MarLog Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2023 Share Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2023 Μη ζητήσετε συνταγή Μ’ έχει ορκίσει η γιαγιά να μείνει μυστική Sorry for that 2 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 27 Αυγούστου 2023 Share Δημοσιευμένο 27 Αυγούστου 2023 Απλά τα πράγματα. Πατάτα τηγανητή σε φέτες, χοιρινή πανσέτα λωρίδες, σάλτσα μουστάρδας. 10 Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
MarLog Δημοσιευμένο 27 Αυγούστου 2023 Share Δημοσιευμένο 27 Αυγούστου 2023 Μη ζητήσετε συνταγή Μ’ έχει ορκίσει η γιαγιά να μείνει μυστική Sorry for that 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 28 Αυγούστου 2023 Share Δημοσιευμένο 28 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Ψωμί με προζύμι, ricotta χειροποίητη, τοματίνια , βασιλικός, μπούκοβο. Για τη ricotta: 2lt πλήρες γάλα (όσο πιο πολλά λιπαρά τόσο το καλύτερο, και αν έχετε πρόσβαση σε κανένα μη παστεριωμένο ακόμα πιο καλά) + 180ml κρέμα γάλακτος (επίσης τίγκα στα λιπαρά). Και τα δύο με τη μια σε κατσαρόλα και θερμαίνουμε μέχρι τους 90 βαθμούς όπου σβήνουμε και το τραβάμε από τη φωτιά. Αμέσως ρίχνουμε μέσα 8gr αλάτι και 40ml λευκό ξύδι και ανακατεύουμε για 20' Στη συνέχεια το αφήνουμε άλλα 20' και σουρώνουμε σε ύφασμα . Αναλόγως τι υφή θέλουμε κρατάμε σχετική υγρασία από την άλμη. Όσο πιο πολύ σουρώνουμε θα έχουμε πιο σφιχτή υφή. Αφήνουμε το προϊόν να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη. Αν θέλουμε κρεμώδη υφή το χτυπάμε στο multi μαζι με λίγη κρέμα γάλακτος. Είναι πολύ ευαίσθητο προιον και θα πρεπει να καταναλωθεί εντός 3 ημερών. Επεξεργασμένο 28 Αυγούστου 2023 από shelter 8 Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 25/8/2023 στις 3:50 ΜΜ, Κβαντική Διεμπλοκή είπε Μακαρόνια. Το χειρότερο είδος φαγητού. Δεν τα τρώω ποτέ.Απορω με αυτούς που πληρώνουν για να φάνε μακαρονάδα σε εστιατόριο. Να σου πω.....στην ΕΛΛΑΔΑ οντως τοσο στα σπιτια οσο και στα εστιατορια το 99% των...μακαρονΑδων ειναι απο απαραδεκτες εως τρισαθλιες οποτε καλα κανεις και δεν τα τρως μια και ΚΑΝΕΙΣ δεν ξερει να τα ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ με τον ΣΩΣΤΟ τροπο Εχω ..παιδικα τραυματα απο τις...μακαροναδες της μανας μου ..βρασμενες 20 λεπτα ,καλα...ξεπλυμενες κατω απο τη βρυση και μετα σερβιρισμενες ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ κιμα (και αυτη τρισαθλια) ΠΑΝΩ αν ειναι δυνατον ΠΑΝΩ απο τα μακαρονια.... με τριμμενο ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ....αν ειναι δυνατον δηλ. ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ...στουΜπετσι κανονικο (στα 80s αντικατασταθηκε απο REGATTO ...αλλη ΤΡΑΓΩΔΙΑ και αΦτι....). Τωρα αν σου φτιαξω ΕΓΩ την μακαροναδα τη ΣΩΣΤΗ ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα ξετρελλαΘοις και οτι για να στην φτιαχνω καθε μερα θα παραδεχτεις μεχρι και οτι η ΓΗ ΔΕΝ ειναι επιπεδη. Επεξεργασμένο 1 Σεπτεμβρίου 2023 από Superfunk 2 1 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Κβαντική Διεμπλοκή Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, Superfunk είπε Να σου πω.....στην ΕΛΛΑΔΑ οντως τοσο στα σπιτια οσο και στα εστιατορια το 99% των...μακαρονΑδων ειναι απο απαραδεκτες εως τρισαθλιες οποτε καλα κανεις και δεν τα τρως μια και ΚΑΝΕΙΣ δεν ξερει να τα ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ με τον ΣΩΣΤΟ τροπο Εχω ..παιδικα τραυματα απο τις...μακαροναδες της μανας μου ..βρασμενες 20 λεπτα ,καλα...ξεπλυμενες κατω απο τη βρυση και μετα σερβιρισμενες ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ κιμα (και αυτη τρισαθλια) ΠΑΝΩ αν ειναι δυνατον ΠΑΝΩ απο τα μακαρονια.... με τριμμενο ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ....αν ειναι δυνατον δηλ. ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ...στουΜπετσι κανονικο (στα 80s αντικατασταθηκε απο REGATTO ...αλλη ΤΡΑΓΩΔΙΑ και αΦτι....). Τωρα αν σου φτιαξω ΕΓΩ την μακαροναδα τη ΣΩΣΤΗ ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα ξετρελλαΘοις και οτι για να στην φτιαχνω καθε μερα θα παραδεχτεις μεχρι και οτι η ΓΗ ΔΕΝ ειναι επιπεδη. Κοίτα καμιά φορά τρώω μακαρόνια (μια φορά τον δίμηνο)Απλά αρνούμαι να πληρώσω σε εστιατόριο 10-12 ευρώ φαγητό των 50 λεπτών .Τρώω μια μπριζόλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Superfunk είπε Να σου πω.....στην ΕΛΛΑΔΑ οντως τοσο στα σπιτια οσο και στα εστιατορια το 99% των...μακαρονΑδων ειναι απο απαραδεκτες εως τρισαθλιες οποτε καλα κανεις και δεν τα τρως μια και ΚΑΝΕΙΣ δεν ξερει να τα ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ με τον ΣΩΣΤΟ τροπο Εχω ..παιδικα τραυματα απο τις...μακαροναδες της μανας μου ..βρασμενες 20 λεπτα ,καλα...ξεπλυμενες κατω απο τη βρυση και μετα σερβιρισμενες ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ κιμα (και αυτη τρισαθλια) ΠΑΝΩ αν ειναι δυνατον ΠΑΝΩ απο τα μακαρονια.... με τριμμενο ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ....αν ειναι δυνατον δηλ. ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ...στουΜπετσι κανονικο (στα 80s αντικατασταθηκε απο REGATTO ...αλλη ΤΡΑΓΩΔΙΑ και αΦτι....). Τωρα αν σου φτιαξω ΕΓΩ την μακαροναδα τη ΣΩΣΤΗ ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα ξετρελλαΘοις και οτι για να στην φτιαχνω καθε μερα θα παραδεχτεις μεχρι και οτι η ΓΗ ΔΕΝ ειναι επιπεδη. Τελικά όλοι τα ίδια έχουμε ζήσει... βάσιμο το ζυμαρικό μέχρι να διαλυθεί στα συστατικά του, και κάψιμο σε λιπαρή ουσία λουσμένο με βρωμοτύρια Επίσης βράσιμο σε μικρό κατσαρολάκι και "σπάσιμο" του σπαγγέτι στη μέση πριν πέσει στο νερό (μαζι με ελαιόλαδο). 4 ώρες πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε Κοίτα καμιά φορά τρώω μακαρόνια (μια φορά τον δίμηνο)Απλά αρνούμαι να πληρώσω σε εστιατόριο 10-12 ευρώ φαγητό των 50 λεπτών .Τρώω μια μπριζόλα. Τώρα θίγεις τεράστιο θέμα με την τιμολόγηση του φαγητού στα εστιατόρια... Επεξεργασμένο 1 Σεπτεμβρίου 2023 από shelter 1 Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2023 Moderator Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2023 Εγώ εδώ και 15 + χρόνια σιτίζομαι από ένα μαγεργειο δίπλα στο σπίτι μου. Μεγάλες μερίδες (καμία φορά το τρωω σπαστά δηλαδή, μεσημέρι- βράδυ) και οι τιμές κυμαίνονται από 4,50 € / μερίδα (π.χ. όσπρια/ λαδερά/ ζυμαρικά ) , έως 6,50 € / μερίδα (συνήθως το μοσχάρι είναι το πιο ακριβό) π.χ. με ρύζι ή πατάτα φούρνου. Αυτά άλλωστε τα φαγία μου αρέσουν, η κλασσική ελληνική κουζίνα. Έχω να καθίσω να φάω σε εστιατόριο/ ταβέρνα/ restaurant πάνω από 10+ έτη Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ali Barout Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2023 45 λεπτά πριν, Superfunk είπε Εχω ..παιδικα τραυματα απο τις...μακαροναδες της μανας μου ..βρασμενες 20 λεπτα ,καλα...ξεπλυμενες κατω απο τη βρυση και μετα σερβιρισμενες ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ κιμα (και αυτη τρισαθλια) ΠΑΝΩ αν ειναι δυνατον ΠΑΝΩ απο τα μακαρονια.... με τριμμενο ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ....αν ειναι δυνατον δηλ. ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ...στουΜπετσι κανονικο (στα 80s αντικατασταθηκε απο REGATTO ...αλλη ΤΡΑΓΩΔΙΑ και αΦτι....). Βρρρρρε αχάριστε άνθρωπε! Αντί να ευγνωμονείτε τη μάνα, που τα έβραζε 20 λεπτά για "να γίνουνε καλά για να μη σε πιάσει το στομάχι", μέσα σε κάποιο λάδι που επέπλεε στο νερό (μάλλον για να μη ματιαστούν τα μακαρόνια), και μετά τα ξέπλενε να φύγουν τυχόν ιζήματα, ΑΦΤΟ είναιτοφχαριστώ;;;;! (Τελικά, νομίζω ότι επιβεβαιώνεται η θεωρία μου όσο περνάει ο καιρός. Μέσα σε όλα τα σπίτια, συμβαίνουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα, απλά με άλλα ονόματα.) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε Κοίτα καμιά φορά τρώω μακαρόνια (μια φορά τον δίμηνο)Απλά αρνούμαι να πληρώσω σε εστιατόριο 10-12 ευρώ φαγητό των 50 λεπτών . Εντάξει εξαρταται απο την σαλτσα (αν ειναι π.χ. απο φρεσκα θαλασσινα 10 ευρω θα δΩκεις και θα πεις και φΧαριστω) τωρα αν ειναι απλα πομοντορια ,ναι ειναι κλοπη, στη Ναπολη που παω συχνα και τρωω φυσικα τις καλυτερες μακαροναδες του πλανητη εχει η απλη (alio/oglio & pommodori) 6 ευρω, η..κρεατενια (με ραγου δηλ) 8 και με θαλασσινα γυρω στα 10 (παντα βεβαια με παστα πΓιοτητας οχι Barilla) 54 λεπτά πριν, shelter είπε Τώρα θίγεις τεράστιο θέμα με την τιμολόγηση του φαγητού στα εστιατόρια... ενταξει ακομα και με τις τρομερες αυξησεις που εχουν γινει τον τελευταιο χρονο για Ευρωπη (καλα δεν μιλαμε για ΗΠΑ ) φτηνη ειναι η Ελλαδα, ΠΟΛΥ φτηνη....ειδικα αν σκεφτεις και το ΚΟΣΤΟΣ που εχει η διατηρηση ενος εστιατοριου (π.χ. το αγαπημενο μου κεπαΠτζιδικο εχει μεν αυξησει τις τιμες 25% αλλα αν σκεφτεις οτι εχει ,ανα πασα στιγμη μεσα 30 ατομα προσωπικο.....χωρια τις ασυλληπτες αυξησεις στις ,εξαιρετικες, πρωτες υλες, δικαιολογειται......στο Βερολινο το τυλιχτο doner εχει παει απο 4 ευρω στα 7.....και στις περισσοτερες φορες ειναι καταΠσιχτρα....) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις