Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2021 Administrator Share Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2021 22 ώρες πριν, yameth είπε Epicureanism argued that pleasure was the chief good in life.[8] Hence, Epicurus advocated living in such a way as to derive the greatest amount of pleasure possible during one's lifetime, yet doing so moderately in order to avoid the suffering incurred by overindulgence in such pleasure.[8] Emphasis was placed on pleasures of the mind rather than on physical pleasures. Although Epicureanism is a form of hedonism insofar as it declares pleasure to be its sole intrinsic goal, the concept that the absence of pain and fear constitutes the greatest pleasure, and its advocacy of a simple life, make it very different from "hedonism" as colloquially understood. Συμφωνώ μαζί σου @epikouris ως προς τον Επίκουρο και μάλλον σου διέφυγε το παραπάνω ποστ που αναφέρει μεταξύ άλλων όσα εσυ μετά ανέφερες. Πέραν αυτού το θεμα δεν αφορά την υπερβολή ή τον πλούτο αλλά την απόλαυση που παίρνουμε απο ένα πιάτο φαί και κρασί της καθημερινότητας. Να προσθέσω πως όπως θα γνωρίζεις ο όρος Epicure χρησιμοποιείται ευρέως για τους ανθρώπους με ευαίσθητη γεύση και εξηγείται εδώ αρχικά ως "one with sensitive and discriminating tastes especially in food or wine" και γι αυτό το χρησιμοποίησα. Καταλαβαίνω όμως πως σαν οπαδός του Επίκουρου σε προσβάλει το γεγονός πως επειδή το όνομα του έχει χρησιμοποιηθεί παραπλανητικά απο τους αντιπάλους του παλαιότερα, έχει παραμείνει αυτός ο αρνητικός για την φιλοσοφία του όρος και ανακαλώ. Θα αλλάξω τίτλο σε κάτι πιο ανώδυνο. ΥΓ Που το πήρες πρέφα... στο διπλανό κλαμπ θα περίμενα να σε βρω. 1 Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
epikouris Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2021 Θερμό ευχαριστώ από καρδιάς, Καπετάνιο. Αυτό δείχνει υψηλό επίπεδο καλλιέργειας. Το λέω ειλικρινά. Για να πω την αλήθεια, ο γιος μου, που διαβάζει πολύ το ΝΟΙΖ και παρακολουθεί τις συζητήσεις, μου το είπε. Έχει εντυπωσιαστεί και αυτός με τις συνταγές και τα φαγητά και μάλλον θέλει να ψήσει τη μάνα του να φτιάξει κάτι πιο «αιρετικό» από τα καθιερωμένα. Πάντως τα παιδιά που καταθέτουν εδώ τους γευσιγνωστικούς τους περιπάτους, είναι άξια συγχαρητηρίων. Όσο για το κλαμπ, τώρα το πήρα χαμπάρι. Πληθαίνουμε βλέπω εμείς οι μπλουζοάρρωστοι. 1 I was baptized in Muddy Waters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 22 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 22 Φεβρουαρίου 2021 Παραδοσιακά πράγματα σήμερα 4 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmoukou Δημοσιευμένο 22 Φεβρουαρίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 22 Φεβρουαρίου 2021 Λίγη γέμιση μεν.... Χειροποίητο φύλλο δε 6 "Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 22 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 22 Φεβρουαρίου 2021 16 λεπτά πριν, gmoukou είπε Λίγη γέμιση μεν.... Χειροποίητο φύλλο δε Θάνατος ..... 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmoukou Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2021 Κάτι γρήγορο σήμερα γιατί έχει πήξει ο απαυτός μας..... Αρακάς κόκκινος με καροτάκι και πατατούλα. Είπα να βάλω και λίγη γλυκοπατάτα αλλά τελικά δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στο σύνολο. 2 "Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2021 59 λεπτά πριν, gmoukou είπε Αρακάς κόκκινος με καροτάκι και πατατούλα. Όποτε έχω αρακά κοκκινιστό, φτιάχνω και σπυρωτό ρυζάκι με κουρκουμά, ψιλοκόβω και ξερό κρεμμύδι, και πετάω μέσα στο ρύζι τον αρακά με την σαλτσούλα του (και φυσικά ότι άλλο έχει μέσα ο αρακάς). Από πάνω βάζω ή θρυμματισμένη φέτα, ή τζατζίκι. 2 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmoukou Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2021 OP Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2021 19 λεπτά πριν, fusiongtr είπε Όποτε έχω αρακά κοκκινιστό, φτιάχνω και σπυρωτό ρυζάκι με κουρκουμά, ψιλοκόβω και ξερό κρεμμύδι, και πετάω μέσα στο ρύζι τον αρακά με την σαλτσούλα του (και φυσικά ότι άλλο έχει μέσα ο αρακάς). Από πάνω βάζω ή θρυμματισμένη φέτα, ή τζατζίκι. Καλή ιδέα. Αύριο που θα έχει περισσέψει θα το σενιάρω έτσι. Τον κουρκουμά πότε; Κατα το βράσιμο του ρυζιού ή μετά; "Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, gmoukou είπε Τον κουρκουμά πότε; Κατα το βράσιμο του ρυζιού ή μετά; Προς το τέλος του βρασίματος, όταν το νερό θα αρχίσει να σώνεται. 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, fusiongtr είπε Προς το τέλος του βρασίματος, όταν το νερό θα αρχίσει να σώνεται. Στην αρχή,όταν σωτάρουμε το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε πλύνει επιμελώς και αφήσει να στεγνώσει, στο φρέσκο βούτυρο ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ: 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ 1 ΓΕΡΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ & 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΕΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ 2 ΚΟΥΠΕΣ ΚΑΛΟ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ (ή BASMATI), ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ (αν θελουμε) ή ΣΑΦΡΑΝ (αν ειμεθα πλουσΓιοι.. ) Πλένουμε ΠΟΛΥ καλά το ΡΥΖΙ. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το βουτάμε ανακατεύοντας με το χέρι σε μια μεγάλη μπασινα με ανανεούμενο τρεχούμενο κρύο νερό μέχρι να ξεθολώσει σχεδόν τελείως το νερό. Το αφήνουμε να σουρώσει καλά στο σουρωτήρι. Σωτάρουμε στο βούτυρο και στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,χωρίς να ροδίσει, και μετά αμέσως σωτάρουμε και το ρύζι καλά (να καλυφθούν όλοι οι κόκκοι του με βούτυρο και λάδι). Προσθέτουμε 3 κούπες βραστό νερό με 1 κύβο KNORR κοτόπουλο μέσα διαλυμένο ανακατεύουμε ΜΙΑ μόνο φορά και μετά μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε τη θερμοκρασία ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ,καπακώνουμε ΠΟΛΥ καλά ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ. Μετά από 20 λεπτά ανοίγουμε την κατσαρόλα το ανακατεύουμε με ένα ΠΗΡΟΥΝΙ (όχι κουτάλι) ώστε να γίνει fluffy ,σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε έτσι άλλα 5 λεπτά. Έτοιμο! Επεξεργασμένο 23 Φεβρουαρίου 2021 από Superfunk 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις