Spyros Delta Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, fusiongtr είπε Απ' την ποσότητα να φανταστώ .... Αύριο να φας σε κατσαρόλα. Οχι ρε. Κοιτα μελωμα. Εργο τεχνης. 220 ωρες μονο για μιξη και μαστεριγκ . Επεξεργασμένο 6 Δεκεμβρίου 2021 από Spyros Delta 1 Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, dimsonic είπε τι ύψος έχεις δηλ? Όρθιος ή ξαπλωμένος? Να τα διευκρινίζουμε αυτά απ' την αρχή. Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Βραδινός μεζες. Φέτα και λαδι από χωριό, ελιά θρούμπα "ψημένη" από μένα με χοντρό αλάτι σε τσουβάλι, και ψωμί με προζύμι (φούρνος Καραμολέγκου) Επεξεργασμένο 6 Δεκεμβρίου 2021 από Spyros Delta 2 Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε Οχι ρε. Κοιτα μελωμα. Ως αιρετικός του φαγητού, να πω εδώ τι κάνω με το μπριάμ κάποιες φορές. Ακουμπάω το ταψί γυρτό, έτσι ώστε να πάει το ζουμάκι στην μια μεριά του. Βράζω πέννες (ζυμαρικά έτσι?) πολύ aldente, και τις ρίχνω μέσα στο ταψί στην μεριά που είναι το ζουμί. Τις αφήνω καυτές, να ρουφήξουν όσο το δυνατόν περισσότερο ζουμί, και τους ρίχνω από πάνω τριμμένο τυρί. Μετά τις αδειάζω σε ένα τάπερ βαθύ, μαζί με μέρος του μπριάμ, και προσθέτω γιαούρτι (μπόλικο) στραγγιστό και μουστάρδα. Ανακατεύω καλά και .... το σκίζω. 2 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fusiongtr είπε Ως αιρετικός του φαγητού, να πω εδώ τι κάνω με το μπριάμ κάποιες φορές. Ακουμπάω το ταψί γυρτό, έτσι ώστε να πάει το ζουμάκι στην μια μεριά του. Βράζω πέννες (ζυμαρικά έτσι?) πολύ aldente, και τις ρίχνω μέσα στο ταψί στην μεριά που είναι το ζουμί. Τις αφήνω καυτές, να ρουφήξουν όσο το δυνατόν περισσότερο ζουμί, και τους ρίχνω από πάνω τριμμένο τυρί. Μετά τις αδειάζω σε ένα τάπερ βαθύ, μαζί με μέρος του μπριάμ, και προσθέτω γιαούρτι (μπόλικο) στραγγιστό και μουστάρδα. Ανακατεύω καλά και .... το σκίζω. Ωπα? και γινεται καλο? Θυμηθηκα ενα ανεκδοτο. Παει ενας στον Σκλαβ και ζηταει μακαρονια Ηλιος. Δεν εχουμε του λενε. Παει ΑΒ, τιποτα. Παει σε ολα, τιποτα. Αρχισε και επαιρνε τηλεφωνα στην επαρχια σε κατι μικρα σουπερ, τιποτα. Εφτασε να ψαχνει σε μπακαλικα και βρηκε τελικα σε ενα πανω σε ενα βουνο στην Κρητη. Κατεβαινει Κρητη παει στο βουνο, παιρνει τα μακαρονια, τον ρωταει ο Κρητικος, - Ιντα τα αποζητας τα Ηλιος μωρε συντεκνε? - Κανω ενα γλυκο με αυτα. - Τσε πως το φτιανεις? - Βαζω μια στρωση μακαρονια Ηλιος, μια στρωση σοκολατα, μια στρωση μακαρονια Ηλιος και μια στρωση σαντιγη. - Τσε ζινεται καλο? - μμμμ ετσι κι ετσι (θελει και τη φατσα) Επεξεργασμένο 6 Δεκεμβρίου 2021 από Spyros Delta 4 Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Αετός Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2021 Να ρίξω κι εγώ,ένα. Έρχεται ένας Κύπριος στην Αθήνα και πάει σ'ένα σαντουιτσάδικο: -Γεια σας.Θέλων ένα σάντουιτς,με τυρίν,ντομάταν,πιπεριάν. -Κύριε,στην Ελλάδα,δεν χρειάζεται να βάζετε το ν στο τέλος.Πείτε μου, τι άλλο θέλετε,να βάλω μέσα. -Ζαμπό,Μπέϊκο! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, Spyros Delta είπε Ωπα? και γινεται καλο? Γούστα είναι αυτά, αλλά κατά την γνώμη μου ... ΣΚΟΤΩ. Μπορώ να το τρώω μια εβδομάδα σερί. 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2021 Ειναι κανενας αλλος εδω φαν του σπιτικου τουρσι, της πικλας κλπ? Ειναι απο τα αγαπημενα μου sides, εχω μονιμα βαζακια παντου στους παγκους και στο ψυγειο με τα διαφορα pickles/ferments/infusions που φτιαχνω κατα καιρους. Εβγαλα λιγα σημερα για το μεσημερι (light πραματα, λιγη καπνιστη ρεγκα και ψωμι με προζυμι) οποτε βουαλα. Clockwise from the top: - Sauerkraut με λαχανο (προφανως), καροτο, jalapeno και αγρια ριγανη. - "Bread and Butter" pickles, γλυκια πικλα αγγουρακι για σαντουιτς, burgers κλπ. Αυτες ειναι το piece de resistance μου, εχουν αλλαξει γνωμη σε die-hard pickle haters επανειλημμενα. Pickled σε διαλυμα με ρυζοξιδο, ζαχαρη, κουρκουμα, μουσταρδα, κυμινο, σκορδο και φετες κρεμμυδιου. - Kαροτο και Kohlrabi (γογυλοκραμπη, γογγυλι λευκο) πικλα με τσιλι, μπαχαρι, μαυρι πιπερι και γλυκανισο. - Κρεμμυδακια στιφαδου αρχικα περασμενα απο αλμη για μια βδομαδα και μετα τουρσι με δυνατο ξυδι, πιπερια αναμικτα, δαφνη, κανελα, μπαχαρι, γαρυφαλλο, τσιλι και κολιανδρο. Συνταγη κλεμμενη απο τον Fergus Henderson του St. John's. 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, odis13 είπε Ειναι κανενας αλλος εδω φαν του σπιτικου τουρσι, της πικλας κλπ? Ειναι απο τα αγαπημενα μου sides, εχω μονιμα βαζακια παντου στους παγκους και στο ψυγειο με τα διαφορα pickles/ferments/infusions που φτιαχνω κατα καιρους. Εβγαλα λιγα σημερα για το μεσημερι (light πραματα, λιγη καπνιστη ρεγκα και ψωμι με προζυμι) οποτε βουαλα. Clockwise from the top: - Sauerkraut με λαχανο (προφανως), καροτο, jalapeno και αγρια ριγανη. - "Bread and Butter" pickles, γλυκια πικλα αγγουρακι για σαντουιτς, burgers κλπ. Αυτες ειναι το piece de resistance μου, εχουν αλλαξει γνωμη σε die-hard pickle haters επανειλημμενα. Pickled σε διαλυμα με ρυζοξιδο, ζαχαρη, κουρκουμα, μουσταρδα, κυμινο, σκορδο και φετες κρεμμυδιου. - Kαροτο και Kohlrabi (γογυλοκραμπη, γογγυλι λευκο) πικλα με τσιλι, μπαχαρι, μαυρι πιπερι και γλυκανισο. - Κρεμμυδακια στιφαδου αρχικα περασμενα απο αλμη για μια βδομαδα και μετα τουρσι με δυνατο ξυδι, πιπερια αναμικτα, δαφνη, κανελα, μπαχαρι, γαρυφαλλο, τσιλι και κολιανδρο. Συνταγη κλεμμενη απο τον Fergus Henderson του St. John's. Μ' έστειλες τώρα. Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmoukou Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2021 Ροβίτσα σήμερα που μου έφεραν απο ορεινή Αρκαδία. Δεν είχα ξανά φαει και την έφτιαξα όπως φτιάχνω συνήθως τη φακή. Πολύ νόστιμο όσπριο που στέκεται γευστικά ανάμεσα σε μαυρομάτικο και φακή. 6 "Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις