Προς το περιεχόμενο

Έλληνες μουσικοί

gerasimos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ότι υπάρχουν κακά συγκροτήματα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και καλά.

Φίλε μου σε ευχαριστώ για το ότι διέθεσες χρόνο να απαντήσεις στις απόψεις μου. Σου ομολογώ ότι έχω μία κακή συνήθεια: πρώτα κοιτάζω το αποτέλεσμα και μετά ψάχνω να βρω τις αιτίες. Η όλη συλογιστική μου ξεκινάει από το χειροπιαστό γεγονός ότι η ελληνική ροκ σκηνή είναι αναιμική (και ήταν πάντα αναιμική) από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Οι απόψεις που συμβάλλουν στην κατανόηση αυτού του αντικειμενικού δεδομένου, με ενδιαφέρουν. Οι άλλες, και ιδιαίτερα εκείνες που αγνοούν επιδεικτικά αυτό που όλοι βιώνουμε σαν πραγματικότητα, δεν με ενδιαφέρουν.

Μπορεί να υπάρχουν καλά συγκροτήματα, μπορεί και να μην υπάρχουν - ειλικρινά δεν το ξέρω διότι έχω σταματήσει εδώ και δέκα περίπου χρόνια να τα παρακολουθώ από κοντά αυτά τα πράγματα. Αν υπάρχουν, καλό είναι κάποιος να τους μυνήσει ότι ουδείς πρόκειται να σπαταλήσει πολύ χρόνο για να ψάχνει να τα βρει στο άπειρο... τα ίδια τα συγκροτήματα πρέπει να μάθουν να κινούνται επαγγελματικά και να δραστηριοποιούνται σωστά και να συστηθούν με τον κατάλληλο τρόπο στο υποψήφιο κοινό τους - αν δεν το κάνουν, και σπαταλιούνται σε οτιδήποτε άλλο, δεν είναι πρόβλημα δικό μου.

Στη λογική τη δική σου, κάποιος θα έλεγε ότι "ναι, υπάρχουν κακοί μουσικοί, αλλά υπάρχουν και καλοί μουσικοί", όμως μετά θα έπρεπε να μας δικαιολογήσει πως στην ευχή είναι δυνατόν να μην ξέρει κανείς να τους κατονομάσει σε όλα τα posts αυτού του thread. Είναι οξύμωρο, δεν είναι;

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 39
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

οι λίστες δεν λύσανε ποτέ κανένα πρόβλημα.

Συμφωνώ. Ούτε τα φόρα λύσανε ποτέ κανένα πρόβλημα, αλλά συμμετέχουμε. Οπωσδήποτε οι λίστες βοηθούν στο να γίνει κατανοητή η φύση του προβλήματος. Π.χ. αν η λίστα στο συγκεκριμένο ερώτημα του gerasimos αποδειχτεί να είναι ιδιαίτερα σύντομη, τότε αυτό δε σημαίνει κάτι; Στον αντίποδα, μήπως θέλετε να θέσουμε το ίδιο ακριβώς ερώτημα σε οποιοδήποτε φόρουμ στην Αγγλία ή την Ολλανδία που ανέφερες και εσύ feather; Ακόμη και αν το κυρίως θέμα του φόρουμ είναι η επώαση αυγών στρουθοκαμήλου (δηλαδή κάτι τελείως άσχετο με μουσική), είμαι σίγουρος ότι πιο πολλές απαντήσεις θα είχαμε και πιο μεγάλη θα ήταν τελικά η λίστα μας.

Mea Culpa

Το συγκεκριμένο φόρουμ έχει λύσει άπειρα προβλήματα. Γιατί συμμετέχουν πολλοί ειδικοί και γνώστες.

Υποθέτω ότι η αναφορά αυτή σχετίζεται με τεχνικά προβλήματα - αυτά όντως μπορούν να λυθούν από καλά φόρουμ. Έχεις δίκιο. Προβλήματα όμως που σχετίζονται με την τέχνη' date=' ούτε αυτό ούτε κανένα άλλο φόρουμ στον κόσμο έλυσε ποτέ, ούτε θα λύσει ποτέ και ο λόγος είναι νομίζω αυτονόητος - ότι ο φυσικός χώρος της τέχνης δεν είναι τα φόρουμ. Επίσης, στον χώρο της τέχνης, λέξεις όπως "ειδικοί" και "γνώστες" έχουν αμφισβητίσιμο και μονίμως υπό-αναίρεση νόημα.

Οι λίστες εκ γενετής έχουν πάντα απόντες.

Δεν αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει αυτή η φράση. Οι λίστες έχουν οπωσδήποτε παρόντες (έστω και έναν, αλλιώς δεν συγκροτούνται). Από εκεί και μετά, όσο πιο σύντομες είναι, τόσο πιο πολλούς απόντες έχουν.

Μιλάμε για τέχνη' date=' όχι αναχώρηση αεροπλάνου για ολλανδία.[/quote']

Χαίρομαι που "μιλάμε". Ελπίζω να "μιλούσαμε" περισσότερο ακόμη. Είμαι όλος αυτιά. :)

Mea Culpa

Έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και δεν υπάρχει ερώτημα που να μην απαντιέται με επιχειρήματα και σαφήνεια.
Ναι' date=' το έχω προσέξει, αλλά όπως είπα αυτό αφορά μόνο τα τεχνικά ερωτήματα, τα οποία συχνά έχουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αν και όχι πάντα (π.χ. ποια κάρτα ήχου είναι καλύτερη στα 200 ευρώ;). Δεν αφορά ερωτήματα για τη τέχνη, τα οποία και πολύ λιγότερα είναι και δεν νοούνται αυθεντίες σε αυτά - ο καθένας μπορεί να λέει τη γνώμη του.

οι όροι αυτοί αποκτούν νόημα καθημερινά μέσα από το δημιουργικό διάλογο των μελών και την τριβή σε θέματα που τους απασχολούν
Πολύ ωραία. Ο ενεστώτας διαρκείας που χρησιμοποιείς καταδεικνύει ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί αυτή η γόνιμη διαδικασία, οπότε ας μην μιλάμε σα να έχει ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχει λόγος να χωρίζονται οι μουσικοί σε εντός και εκτός λίστας
Ο Gerasimos ζήτησε τη συμβολή μας για μία λίστα αξιόλογων μουσικών, φαντάζομαι από προσωπικό και ειλικρινές ενδιαφέρον και σίγουρα όχι για να... διχάσει τον κλάδο :). Εννοείς ότι διαφωνείς με το θέμα του thread;

Mea Culpa

2.Δεν υπάρχει λόγος να χωρίζονται οι μουσικοί σε εντός και εκτός λίστας. Δεν είναι δημοκρατικό και δεν ευνοεί το διάλογο μεταξύ των καλλιτεχνών.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργήσατε και επιμένετε στην έννοια της "λίστας" γύρω από την κατάθεση της προσωπικής γνώμης και κρίσης των μουσικών.

Καταρχήν, υπάρχουν αρκετά παραδείγματα προσωπικής κρίσης σε αυτό το forum προς άλλους καλλιτέχνες, είτε αυτή αφορά στην δημιουργία του καλύτερου εξώφυλλου δίσκου, είτε αυτή αφορά στους καλύτερους DJs είτε αυτή αφορά στους καλύτερους κιθαρίστες είτε στους πιο αξιόλογους ηχολήπτες, στους καλύτερους δίσκους (που προέρχονται από μουσικούς) κλπ (ένα ψάξιμο στο forum αρκεί). Αυτό είναι θεμιτό και ουχί αντιδημοκρατικό.

Το να αναφέρει κάποιος κάποια αξιόλογα ονόματα που πιστεύει ότι αξίζουν τη στιγμή που φαίνεται να υπάρχει μία σχετική άγνοια μάλλον θετικό το βλέπω και όχι αρνητικό. Εξάλλου, η κύρια ανταπόκριση που έχει ένας καλλιτέχνης από τον κόσμο είναι η κρίση του κόσμου, που οδηγεί στην αποδοχή ή την απόρριψη του έργου του.

Ελπίζω ότι έχω καταλάβει κάτι λάθος. Η έννοια της λίστας δεν μου αρέσει και δεν ήταν αυτός ο σκοπός του συγκεκριμένου θέματος. Νομίζω ότι δώσατε πολύ "τεχνικό" χαρακτήρα στην κουβέντα.

Γεράσιμος

Είμαι υποχρεωμένος να διαχωρίσω τη θέση μου, θυμίζοντας ότι δεν είχα καμία συμμετοχή στην ανάπτυξη της ιδέας της "λιστας". Αυτή παρουσιάστηκε από τον feather πριν μερικά posts, σε αντίθεση με το πνεύμα ολων των προλαλησάντων. Οι δικές μου απαντήσεις αφορούν ακριβώς την επισήμανση ότι θεωρώ την παρέμβασή του άσχετη με το πνεύμα της συζήτησης.

Mea Culpa

Και τα τρία αποσπάσματα δημοσιεύσεών μου ΕΠΟΝΤΑΙ της δημοσίευσης που ο feather έκανε την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2004, 7:31 am. Εκεί αναφέρεται για πρώτη φορά η λέξη λίστα σε ολόκληρο το thread. Ουδείς, δεν είχε αναφέρει αυτή τη λέξη (με τις όποιες δυσάρεστες συνηχήσεις της) πριν από αυτό το post. Ο feather έχει λοιπόν την πατρότητα του όρου και την πατρότητα των όποιων επιπλοκών στη συζήτηση.

Υ.Γ. Οι ακριβείς ημερομηνίες και ώρες των δικών μου post είναι

1.- 24/11/2004, 7:41am

2.- 24/11/2004, 8:03am

3.- 24/11/2004. 6:17pm

4.- 25/11/2004. 6:57am

Παρατηρώ ότι υπάρχει μία διαφορά δύο ωρών ανάμεσα στις ώρες που αποδίδει ο feather στα δημοσιεύματά μου, η οποία οφείλεται προφανώς σε κάποιο τεχνικό bug ή στο ότι χρησιμοποιούμε (μάλλον) διαφορετικά λειτουργικά συστήματα στους υπολογιστές μας. Αυτό το φαινόμενο δεν αλλάζει βέβαια τη σειρά με την οποία εμφανίστηκαν τα ποστ, την οποία σειρά μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε.

Mea Culpa

• Administrator

'Ελεος!!! :!: 8O

Μου είναι αδύνατο να παρακολουθήσω τη συζήτηση...

Έχω την εντύπωση ότι οι συνομιλητές είναι υπέρ του δέοντος χαρισματικοί στην ανάπτυξη αντίλογου, και με απόλυτα ελληνική και βαθιά φιλοσοφική τάση. Ξεφύγαμε!

Get back Jojo!

Aς προχωρήσουμε στο παρασύνθημα!

Live and let Live.

feather,

το θέμα δεν είναι να βοηθήσουμε τους έλληνες μουσικούς αλλά να τους μάθουμε. Από εκεί ξεκίνησα και εκεί μένω. Η λίστα δε μου λέει τίποτα όπως ανέφερα, ούτε είπα "παιδιά, τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον άμοιρο έλληνα μουσικό; να φτιάξουμε μία λίστα;". Αν έχεις αντίλογο πάνω στο "θέλω να τους μάθω" να το καταλάβω και να το συζητήσω. Αλλά μέχρι εκεί.

Γεράσιμος

Θα συμφωνήσω με τον feather (το ήξερα ότι κάπου θα βρίσκαμε κοινό τόπο!). Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει πληθώρα πληροφοριών. Οι αξιόλογοι μουσικοί και τα σχήματα δεν κρύβονται για να μην τύχει και τους μάθουμε, όπως αναφέρθηκε σε κάποιο post. Απλά, δεν παίρνουν σβάρνα τα κανάλια και τα παρόμοια μέσα πνευματικής αυτοκτονίας, γιατί ούτε τα ανωτέρω μέσα θέλουν να τους προβάλλουν, ούτε οι ίδιοι ενδιαφέρονται να προβληθούν από αυτά, αφού υπάρχουν άλλοι σαφώς αξιοπρεπέστεροι τρόποι για να το κάνουν.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι γιατί δεν υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν λίγο περισσότερο από το να ανοίγουν απλά την τηλεόρασή τους... Και εδώ είναι που θα διαφωνήσω πάλι με τον feather (καλό ήταν όσο κράτησε!), στο ότι το "κοινό διψάει για μουσική, και απλά του στερούν την παιδεία και του σερβίρουν σκατά". Κατά τη γνώμη μου το κοινό είναι ο κύριος υπεύθυνος για το χάλι που επικρατεί στη σύγχρονη μουσική (και όχι μόνο) σκηνή, γιατί σε μία εποχή που οι πληροφορίες είναι προσβάσιμες από ένα εκατομμύριο πηγές, αυτό (το κοινό) επιλέγει ως βασική πηγή το τηλεκοίμιστρο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αρκείται στα σκατά αλλά να μαθαίνει να του αρέσουν κι όλας.

Αλλά όπως έχω υποσχεθεί (απειλήσει, θα έσπευδαν να διορθώσουν κάποιοι αντιδραστικοί...), θα επανέλθω στο θέμα εν ευθέτω χρόνω, γιατί έχω αφήσει κάτι στη φωτιά.

Something Wicked This Way Comes

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου