george956 Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2020 Εχω ενα 8ρακι celestion 100W και σκεφτομαι να του φτιαξω μια μικρη καμπινα για ενα project με εναν ενισχυτη 2Χ EL84 που εχω στα σκαρια... Θα την ηθελα καπως ετσι, τι μεγεθος - διαστασεις να τη φτιαξω;... Γιώργος, μόνο με μηδέν λιπαρά please Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Με αυτες τις διαστασεις θα εχεις περιπου 20-25% παραπανω ογκο απο μια τυπικη orange ppc108. Μια ιδεα σου διδω, χωρις να γνωριζω τις απαιτησεις του μεγαφωνου σου. Επεξεργασμένο 2 Νοεμβρίου 2020 από gkourmoul1 Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
xtrm_basses Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2020 Φίλε,όλα θα τα υπολογίσεις με βάση κάποια στοιχεία του μεγαφώνου σου. Η celestion το έχει μετρήσει και σου τα δίνει αυτά. Είναι αυτό https://en.m.wikipedia.org/wiki/Thiele/Small_parameters Το "celestion 8" 100w" λέει μόνο τον κατασκευαστή,την διάμετρο και τα βατ που αντέχει. Όπως λέει και ο dee,nothing less,nothing more.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
george956 Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2020 OP Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2020 Ευχαριστω φιλε @gkourmoul1 ! Φιλε @xtrm_basses ευχαριστω, αλλα επειδη δεν τα παω καλα με υπολογισμους μαθηματικα, τετραγωνικες ριζες και τα τοιαυτα, δωσε μια ιδεα στο περιπου αν ξερεις, ας κανουμε πιο απλα τα πραγματα.... μια ιδεα, εναν μπουσουλα για να μην κανω τελειως του κεφαλιου μου! Γιώργος, μόνο με μηδέν λιπαρά please Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
xtrm_basses Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2020 Πρώτα πρέπει να αποφασίσεις αν η καμπίνα θα είναι ανοιχτή η κλειστή. Μετά θα δεις όγκο (πάντα εσωτερικό) δίνει η σελέστιον,θα προσθέσεις τον όγκο του μεγαφώνου (driver volume displaced) τυχόν κόντρες και μόνωση αμα βάλεις και θα βρεις το μέγιστο και ελάχιστο εσωτερικό όγκο της καμπίνας. Μετά απιφασίζεις τι σε βολεύει και το σχεδιάζεις. Αυτά όλα γιατί είναι καμπίνα κιθάρας (υποθέτω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό) γιατί αν πας για μπάσου εκεί μπαίνουν και άλλα πολλά στο παιχνίδι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
george956 Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2020 OP Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω, ναι ειναι καμπινα κιθαρας. Θελω να την κανω μισοκλειστη, δηλαδη ενα κοματι επανω, ανοιγμα, ενα κομματι κατω, να φαινεται ας πουμε ο κωνος του μεγαφωνου. Δεν ξερω γιατι, απλα δεν μου αρεσουν ουτε οι τελειως ανοιχτες αλλα ουτε και οι κλειστες. Αυτο ειναι το μεγαφωνο https://images.static-thomann.de/pics/atg/atgdata/document/specs/315591.pdf Επεξεργασμένο 2 Νοεμβρίου 2020 από george956 Γιώργος, μόνο με μηδέν λιπαρά please Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2020 Administrator Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2020 Ο σχεδιασμός της καμπίνας για κιθάρα παραβλέπει τις προδιαγραφές Thiele Small. Δεν είναι κουτιά για hi-fi ή PA. Τα βαθια μπάσα δεν απαιτούνται (η ΜΙ είναι στα 82Hz) ενω η αναπαραγωγή των υψηλών συχνοτήτων είναι για να αποφεύγεται. Το σχήμα και η ποιότητα κατασκευής έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τον εσωτερικό όγκο στην καμπίνα της κιθάρας. Το μέγεθος του μπάφλας (η επιφάνεια που εδράζεται το μεγάφωνο) είναι πιο σημαντικό στις ανοιχτές (open back) καμπίνες (μεγαλύτερο = πιο χαμηλομεσαία παρουσία) και για τις κλειστές, ο μεγαλύτερος όγκος σημαίνει βαθύτερα αλλά πιο πλαδαρά μπάσα. Δεν χρησιμοποιούμε εσωτερική ακουστική βάτα, γιατι μπουκώνει και μουνταίνει τον ήχο. Βάλε κοντρα πλακέ 15-18mm στο περίβλημα και MDF στην μπάφλα. Θα σου έλεγα να φτιάξεις μια μπάφλα που θα χωράει και 10" μεγάφωνο για μελλοντική χρήση (αν θελεις κάποτε να βαλεις μεγαλύτερο μεγάφωνο) αλλιώς φρόντισε να χωράει καλά το οχτάιντσο. Ντύσε ή βάψε κι έγινες. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
xtrm_basses Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 2 Νοεμβρίου 2020 Αμφιβάλλω αν το mdf είνα πιο συνεκτικό απο ένα ποιοτικό κόντρα πλακέ και δεν θα έβαζα καθόλου. Όπως και το κόστος των υλικών (κατα την γνώμη μου) σε τόσο μικρές επιφάνιες είναι κάτι που δεν θα το λογάριαζα. Anyway έτερον εκάτερον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2020 Administrator Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2020 To προτείνει η Celestion μιας και την ανέφερες αλλά έχεις δίκιο, μάλλον αδιάφορο για ένα τόσο μικρό κουτί. Προφανώς το mdf είναι πυκνότερο και έχει μεγαλύτερη μάζα. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2020 Stick with the classics https://technosaurus.neocities.org/Champ/15.htm www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση