευόμενες από παπάρα croutons από προζυμένιο ψωμί και σύγκλινο τσιγαριαστό. Μια "ριξιά" (dash) απο βαλσαμικό για να πάρει λιγο αιχμή.

IMG_20200929_182848.jpg

IMG_20200929_182854.jpg


Κάτι παρόμοιο 

Με ιστορικής αξίας κουτάλι 

IMG_6576.thumb.jpeg.23224ae58b0e2af33f781f44e3d53c01.jpeg

Ψωμί καλό δεν έχω ακόμα βρει σε φούρνο στα πέριξ - 

  • Like 3
  • Λυπάμαι 1
  • Χαχα 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 λεπτά πριν, MarLog είπε

Ψωμί καλό δεν έχω ακόμα βρει σε φούρνο στα πέριξ - 

Θα είχα αρρωστήσει, θα είχα μετακομίσει, θα είχα παραιτηθεί από τη δουλειά και θα κλεινόμουν σπίτι με ένα τσουβάλι αλεύρι μεχρι να μάθω. Πώς να τα φας αυτά χωρίς ψωμί;

7 λεπτά πριν, cigaret13 είπε

 

 Πως τα τρώτε αυτά ρε παιδιά; ?

Με ψωμί.

  • Χαχα 3
  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

49 λεπτά πριν, MarLog είπε

Με ιστορικής αξίας κουτάλι 

IMG_6576.thumb.jpeg.23224ae58b0e2af33f781f44e3d53c01.jpeg

Ποιο ιστορικό πρόσωπο έτρωγε με αυτό το κουτάλι? Και παρεμπιπτόντως, γιατί τρως φακές μέσα σε σαμπανιέρα? image.gif.cde63ff2321ed910199ad1a0c1b14e9e.gif

  • Χαχα 5

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

35 λεπτά πριν, shelter είπε

Αντιλαμβάνομαι τι εννοούσε με τα άλευρα. Και εγώ πάω Χαιρώνεια για να πάρω αλέυρι σε μύλο. Φορτώνω 2 σακιά 25κιλα και το κρατάω ολο το χρόνο. 1 ολικής και ένα τύπου Μ (κίτρινο σκληρό).

 

Το φρεσκοαλεσμένο αλεύρι δεν έχει καμία σχέση με τις συσκευασμένες βλακείες, και εγώ φάν του σκληρού βοιωτικού κίτρινου από τοπικό μύλο. Ο συγκεκριμένος δεν βγάζει τίποτα άλλο εκτός από (χοντροκομμένο) αλεύρι, εγώ βέβαια έπαιρνα και πίτουρο για να κάνω τις μίξεις μου και τα κέφια μου.

  • Like 2
  • Συμφωνώ 1

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά, συνειδητοποιώ, ότι έχουμε πολλούς μερακλήδες εδώ μέσα και χαίρομαι.

Ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν κάθε συνηθισμένο πράγμα της καθημερινότητας, να είναι κάτι ιδιαίτερο.

 

4 ώρες πριν, cigaret13 είπε

 

 Πως τα τρώτε αυτά ρε παιδιά; ?

 

Προσωπικά πάντα με πιρούνι.

Το κουτάλι δεν το χρησιμοποιώ ποτέ.

Δεν τρώω τίποτα που δεν τρώγεται με πιρούνι.

Επίσης το τρώω με τουρσάκια, και μπόλικη φέτα (ξέρω ότι σε κάποιους δεν αρέσει).

Πιο παλιά το έτρωγα και με σκόρδο (ωμό, δαγκανιά και πιρουνιά), αλλά πλέον το στομάχι μου δυστυχώς δεν το αντέχει.

Ευτυχώς το κρεμμύδι (το ωμό) δεν με πειράζει, και το σκίζω κανονικά.

Επεξεργασμένο από fusiongtr

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου