Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?


gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, Superfunk είπε

ΟπΓιος θελει συνταγη εδω ειμαστε

 

Ρίχτη ρε μάστορα, τι ρωτάς!!!

Καιρό θέλω να φτιάξω ρεβύθια με χοιρινό αλλά ποτέ δε το πήρα απόφαση, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου απ'οτι φαίνεται :classic_biggrin:

 

υγ: 'γειά στα χέρια σου

"Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 λεπτά πριν, gmoukou είπε

Ρίχτη ρε μάστορα, τι ρωτάς!!!

 

αμεσως!

 

Υλικα:

 

500 γραμμαρια ΚΑΛΑ ελληνικα ρεβυθια (χονδρα) 

1,5-2 κιλα χοιρινο (μπουτι,σπαλα,λαιμο ή αν ειμαστε μερακληδΑι παντσετα) σε μεριδες

2 μεγαλα καλα ελληνικα χωριατικα λουκανικα

3 καροτα,3 μεγαλα κρεμμυδια,σκορδο (βαρατε αλυπητα),τριμενο κολιανδρο,κιμινο,καπνιστη παπρικα,μπουκοβο (κατα βουληση),αλατι,πιπερι,θυμαρι ,δεντρολιβανο (λιγο),δαφνη (μπολικη οπως παντα στα ρεβυθια),ενα ζουμερο λεμονι, 1 κυβο λαχανικων,3 αντζουγιες,1 μεγαλη κουταλια πελτε

 

Εκτελεση:

Απο το βραδυ μουλιαζουμε τα ρεβυθια σε νερο με μιση κουταλια αλατι

4 ωρες πριν το μαγειρεμα αλατιζουμε το χοιρινο και του προσθετουμε το πιπερι,την καπνιστη παπρικα,τον κολιανδρο,το κιμινο,το θυμαρι & το δεντρολιβανο κανοντας ενα καλο μασαζ...ετσι "παει μεχρι μεσα" το αλατι και τα μπαχαρικα.

 

Ξεπλενουμε καλα τα ρεβυθια και τα ριχνουμε σε μια κατσαρολα και αφου παρουν βραση τα βραζουμε για 15 λεπτα.

Τα σουρωνουμε σε ενα τρυπητο να φυγει η μπλιχλα και τα βαζουμε στην ακρη .

 

Καραμελωνουμε ΚΑΛΑ το κρεας σε μια ΜΕΓΑΛΗ κατσαρολα (για να μη κανουμε την κουζινα χαλια ενα καλο τιπ για σωταρισμα και καραμελωμα ειναι να ριχνουμε λιγο ελαιολαδο ΠΑΝΩ στο κρεας και να του κανουμε μασαζ αντι να ριχνουμε το λαδι στην κασταρολα και μετα το κρεας).  

 

Μολις καραμελωσει καλα το αφαιρουμε και το βαζουμε στην ακρη.

 

Στο ιδιο σκευος πεταμε μεσα το καροτο,το κρεμμυδι (ψιλοκομενα) ,λιγο αλατι, τη δαφνη,το θυμαρι και το δεντρολιβανο προσθετουμε λιγο ελαιολαδο και τα καραμελωνουμε μολις καραμελωσουν πεταμε μεσα και το ψιλοκομμενο σκορδο,τις αντζουγιες και τον πελτε και τα φερνουμε μια γυρα (ο πελτες θελει ΠΑΝΤΑ σωταρισμα για να μη πικριζει και να παιρνει μια υπεροχη καπνιστη γευση) ,προσθετουμε και μια κουταλια ΜΕΛΙ ή ζαχαρη.

Σβύνουμε με λιγο τσιπουρο ή ουζο ή κονιακ ή κρασι. (εγω προσθετω και λιγη worcester  sauce)

 

Μετα ριχνουμε μεσα το κρεας,τα ρεβυθια , τα κομμενα λουκανικα τον κυβο και 1,5 λιτρο βραστο νερο.

Ανακατευουμε και μολις παρει βραση το σκεπαζουμε και το αφηνουμε σε ΠΟΛΥ χαμηλη φωτια για 4-5 ωρες (ακομα καλυτερα αν εχουμε μεγαλη ΓΑΣΤΡΑ να το βαλουμε σε φουρνο στους 140 βαθμΟΙ).

 

Στο τελος προσθετουμε 1 ποτηρακι του κρασιου χυμο απο λεμονι .

 

καλη ορεξη!

 

 

 

 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 5

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Superfunk είπε

Κασουλε αλλα βλαΧα ? εμπνευσης μου..

Ρεβυθια με χοιρινο μπούτι & λΟκανικο προβειο/χοιρινο Μετσοβου...

Οτι πρεπει για σπασιμο της διαλειματικης νηστειας (ή μαλλον της αυτοφαγιας μια και εχω να φαω 40 ωρες)

ΟπΓιος θελει συνταγη εδω ειμαστε

 

 

20211111_114638.jpg

Δωσε συνταγή στο λαό!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, Giorgos rockstep είπε

Δωσε συνταγή στο λαό!

 

Έδωκα, από πάνω είναι  :)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Superfunk είπε

Κασουλε αλλα βλαΧα ? εμπνευσης μου..

Ρεβυθια με χοιρινο μπούτι & λΟκανικο προβειο/χοιρινο Μετσοβου...

Οτι πρεπει για σπασιμο της διαλειματικης νηστειας (ή μαλλον της αυτοφαγιας μια και εχω να φαω 40 ωρες)

ΟπΓιος θελει συνταγη εδω ειμαστε

 

 

20211111_114638.jpg

Αφορισμός!

Κι εγώ, πήγα και πήρα γαύρο να φτιάξω ξυδάτο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα που κρυωσε λιγακι και χυλωσε θα στριψω λίγο ακόμα το μαχαίρι στη πληγή  :)

 

 

20211111_180023.jpg

  • Like 3

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεσημεριανές φωτό, αλλά πριν από λίγο συνήλθα και κατάφερα να τις ανεβάσω.

 

IMG_20211114_132537.thumb.jpg.e05675cc694e2bedef5c24c2b0dc5c03.jpgIMG_20211114_134445.thumb.jpg.837fa725fd0664ce16fe554f3d645d0e.jpgIMG_20211114_134453.thumb.jpg.67ca1c11f6d1e8f8cc159b74828ac838.jpg

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όταν ο Δέλτα βάζει κάρβουνα, ένα είδος της πανίδας οδεύει προς την εξαφάνιση

  • Χαχα 5

"Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου