Superfunk Δημοσιευμένο 3 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 3 Μαρτίου 2021 29 λεπτά πριν, gmoukou είπε μπας και υπήρχε καμία πονηρή εναλλακτική. Άντε να σου πω και ακόμα ένα μυστικό... Βάλε dashi ,είναι 100% φυσικό,ακόμα και το φτηνό powdered που εχουν εδώ τα ασιατικά, ή μάλλον τα ιαπωνικά, μαγαζιά και απογειώνει τη γεύση, https://el.m.wikipedia.org/wiki/Ντάσι https://www.learntowok.gr/tip/zomos-dashi/ Τωρα για κάτι που μπορείς να βρεις παντού ειδικά στα στιφαδα με κρέατα και στις κόκκινες σάλτσες οι αντζουγιες είναι επίσης μια καλή εναλλακτική. 1 2 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmoukou Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 15 ώρες πριν, fusiongtr είπε Εγώ το φτιάχνω εντελώς διαφορετικά (χωρίς βούτυρα, λάδια, κύβους, βάζω άλλη αναλογία νερού/ρυζιού, δεν σκεπάζω το σκεύος, κλπ) αλλά το πιθανότερο είναι να μην αρέσει σε πολλούς έτσι. Ε πες μας και τη δική σου εκδοχή ντε να δοκιμάσουμε. "Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gmoukou είπε Ε πες μας και τη δική σου εκδοχή ντε να δοκιμάσουμε. Αυτό που φτιάχνω εγώ, δεν είναι πιλάφι. Είναι ρύζι, που τρώγεται μαζί με άλλα πράγματα (πχ με τον κοκκινιστό αρακά που λέγαμε, ή με λαχανικά ανάμικτα, ή με ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι και τόνο, κλπ), και ακριβώς γι' αυτό η γεύση του σκέτο, είναι σχετικά ουδέτερη. Εγώ απλά χρησιμοποιώ συνήθως parboiled ρύζι (είναι πιο "σκληρό", δεν κολλάει και μου αρέσει στην υφή και στην γεύση), σε αναλογία 1 μέρος ρύζι / 2 και ένα κλικ μέρη νερό. Σε μάτι με 3 βαθμίδες το βράζω στο 2, μέχρι να σωθεί το νερό. Λίγο πριν σωθεί το νερό, πετάω μέσα τον κουρκουμά (ή το κάρυ) και ανακατεύω. Αν θέλω πιο έντονη γεύση, βράζω πλατάρια κοτόπουλου, και βράζω το ρύζι μέσα σ' αυτό τον ζωμό. Αν θέλεις, μπορείς να βράσεις τα πλατάρια σε άσχετη στιγμή, και αφού βράσουν, τα αφαιρείς από την κατσαρόλα, και αφήνεις τον ζωμό να βράσει τόσο, όσο να σωθεί το πολύ νερό, και να πήξει λίγο. Αυτός είναι συμπυκνωμένος ζωμός, που άνετα βάζεις στην κατάψυξη, και τον χρησιμοποιείς όποτε θέλεις. Ξαναλέω, δεν θα αρέσει σε πολλούς το ρύζι έτσι. Οι περισσότεροι θα το προτιμήσουν σωταρισμένο σε βούτυρο, πριν μπει το νερό, και λόγω υφής και λόγω γεύσης (θωρακίζεται εξωτερικά το ρύζι, και είναι πιο σπυρωτό και λιγότερο λαπαδέ, γι' αυτό εγώ που το κάνω αλλιώς, χρησιμοποιώ parboilled που δεν έχει τέτοια θέματα). EDIT: Παλιά που δεν βαριόμουνα, όποτε υπήρχε στο σπίτι φαγητό με κρέας, δεν πετούσα τα κόκκαλα που περίσσευαν. Τα έσπαγα (όχι λιώμα, απλά ράγισμα) και τα έβραζα, κρατώντας τον ζωμό στην κατάψυξη. Αν πετάξεις τέτοιο ζωμό πχ σε λαχανόρυζο (όταν το μαγειρεύεις), θα τρελαθείς. Επεξεργασμένο 4 Μαρτίου 2021 από fusiongtr 3 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 Νεκρα βλεπω σημερα τσικνοπεμπτη . Εχετε πεσει στο πεδιο της μαχης. 2 Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 13 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε Νεκρα βλεπω σημερα τσικνοπεμπτη . Εγώ δεν είμαι της παράδοσης. Την τσικνοπέμπτη την γιορτάζω την μεγάλη Παρασκευή. 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 Administrator Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 Ε... όχι! Σήμερα το τιμήσαμε. Είχα απο το καλοκαίρι να φάω μπριζόλα και μου βγήκε λουκούμι. Ψήθηκε στη βεράντα στην γνωστή ψηστιέρα με το νερό (που δεν καπνίζει) και φυσικά υπήρχε και μισό τεμάχιο για την νέα μας μικρή συντροφιά. Κόκκινο merlot και λαχανοσαλάτα ψιλοκομμένη και την κάναμε ταράτσα. Τσικνοπέμπτη γαρ. Παρεμπιπτόντως οι γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με τυρί είναι μεζές βαρβάτος. Έτοιμος απο το ΑΒ. 7 Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 Φτιασαμε και εμείς το κατιτΣ μας 4 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gvour Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 Λογω επειδη(οπως ελεγε μια ψυχη)της ημερας. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmoukou Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 9 λεπτά πριν, gvour είπε Λογω επειδη(οπως ελεγε μια ψυχη)της ημερας. Πωπωπωπω. Βάρεσε υπερωρίες το εργαλείο! Θα θέλει σέρβις μετά το σημερινό Και του χρόνου παίδες! 2 "Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2021 10 λεπτά πριν, gvour είπε Λογω επειδη(οπως ελεγε μια ψυχη)της ημερας. Επικός όπως πάντα. Δώσε τσίκνα στον λαό λέμε. Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις