Προς το περιεχόμενο

Τι τρώτε σήμερα/τώρα?


gmoukou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ότι λέει ο τίτλος.

 

Καλό θα ήταν να παραθέτουμε φωτογραφίες και συνταγές (αν υπάρχουν και δεν είναι ντελιβερι) γιατί ωραία είναι να χορταίνει το μάτι αλλά να μαθαίνουμε και τίποτις καινούριο να γεμίζει η κοιλιά.

 

Εγώ χθες βράδυ Sicilian Style πίτσα με ζυμάρι 24ωρης ωρίμανσης, μοτσα(τ)ρέλα, ντοματούλα (όχι μαγειρεμένη), ντοματίνι και βασιλικό.

Πριν τη φώτο να πω οτι ποτέ δεν ήμουν φαν της παχιάς ζύμης στην πίτσα, σκληροπυρηνικώς το άκρως αντίθετο, αλλά με τη συγκεκριμένη έπαθα μεγάλη πλάκα.

Προσοχή, θέλει πολύ λάδι η συνταγή.

 

IMG_4476.thumb.JPG.62f97bfa922c78582e73673f99076264.JPG

 

Για τη συνταγή ακολουθήστε κατα γράμμα τον παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=ENbAEm2kiPA

 

  • Like 10
  • Συμφωνώ 1

"Και μες την τέχνη πάλι, ξεκουράζομαι απο τη δούλεψή της" Κ.Κ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά το μεσημεριανό καπιταλιστικό όργιο :) ακολουθώ τον @cos_dr στις απλές ,λαϊκές ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ γεύσεις :)

 

Φάβα Σχοινούσας ,ανώτερη όλων ακόμα και της Σαντορίνης, με καραμελωμένα κρεμμύδια και ρύζι. Και το υπόλοιπο θεικο Παπαϊωάννου φυσικά  :)

 

Tip: Η φάβα απογειώνεται αν την κάνετε με τη συνταγή μου :) :

 

Στην κατσαρόλα σωτάρετε μέχρι να καραμελωσουν 2 μεγάλα κρεμμύδια με ελάχιστη ζάχαρη, κύμινο, καπνιστό πιπέρι,τριμμένο ή σπασμένο στο γουδι κολιαντρο και λίγο αλάτι. 

Εντωμεταξύ πλένετε ΚΑΛΑ τη φάβα (φάβα όχι φτηνό σπασμένο μπιζελι,προτιμήστε κατά σειρά φάβα Σχοινούσα,Σαντορίνης ή Φενεου. 

Μόλις καραμελωσουν τα κρεμμύδια ρίχνετε  και την φάβα και την σωτάρετε 1-2 λεπτά. 

Ρίχνετε βραστό νερό, περίπου 1,5 λίτρα για 500 γραμμάρια φάβα ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ, 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο ή  λαχανικών, χαμηλώνετε πολύ  τη φωτιά και βράζετε για 45 λεπτά με κλειστό καπάκι. 

Μετά ανοίγετε το καπάκι και με το beamer αλέθετε καλά. 

Συνεχίζετε τον βρασμό με ανοιχτό το καπάκι Αλλά 20 λεπτά μέχρι να πήξει αρκετά ώστε να γίνει σαν πηχτή βελουτέ σουπα (όταν κρυώσει θα πήξει εντελως).

Τα όσπρια τα τρώμε ΠΑΝΤΑ με ρύζι και φυσικά δεν τα τρώμε την ημέρα που τα φτιάχνουμε αλλά την επόμενη αν θέλουμε την απόλυτη γεύση. 

Γκουτεναπετιτ!

 

20210205_195612.jpg

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 7
  • Συμφωνώ 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Superfunk είπε

Μετά το μεσημεριανό καπιταλιστικό όργιο :) ακολουθώ τον @cos_dr στις απλές ,λαϊκές ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ γεύσεις :)

 

Φάβα Σχοινούσας ,ανώτερη όλων ακόμα και της Σαντορίνης, με καραμελωμένα κρεμμύδια και ρύζι. Και το υπόλοιπο θεικο Παπαϊωάννου φυσικά  :)

 

Tip: Η φάβα απογειώνεται αν την κάνετε με τη συνταγή μου :) :

 

Στην κατσαρόλα σωτάρετε μέχρι να καραμελωσουν 2 μεγάλα κρεμμύδια με ελάχιστη ζάχαρη, κύμινο, καπνιστό πιπέρι,τριμμένο ή σπασμένο στο γουδι κολιαντρο και λίγο αλάτι. 

Εντωμεταξύ πλένετε ΚΑΛΑ τη φάβα (φάβα όχι φτηνό σπασμένο μπιζελι,προτιμήστε κατά σειρά φάβα Σχοινούσα,Σαντορίνης ή Φενεου. 

Μόλις καραμελωσουν τα κρεμμύδια ρίχνετε  και την φάβα και την σωτάρετε 1-2 λεπτά. 

Ρίχνετε βραστό νερό, περίπου 1,5 λίτρα για 500 γραμμάρια φάβα ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ, 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο ή  λαχανικών, χαμηλώνετε πολύ  τη φωτιά και βράζετε για 45 λεπτά με κλειστό καπάκι. 

Μετά ανοίγετε το καπάκι και με το beamer αλέθετε καλά. 

Συνεχίζετε τον βρασμό με ανοιχτό το καπάκι Αλλά 20 λεπτά μέχρι να πήξει αρκετά ώστε να γίνει σαν πηχτή βελουτέ σουπα (όταν κρυώσει θα πήξει εντελως).

Τα όσπρια τα τρώμε ΠΑΝΤΑ με ρύζι.

Γκουτεναπετιτ!

 

20210205_195612.jpg

Μην μου βάζεις πολλά τέτοια γιατί έχω πάρει 5 κιλά αυτό το μήνα και είναι κλειστά τα γυμναστήρια?

 Αλλά δεν ανησυχώ. Θα τα κάψω στα γκούλαγκ που θα μας βάλουν όταν δηλώσουν επίσημα πως φαληρίσαμε?

  • Χαχα 2

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σπανακόπιτα custom στα μέτρα που ορίζει ο παίχτης για all around φαγητό. Καλή για πρόβα, λάιβ και recording. Συγκρίνεται με σπανακόπιτες θρυλικών ονομάτων. Αν το headstock έγραφε Gibson θα πουλαγες αμάξι για να την αποκτήσεις.

 

 

IMG_20210112_003808.thumb.jpg.7a22880694528917d367ee4d233c285a.jpg

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνταγή.

 Πας στον κρεοπώλη σου και του λες να σου δώσει μερικές ζουμερές σπαλομπριζόλες. Στην συνέχεια, σπίτι σου πλέον, βάζεις κάρβουνα στην ψησταριά τα ανάβεις, περιμένεις να "ασπρίσουν" και  ρίχνεις τις μπριζόλες στην σχάρα, περιμένοντας να ψηθούν τις γυρνάς 2-3 φορές και τις βγάζεις. Προσοχή μόνο και μόνο τότε προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. 

 Εναλλακτικά αγοράζουμε τις μπριζόλες το προηγούμενο βράδυ, παίρνουμε ένα μεγάλο τάπερ ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο, κομμάτια κρεμμύδι-πιπεριά-λίιιιγο σκορδάκι και φυσικά τα κρέατα, τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ να μαριναριστεί! 

 

%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CF%

 

 

Και μην ξεχνάμε το παλιό ρητό του σοφού μας λαού...: Ψάρι ωμό, κρέας ψημένο!

Επεξεργασμένο από cigaret13
  • Like 4
  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, cigaret13 είπε

Ψάρι ωμό, κρέας ψημένο!

 

ΠεΖμουτορα ότι αυτή η μπριζολαρα ΔΕΝ είναι ψημένη medium rare ναφτοκτονισο

  • Like 1
  • Χαχα 2

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, Superfunk είπε

 

ΠεΖμουτορα ότι αυτή η μπριζολαρα ΔΕΝ είναι ψημένη medium rare ναφτοκτονισο

Amman βρε κι εσύ, δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω!!!  Αυτή η φωτό μ'άρεσε στο νετ, αυτήν έκανα κόπυ πάστε....?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, cigaret13 είπε

Amman βρε κι εσύ, δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω!!!  Αυτή η φωτό μ'άρεσε στο νετ, αυτήν έκανα κόπυ πάστε....?

 

Μωρέ η φωτο είναι μια χαρά. 

"Καλοψημένη" (δηλ.σολα) μπριζόλα δεν είναι μια χαρά.....

  • Like 1
  • Χαχα 2

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου