Moderator BillTrantos Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 Moderator Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ήρθε η ώρα να σας εξομολογηθώ κάτι αρκετά ντροπιαστικό θα έλεγα. Μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με την κιθάρα, δεν ξέρω να αλλάζω χορδές. Ακραίο έτσι; Στο θέμα μας όμως. Στις λίγες (2-3) απόπειρες που έχω κάνει, είτε μου σπάνε οι χορδές, είτε δε μπορώ να τις δέσω σωστά πάνω στο tuner, είτε δε μπορώ να τις δέσω καθόλου. Τα αποτέλεσμα είναι να μένω με τις ίδιες χορδές για μήνες και εν τέλει να σκάω 20ε για να μου τις αλλάξουν. Τώρα που είμαστε σε καραντίνα όμως δε μπορεί να γίνει ούτε αυτό. Οπότε θα ήθελα τα φώτα σας. Τι κάνω λάθος; Πώς μπορώ να μάθω, παρά την παραδοχή ότι είμαι εντελώς κουλός; Έχω μια Tele με vintage tuners, ανάποδο truss rod και 3 saddle bridge. Η κατάσταση έφτασε σε απελπιστικά επίπεδα, η κιθάρα έχει χάσει Intonation και ξεκουρδίζει με 2-3 bends. Βοείθηα φύλλοι! Επεξεργασμένο 27 Νοεμβρίου 2020 από BillTrantos More is more. Yngwie Malmsteen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, BillTrantos είπε ανάποδο truss rod Τι ειναι αυτο? Πρωτη φορα το ακουω. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jazzjoker Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 6 minutes ago, BillTrantos said: Ήρθε η ώρα να σας εξομολογηθώ κάτι αρκετά ντροπιαστικό θα έλεγα. Μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με την κιθάρα, δεν ξέρω να αλλάζω χορδές Μας το είχες ξαναγράψει και παλιότερα και σε είχαμε περιλάβει τότε. 7 minutes ago, BillTrantos said: Ακραίο έτσι; Ο γιες. 3 Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator BillTrantos Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 OP Moderator Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Superfunk είπε Τι ειναι αυτο? Πρωτη φορα το ακουω. Έλα ρε συ, εννοώ είναι από κάτω, πρέπει δηλαδή να ξεβιδώσεις το λαιμό για να το πειράξεις. Μόλις τώρα, Jazzjoker είπε Μας το είχες ξαναγράψει και παλιότερα και σε είχαμε περιλάβει τότε. Ο γιες. Είμαι εντελώς ακαμάτης, δεν ξέρω τι γίνεται με την περίπτωσή μου πραγματικά. More is more. Yngwie Malmsteen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ελα ρε Μπιλ!! Ειναι ευκολο! Ειδικα στην v52, εχω αλλαξει 5 φορες μαγνητες χωρις να αλλαξω χορδες. Τις αφαιρω απο τα tuners και τις ξαναβαζω. ΔΕΝ ξεκουρδιζει. Τις βαζεις μεσα στην τρυπα του tuner, και διδεις μια ή δυο στροφες. Εαν το 2ο τυλιγμα "καβαλησει" το πρωτο (οπως στην D), εισαι σε locking επιπεδα... Δεν εχει καποια ιδιαιτεροτητα με τα vintage saddles. Επεξεργασμένο 27 Νοεμβρίου 2020 από gkourmoul1 1 Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jazzjoker Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 Πάρε αρκετά σετ φτηνών χορδών. Αποφάσισε ότι πολλά από αυτά θα πάνε για πέταμα. Άνοιξε youtube και βάλε changing strings on tele. Θα σπάσεις αρκετές, τα πρώτα σετάπ σου θα είναι άθλια και θα ξεκουρδίζουν αλλά θα μάθεις. 1 1 Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ok το καλυτερο βιντεο που εχω δει ειναι αυτο, προσωπικα μετραω 2 "κλειδια" για την Ε, 4 για την Α,D,B, E(καντινι), 6 κλειδια (ή και παραπανω) για την G , αυτο που θελω να βλεπω τελικα ειναι : 3 (τυλιΞιες) στην E, 3 στην A,4 στην D, 8 στην G ,5 στην Β και 5 στην Ε. Επεξεργασμένο 27 Νοεμβρίου 2020 από Superfunk 1 2 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 Administrator Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 1. 2. Στραγγάλισε την εκεί και κούρδισε. Φρόντισε να μην αφήσεις μπόλικη χορδή και να γυρίσει το κλειδί max 2-3 φορές. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, yameth είπε 1. 2. Φρόντισε να μην αφήσεις μπόλικη χορδή και να γυρίσει το κλειδί 2-3 φορές. Δεν παιζει αυτο αφεντικο, εχει vintage safety tuners 1 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator BillTrantos Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 OP Moderator Share Δημοσιευμένο 27 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Jazzjoker είπε Πάρε αρκετά σετ φτηνών χορδών. Αποφάσισε ότι πολλά από αυτά θα πάνε για πέταμα. Άνοιξε youtube και βάλε changing strings on tele. Θα σπάσεις αρκετές, τα πρώτα σετάπ σου θα είναι άθλια και θα ξεκουρδίζουν αλλά θα μάθεις. Έχει με βλακ Friday o Nakas τις φθηνές D'Addario EXL με 5.5ε το σετ, θα πάρω 4-5 μπας και. 3 λεπτά πριν, Superfunk είπε Ok το καλυτερο βιντεο που εχω δει ειναι αυτο, προσωπικα μετραω 4 κλειδια για την D,,B,E 6 κλειδια (ή και παραπανω) για την G , αυτο που θελω να βλεπω τελικα ειναι : 3 (τυλιΞιες) στην E, 3 στην A,4 στην D, 8 στην G ,5 στην Β και 5 στην Ε. Στις τυλιξιές όλο κάτι κάνω λάθος, είναι λες και φεύγει η χορδή από τον αντίχειρά μου ανεξέλεγκτα εντελώς. Αναγκαστικά θα γίνει αυτό που είπε ο Σπύρος. Θα σπάσω κάποια σετ και ελπίζω να δω τι διάολο γίνεται λάθος, βλέποντας και τα βιντεάκια που ποστάρατε. 1 More is more. Yngwie Malmsteen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση