Προς το περιεχόμενο

Ηχογράφηση ομιλίας σε μεγάλη αίθουσα - HELP!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βασικά βρήκα το Sony ECM-MS907 και μου είπαν από Αθήνα ότι συνδέεται σε laptop οπότε πήρα στην αντιπροσωπεία της Sony στη Θεσσαλονίκη και υπάρχει (γύρω στα 140 euro κάνει) όπου και μου επιβεβαίωσαν ότι αν το laptop έχει είσοδο jack δεν υπάρχει πρόβλημα.

Οπότε τώρα μένει να το πάρω και να το τεστάρω φυσικά γιατί σκέφτομαι το recording να το κάνω με το CoolEdit. Εκτός αν έχεις καμιά καλύτερη πρόταση ;)

Τώρα για να υποστηρίζει phantom power η κάρτα ήχου χλωμό το κόβω :( Θα πρέπει να πάρω και κάρτα ήχου. Ωχ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Administrator

αγαπητε φίλε.

Τα πραγματα δεν γίνονται δυστυχώς ετσι.

Αυτο που ζητας ειναι ουτοπια.

Αυτο που κανουν όμως οι ηχολήπτες ειναι το εξης:

Τοποθετείς περισσότερα από ενα μικρόφωνο στα σημαντικά σημεία.

Τα συνδέεις σε φορητή κονσόλα που καταλήγει στο laptop ή σε Hi-Fi video που μπορεί να γράψει εως και 8 ώρες nonstop.

Τα παραπάνω θέλουν άδεια του δικαστηρίου.

Απ' ότι φαινεται όμως εσυ δεν την εχεις επίσημα.

Αν την έχεις και θα δημοσιευτεί η ηχογράφηση, κάντο μόνο έτσι γιατί θα εκτεθείς.

Αν θες όμως να κανεις μια απλη ηχογραφηση για να την ακούσετε μεταξύ σας, βαλε το μικροφωνακι σου όσο πιό κοντα γίνεται και όλο και κάτι θα γραφτεί.

Σαν τελική λύση θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα πιεζοηλεκτρικό μικρόφωνο PZM που τοποθετείται σε μια επιφάνεια όσο πιό κοντα στις πηγές σου επιτρέπεται. Δεν χρειάζεται τροφοδοσία 48V και ο λωβός ηχογράφησης είναι αυτό που ζητάς.

Χρησιμοποιούνται σε παραστάσεις και συνέδρια.

Παλιά το Radioshack πουλούσε τέτοια σε τιμή τσάμπα.($20)

Υπάρχουν και από όλες τις γνωστές μάρκες αλλά νομίζω πολύ ακριβότερα.

Live and let Live.

Ακυρο, αφου το ECM MS907 μπαινει σε laptop παρε αυτο! Ειναι πολυ καλο. Και το συγκεκριμενο δεν χρειαζεται phantom power, οποτε ακυρωσε και την καρτα ηχου, γραψε με την καρτα ηχου που εχει πανω το laptop.

To ΜΣ907 εχει να επιλεξεις δυο γωνιες ληψης - 90 και 120 μοιρες. Για την περιπτωση σου νομιζω οτι ειναι καλυτερες οι 120 μοιρες. Τωρα, οσο για το CoolEdit, δεν το εχω δουλεψει, αλλα η δουλεια που θελεις να κανεις ειναι πολυ απλη οποτε δεν πιστευω να εχει προβλημα...

Τσιμπα το MS907 λοιπον!

H άδεια υπάρχει για ηχογράφηση με laptop. Είπα ότι είναι νόμιμο. Κανονικά αυτό που λές μπορεί να το προμηθεύσει/οργανώσει το δικαστήριο αλλά επειδή όπως καταλαβαίνεις είναι με έξοδα του κράτους δεν είναι τόσο απλό να έχεις ξαφνικά μικροφωνική εγκατάσταση με κονσόλες (στην Ελλάδα τουλάχιστον).

Τέλος πάντων. Δεν περιμένω να γίνει καμιά επαγγελματική ηχογράφηση χωρίς απώλειες και με τη φοβερή ποιότητα ήχου απλώς να μπορούν να ακούγονται οι άνθρωποι που μιλάνε. Στην τελική παίρνω και ένα digital voice recorder τα οποία απ' όσο ξέρω χρησιμοποιούνται και για σεμινάρια, διαλέξεις κλπ. αλλά έλεγα μπας και κατάφερνα να κάνω κάτι κάπως καλύτερο.

Αυτό για το PZM θα το κοιτάξω. Να 'σαι καλά.

Ακυρο' date=' αφου το ECM MS907 μπαινει σε laptop παρε αυτο! Ειναι πολυ καλο. Και το συγκεκριμενο δεν χρειαζεται phantom power, οποτε ακυρωσε και την καρτα ηχου, γραψε με την καρτα ηχου που εχει πανω το laptop.[/quote']

Thanks insomniac, ναι παίρνει αλκαλικές αυτό απ' όσο είδα στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

• Guru

για φθηνές εναλακτικές αλλά αρκούντως ποιοτικές λύσεις (ειδικά το πρώτο)

αξίζει να δεις και αυτό:

http://www.thomann.de/gr/maudio_microtrack_2496.htm

και αυτό:

http://www.thomann.de/gr/zoom_h_4.htm

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Thanks σε όλους. Τελικά πήρα το Sony ECM MS907 και ένα digital voice recorder για backup. To δοκίμασα κι έχει λίγο θόρυβο αλλά αν επεξεργαστείς μετά το αρχείο ήχου κάτι γίνεται.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου