Jet72 Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2021 Πατάτες κομμένες για τηγάνι ΑΛΛΑ ψημένες στο φούρνο με λίγο λάδι (και μετά πάπρικα! ) Τις τρως ανένοχα. Σουτζουκάκια στο φούρνο - και μετά τα ρίχνεις στη σάλτσα και παίρνουν μία βράση. Γλιτώνεις το τηγάνι και τα τρως ανένοχα. Πρόσθεσε τα παραπάνω και απόλαυσε υπεύθυνα! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 21 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε Eχεις δοκιμασει να κανεις τα σουτζουκακια στο φουρνο αντι για το τηγανι? Πάντα ,btw κανω ΘΕΪΚΑ σουτζουκακια 22 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε Οπως επισης μελιτζανες πατατες για το μουσακα. Αντι για τηγανι, στο φουρνο. Πάντα ,btw κανω υπερηχητικο μουσακα εξτρα tip: για να εχει ΚΑΘΕ ΜΠΟΥΚΙΑ την ΙΔΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ λαχανικών/κιμά/μπεσαμελ/σαλτσας ΨΙΛΟΚΟΒΩ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (εγω στο μουσακα βαζω και λιγο κολοκυθι & αρκετο κρεμμυδι) τα βαζω σε μια μπασινα οπου τα μασαζαρω με ελαιολαδο/αλατι & μπαχαρικα και τα ψηνω στο φουρνο πριν συναρμολογησω το μουσακα ενω στον κιμά βαζω και μια μεγαλη κουταλια μπεσαμελ στην οποια βεβαια παντα προσθετω και γραβιερα ή/και παρμεζανα (πανω απο τη μπεσαμελ και πριν μπει στο φουρνο τριβω και μπολικη/μπολικη παρμεζανα ή γραβιερα) Με τα ΤΗΓΑΝΙΤΑ εχω ΘΕΜΑ....μου διαλύουν το στομαχι ενω τρεφω μεγα ΜΙΣΟΣ για τα τηγανιτά πΣαρια (με εξαιρεση τα fish n' chips με batter τα οποια μου αρεσουν αν και δεν ειναι και οτι καλυτερο για το στομαχι μου) Αντιθετα με τα ΣΩΤΑΡΙΣΜΕΝΑ/ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ δεν εχω κανενα προβλημα και τα λατρευω 13 λεπτά πριν, Jet72 είπε Πατάτες κομμένες για τηγάνι ΑΛΛΑ ψημένες στο φούρνο με λίγο λάδι (και μετά πάπρικα! ) Τις τρως ανένοχα. ΒανΕ απο ΠΡΙΝ (δηλ. να ψηθουν μαζι), σκονη σκορδο και καπνιστη παπρικα και φυσικα αλατι σπαταλα. Επεξεργασμένο 21 Δεκεμβρίου 2021 από Superfunk 1 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 Power salad σήμερα. Αβοκάντο,μαρούλι,γαρίδες,κοτόπουλο,γιαούρτι,μπαχαρικα και λαδοξυδο και αλάτι Μάνης. 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Κάτσε @Yannis Methenitis μη στεναχωριέσαι έχει και συνέχεια το μενού δεν θα τη βγάλουμε στην πείνα @npap τα ΣΠΑΝΕ τα ολικής τα οποία σνόμπαρα μέχρι τώρα και τα οποία με ωθησες να δοκιμάσω, και πιο all dente κρατάνε και πιο πολύ σε γεμίζουν. Thanks! Επεξεργασμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 από Superfunk 1 1 2 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Superfunk είπε και πιο all dente κρατάνε και πιο πολύ σε γεμίζουν. Αυτό ακριβώς! Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, fusiongtr είπε Αυτό ακριβώς! Και γλυκαιμικος δείκτης στα τάρταρα. Μεγάλο πράγμα για την ΨΥΧΗ να μη στερείσαι τη μακαρονάδα Επεξεργασμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 από Superfunk 2 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 Administrator Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 Μπράβο κύριε Νίκο, νόμιζα θα μενατε νηστικοί! Γκρίνια mode on. Το μακαρόνι αν δεν μπει στο τηγάνι, δεν λέει. Είναι νερόβραστο. Τυχαία οι Ιταλοσεφ τα ρίχνουν στη σάλτσα που φτιάχνουν στο τηγάνι; 8 λεπτά βράσιμο και 2 στο τηγάνι ανάλογα με το... μοντέλο. Κάνουν κρούστα, δένουν με τη σάλτσα και γίνονται τραγανά αλλά ψημένα. Μεγάλη αγάπη. 2 Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, Yannis Methenitis είπε ανάλογα με το... μοντέλο. Με πέθανες. Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 Administrator Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 Για να πω και του στραβού το δίκιο, εν Ελλάδι τα τρώμε χωριστά παραδοσιακά. Π.χ. με τον κιμά. Αλλά οι παλιές μαγείρισσες (βλέπε μαμά) τα τσιγάριζαν με φυτίνη γερά και τα έκαναν και νιανιά επίσης, γιατι άρεσε του πατριάρχη. Μέχρι που ήρθε το 80 και το πασόκ και γίναμε υγιεινιστές, όπου βάζαμε φρέσκο ελαιόλαδο απο πάνω (εγώ δηλαδή, ως ειδήμων της πλάκας για τα κεκορεσμένα λίπη κλπ). Ασε που δεν μου άρεσε δικαίως η γεύση της φυτίνης. Οπότε έτρωγα με λαδάκι, αλ ντεντε μεν αλλά βραστό δε... Μετά όμως ήρθα στα ίσια μου πάλι και έφαγα μακαρονάκι του Θεού απ' το τηγάνι και είδα το φως μου. Αυτά πάθαινες προ ίντερνετ εποχής. Έπρεπε να έχεις καθε είδους βιβλία για κάθε θέμα και τσελεμεντέδες ελληνικούς που έδιναν το πατροπαράδοτο κυρίως. Κι εμείς... πειραματιζόμασταν με μπούρδες ενω η γνώση υπήρχε πάντα και ήταν παραδοσιακή, απλά άγνωστη. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, Yannis Methenitis είπε Το μακαρόνι αν δεν μπει στο τηγάνι, δεν λέει Πάντα. Τιπ: Εγώ δεν χρησιμοποιώ τηγάνι για να μην έχω έξτρα λάντζα. Φτιάχνω τη σάλτσα σε ένα κατσαρολακι και βράζω κανονικά τα μακαρόνια στην κατσαρολαρα ,πάντα με μπόλικο μπόλικο αλάτι,όταν βράσουν 8 λεπτά τα σουρωνω, κρατώντας και ένα ποτήρι μακαρονοζουμο για να δέσει με το άμυλο η σάλτσα ,και στην κατσαρολαρα ρίχνω τη σάλτσα η οποία συνεχίζει και βράζει. Μετά ρίχνω τα μακαρόνια ΜΕΣΑ στη σάλτσα και τελειώνω το μαγείρεμα εκεί, αν χρειαστεί δένοντας με λίγο μακαρονοζουμο. Έτσι γλυτώνω και το mess που κάνει το ανακάτεμα μέσα σε ρηχό τηγάνι που μοιραία γίνεται μια και δεν πετάγονται οι σάλτσες στα πλακάκια :) Η παρασκευή μακαροναδας τύπου 70s και 80s (βραζω τα μακαρόνια, τα βάζω στο πιάτο και ρίχνω από πάνω τη σάλτσα) έπρεπε να ειναι ΒΑΡΥ ποινικο αδίκημα. Επεξεργασμένο 22 Δεκεμβρίου 2021 από Superfunk 2 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις