X

Not all Telecasters are created equal!

HellFire

Ενεργό μέλος
Μηνύματα
1,487
Πόντοι
198
ΟΚ ο τίτλος ειναι παραφραση του : 

"All men are created equal" is part of the U.S. Declaration of Independence, which Thomas Jefferson penned in 1776 during the beginning of the American Revolution. The phrase was present in Jefferson's original draft of the declaration.

Source WIKIPEDIA

Μιας και δεν έχω φτιάξει καμια telecaster?,

είπα να φτιάξω (άλλη) μια για εναν πολύ καλό φιλο και εξαίρετο χαρακτήρα!

20140413_130947.jpg

27973816_2031349690518755_4634300264821487589_n.jpg

20150601_002649.jpg

44339418_2211142555872800_997849885023666176_n.jpg

H tely  θα ειναι thinline  και τα specs απο ξυλα ειναι:

1.Mahogany body

2.6mm maple top 

3.Roasted figure maple neck with double action truss rod .

4.Nitro Varnish.

 
Τι είναι το roasted maple ,η torrified όπως το αποκαλεί ο Tom Anderson.

Είναι διαδικασία μέσω της οποίας το ξύλο,στην συγκεκριμένη περίπτωση το ξύλο του μπρατσου, ξηραίνεται μέσο θερμοκρασία με σκοπό να αφαιρεθεί η εναπομείναντα υγρασία του.

Τι επιτυγχάνεται με αυτό?

Πιο ελαφρύ και πιο σκληρό ξύλο, το ξύλο πλέων δεν απορροφά υγρασία και δεν επηρεάζεται από κλιματικές αλλαγές, σαν αποτέλεσμα αυτών να έχουμε ένα μπράτσο σταθερό και"προβλέψιμο"!

Καλά όλα αυτα και στο μάτι ωραίο φαίνεται αλλά με τον ήχο τι γίνεται?

Στα δικά μου αυτιά .... κερδίζω και στον ήχο , το μπρατσο ειναι snap και έχει attack.

Έχει σκάσιμο βρε παιδί μου, (όχι αυτό που παθαίνουμε από το πολύ φαγητό, το άλλο).

Κάπου εκεί πατάνε λοιπόν οι εταιρείες και κοστολογούν τα roasted μπράτσα στα +100 δολάρια.

 
Ωραία όλα αυτά θέλω και εγώ roasted!

Eιχε πει κάποτε ένας φίλος, αλλά επειδή το μπράτσο της κιθάρας μου είναι figured  θα κάνω αυτό roasted για να μην αγοράζω άλλο,γίνεται?

Οχι και ο λόγος είναι ότι αν προσπαθήσεις να "ψήσεις" ένα μπράτσο κιθάρας η μπάσου με τα τάστα επάνω και την βέργα μέσα σε αυτό, η διαφορά διαστολής του μετάλλου (τάστα και βέργα)σε σχέση με αυτή του ξύλου θα σου δώσει ένα μπράτσο roasted ανοιγμένο σαν τριαντάφυλλο!

Το μπράτσο δλδ θα γίνει rose sted !?

 
Τι είναι το roasted maple ,η torrified όπως το αποκαλεί ο Tom Anderson.

Είναι διαδικασία μέσω της οποίας το ξύλο,στην συγκεκριμένη περίπτωση το ξύλο του μπρατσου, ξηραίνεται μέσο θερμοκρασία με σκοπό να αφαιρεθεί η εναπομείναντα υγρασία του.

Τι επιτυγχάνεται με αυτό?

Πιο ελαφρύ και πιο σκληρό ξύλο, το ξύλο πλέων δεν απορροφά υγρασία και δεν επηρεάζεται από κλιματικές αλλαγές, σαν αποτέλεσμα αυτών να έχουμε ένα μπράτσο σταθερό και"προβλέψιμο"!

Καλά όλα αυτα και στο μάτι ωραίο φαίνεται αλλά με τον ήχο τι γίνεται?

Στα δικά μου αυτιά .... κερδίζω και στον ήχο , το μπρατσο ειναι snap και έχει attack.

Έχει σκάσιμο βρε παιδί μου, (όχι αυτό που παθαίνουμε από το πολύ φαγητό, το άλλο).

Κάπου εκεί πατάνε λοιπόν οι εταιρείες και κοστολογούν τα roasted μπράτσα στα +100 δολάρια.
Εναπομείνουσα ήθελες να γράψεις, είμαι σίγουρος οτι σου διέφυγε

Εχουν πολύ ενδιαφέρον οι αναρτήσεις σου σε παρόμοια θέματα και πάντα τις διαβάζω με προσοχή γι αυτό και το "τσίμπησα".

 
Εναπομείνουσα ήθελες να γράψεις, είμαι σίγουρος οτι σου διέφυγε

Εχουν πολύ ενδιαφέρον οι αναρτήσεις σου σε παρόμοια θέματα και πάντα τις διαβάζω με προσοχή γι αυτό και το "τσίμπησα".
Ευχαριστώ για την διόρθωση και συγνώμη για το σφάξιμο της Ελληνικής γλώσσας! 

Μου βάζω Β- .

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μωρ' αδερφάκι μου εσύ με τόσο ψήσιμο έπρεπε να πας στο master chef, να τους ψήσεις κανένα μπράτσο, να γλύφουνε τα δάχτυλά τους.

Πολύ ωραίος!

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε τι θερμοκρασίες και ώρες μηλάμε για roasted?

Άρχισα να κάνω και εγώ θερμική επεξεργασία στα ξύλα που θα γίνουν μπράτσο,αλλά δεν νομίζω να φτάνω στο roasted.Μάλλον thermal processed θα το έλεγα (60-65°C για 24-25 ωρες)

 
Σε τι θερμοκρασίες και ώρες μηλάμε για roasted?

Άρχισα να κάνω και εγώ θερμική επεξεργασία στα ξύλα που θα γίνουν μπράτσο,αλλά δεν νομίζω να φτάνω στο roasted.Μάλλον thermal processed θα το έλεγα (60-65°C για 24-25 ωρες)
Μετά από κάποια πειραματα που εχω κάνει σε χρόνους και ξύλα ,μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει σωστη η λάθος τεχνική. Αυτό που λες ακούγεται σωστό απλά μένει να το δεις και στην πράξη.

 
Χα! Κοίτα που φτιάχνω roasted μπράτσα και δεν το ήξερα..αυτό με ανεβάζει level αυτόματα..

 
Για να μη σας κρατάω άλλο σε αγωνία, ιδού!!!

Προβολή συνημμένου 25630
Tι ζήτησε ο @fusiongtr:

Tα specs ψιλοφυσιολογικά θα είναι, headless, με τρέμολο που να κλειδώνει κατά βούληση, σκαμμένο σώμα με τοποθέτηση μικροφώνου εσωτερικά, κλπ, κλασσικά πράγματα δηλαδή.

Το θέμα είναι στο σχήμα του σώματος (ένα αρκετά παραλλαγμένο Klein στυλ), στην τοποθέτηση των pots αλλού (δεν καταλαβαίνω πώς βολεύουν τους κιθαρίστες εκεί που είναι) εκτός του master vol, αλλά κυριότερα στην κατασκευή του οργάνου (κάτι σαν one piece neck through φαντάσου, με σκαμμένο σώμα και καπάκι).

Άμα το διαβάσει κανένας Φάνης ασούμε τώρα, θα του έχει σηκωθεί ήδη η τρίχα και μόνο που σκέφτεται τι δουλειά σημαίνουν αυτά.

 
Κάτι άλλο είχα στο μυαλό μου.

Αλλά να σε ρωτήσω κάτι.

Γιατί το σώμα της γυναίκας είναι ανάποδα?

Έτσι χάνεις τα πόδια.

Αν το αναποδογυρίσεις και της βάλεις και δυο πόδια ανοιχτά, με το μπράτσο της κιθάρας να είναι ανάμεσα, θα έχεις τα πόδια να λειτουργούν ως πάνω και κάτω κέρατο στην κιθάρα.

Για ξανασκέψου το ....

 


Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top