Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?


gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@shelterμας διέλυσες ρε μπαγασα, 'γειά στα χέρια σου!!!

 

  • Ευχαριστώ 1
  • Συμφωνώ 2

"Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, Άγιος είπε

κόψτο να δούμε πως είναι μέσα

Αυτό έχει και 20% ολικής άλεσης. Επειδή μου αρέσουν τα πιο βαριά ψωμιά, που έχουν και γευστικό όγκο αλλά και δημιουργούν αίσθηση κορεσμού. Αν όμως θέλει κανείς να το κάνει πιο αέρινο, δεν έχει παρά να χρησιμοποιήσει αλεύρι πολυτελείας (αυτό που οι μυλωνάδες λένε φαρίνα) που είναι μόνο η ψύχα από το σιτάρι.

 

Πάντως σου εγγυομαι ότι τρως τοστ και "σε πιάνει"!!!

IMG_20230905_195331.jpg

Επεξεργασμένο από shelter
  • Like 8

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
2 ώρες πριν, shelter είπε

Το πάθος για το σωστό ψωμί είναι αρχέγονο και για αρχόντους!

 

Στις πρώτες δύο ένα σημερινό προζυμένιο με αλεύρι τύπου Μ από τη Χαιρώνεια (πολύ σοβαρό αλεύρι αν και το πιο δύσκολο στη χρήση του), λίγο σκληρό καναδέζικο και 5% καλαμποκιού.

 

Στις 3 επόμενες ένα πειραματικό με σκληρό από Θεσπιές και ένα μείγμα απο Harina morada(Αλεύρι από μωβ καλαμπόκι από το Περού) και κανέλα. Πλάκα είχε αλλά πολλή παραπάνω δουλειά για αισθητικούς λόγους.

IMG_20221230_231712.jpg

 

μόλις είδε η Σοφία τα καμώματά σου και η πρώτη της αντίδραση ήταν "- που μένει;"

κανόνισε ορέ να μου κλείσεις του σπιτ'... ?

  • Χαχα 5

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@npap Το ψωμί είναι για να το μοιραζόμαστε! (Άσε που νομίζω ότι είμαστε και ψιλογειτονες). Χωρίς πλάκα ήδη δίνω πολλά και μέσα στην πολυκατοικία γιατί άμα τα τρως μόνος σου όλα αυτά την έκατσες....

 

Πάντως χωρίς πλάκα, μου πήρε πολλες αποτυχίες και διάβασμα, αλλά αποζημιώνει και το αποτέλεσμα όπου ακόμα και ένα τοστ ή ένα μικρό σάντουιτς πάει ΠΟΛΛΑ level παραπάνω με σωστό ψωμί, αλλά και διαπίστωσα ότι για μένα τουλάχιστον η διαδικασία της αρτοποιείας λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά.

 

Υ.γ ετοιμάζω άλλο ένα για τοστ λευκό αλλά θα το ποσταρω αύριο γιατί θα είναι έτοιμο για κόψιμο αρκετά αργά σήμερα.

 

Επεξεργασμένο από shelter
  • Like 5

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 λεπτά πριν, gmoukou είπε

@shelterμας διέλυσες ρε μπαγασα, 'γειά στα χέρια σου!!!

 

Ες ντεμασιάδο τόδο, νο με πουέδο κοντενέρ.

  • Χαχα 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, Ali Barout είπε

Ες ντεμασιάδο τόδο, νο με πουέδο κοντενέρ.

 

Nos quedan muchos panes por comer aún para comprender esta grandeza.

  • Χαχα 3

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, shelter είπε

Ετοιμάζω άλλο ένα για τοστ λευκό αλλά θα το ποσταρω αύριο γιατί θα είναι έτοιμο για κόψιμο αρκετά αργά σήμερα.

 

 

Καλημέρες!

 

Έτοιμο και το λευκό. Πιο μαλακό (όχι φούσκα ωστόσο) αλλά με λιγότερο γεμάτο γευστικό προφίλ από το άλλο που είχε και λίγο ολικής αλέσεως.

 

Γενικά τα άλευρα ολικής άλεσης (που είναι και το κανονικό αλεύρι) είναι πολύ πιο γευστικά. Αλλά η γεύση του σύγχρονου ανθρώπου δεν τα έχει συνηθίσει σκέτα. Επίσης είναι πολύ πιο δύσκολα στο χειρισμό καθώς έχουν πολλή μεγαλύτερη απορροφητικότητα σε νερό και θέλει πολύ καλή τεχνική για να τα φέρεις σε θέση να ενεργοποιηθεί η γλουτένη και να γίνει ελαστική η ζύμη. Αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως στα αρτοπαρασκευάσματα των φούρνων είναι σε μικρά ποσοστά μαζι με λευκό αλεύρι για να βοηθάει την υφή, αλλά και στα δήθεν ολικής άλεσης του λιανικού εμπορίου όπου το πραγματικό ποσοστό ολικής αλεσης είναι με το ζόρι 20%.

IMG_20230905_223125.jpg

IMG_20230906_080542.jpg

IMG_20230906_080631.jpg

IMG_20230906_080945.jpg

Επεξεργασμένο από shelter
  • Like 10

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου