gkourmoul1 Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έκανα ένα δοκιμάστικό τεστ ώστε να δω διαφορές. Οι ήχοι είναι πολύ διαφορετικοί. Και στις δυο περιπτώσεις, για τα αυτιά μου, αρκετά καλοί. Χρησιμοποίησα telecaster και marshall origin 20. Ταυτόχρονα έγραψα και με τα δυο μικρόφωνα. Το SM57 κολλημένο στη γρίλια και το Tracer 5 εκατοστά μακριά. Clean Your browser does not support the HTML5 audio tag SM57 clean.mp3 Your browser does not support the HTML5 audio tag tracer clean.mp3 Crunch (με tc dark matter) Your browser does not support the HTML5 audio tag SM57 crunch.mp3 Your browser does not support the HTML5 audio tag tracer crunch.mp3 Distortion (με tc dark matter) Your browser does not support the HTML5 audio tag SM57 distortion.mp3 Your browser does not support the HTML5 audio tag tracer distortion.mp3 Και εδώ όλα μαζί ταυτόχρονα. Ενδιαφέρων ήχος και αυτός. Your browser does not support the HTML5 audio tag όλα μαζί.....mp3 Επεξεργασμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 από gkourmoul1 Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator BillTrantos Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 Moderator Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 Σε όλα τα clips προτιμούσα το Tracer, ίσως φταίει η τοποθέτηση, δεν ξέρω όμως, είμαι παντελώς άσχετος από irl mic placement. Τα κακά του να μαθαίνεις με IRs και Torpedo cabs. More is more. Yngwie Malmsteen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 OP Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχει πιο vintage ηχο το tracer. H τοποθέτηση έγινε με βάση την ύπαρξη ισορροπίας σε πρίμα μπάσα. Δεν μπορούσα να τα φέρω πιο κοντά. Ίσως ήθελε πιο μακριά το SM57. Όχι κολλημένο στη γρίλια δλδ. Επεξεργασμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 από gkourmoul1 Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alex Raptakis Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 Η δική μου προτίμηση είναι το SM57, ακούγεται πολύ πιο ισορροπημένο. Το Tracer είναι σαν να έχει περάσει από φίλτρο. Ειδικά στο distortion μου θύμισε κάτι μικρούς ενισχυτές με μπαταρία που τους κουμπώνεις στη ζώνη. Αλλά οκ, μπορεί να πει κανείς ότι έχει ένα χαρακτήρα, και για την τιμή του φαίνεται πολύ εντάξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 OP Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 Το tracer είναι πυκνωτικό, το sm57 είναι δυναμικό. Έχουν άλλα χαρακτηριστικά. Το πρώτο χρησιμοποιείται, κυρίως, για ηχογράφηση ακουστικών όργανων και φωνης ενώ το δεύτερο κυρίως για ηχογράφηση ενισχυτών. Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 Η "καψα" του Tracer (που βρισκεται στη μερια που γραφεται το ονομα του μικροφωνου) κοιταζει το ταβανι. Πιστευω οτι το γνωριζεις αυτο στην τοποθετηση που εκανες και το εκανες εξ επι τουτου. Το πυκνωτικο Tracer λοιπον, μου μοιαζει σαν το κουμπι bright που εχουν πολλοι ενισχυτες. Στους ενισχυτες το bright ακουγεται καλα οταν παιζεις clean. Μολις πας στο βρωμικο καναλι, ακουγεται σαν κουρεμενενη γατα. Ετσι και στα clips. 2 Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 OP Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 14 minutes ago, Spyros Delta said: Στους ενισχυτες το bright ακουγεται καλα οταν παιζεις clean. Μολις πας στο βρωμικο καναλι, ακουγεται σαν κουρεμενενη γατα. Θα συμφωνήσω. Τα καθαρά έχουν περισσότερη διαύγεια και λεπτομέρεια. Στα βρώμικα δεν μπορώ ούτε με επεξεργασία να πλησιάσω τον ήχο του SM57. Πολύ bright χωρίς σώμα. Ίσως με διαφορετική τοποθέτηση να βελτιωθεί. 18 minutes ago, Spyros Delta said: Πιστευω οτι το γνωριζεις αυτο στην τοποθετηση που εκανες και το εκανες εξ επι τουτου. Δεν ειχα ιδέα. Η βάση δεν είχε ρυθμιστικό κλίσης και έτσι το τοποθέτησα κάθετα. Τυχαίο γεγονός... Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε Δεν ειχα ιδέα. Η βάση δεν είχε ρυθμιστικό κλίσης και έτσι το τοποθέτησα κάθετα. Τυχαίο γεγονός... Κανε ενα τεστ να δεις πως ανταποκρινεται στη γωνιας ληψης. Βαλε ακουστικα και μιλα στο μικροφωνο σε ολες τις πλευρες του, γυρνωντας το γυρω γυρω. Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 OP Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, Spyros Delta said: Κανε ενα τεστ να δεις πως ανταποκρινεται στη γωνιας ληψης. Βαλε ακουστικα και μιλα στο μικροφωνο σε ολες τις πλευρες του, γυρνωντας το γυρω γυρω. Το έκανα μόλις. Και έπαθα πλάκα με τη διαφορά. Χάνει όλο το σώμα σε ξαπλωτή θέση. Και όταν το γυρίζω ανάποδα, και δεν βλέπω το logo, είναι σαν να έχω βάλει κουβέρτα επάνω. Θα ξανακάνω εγγραφές... Επεξεργασμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 από gkourmoul1 Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε Δεν ειχα ιδέα. Η βάση δεν είχε ρυθμιστικό κλίσης και έτσι το τοποθέτησα κάθετα. Τυχαίο γεγονός... Έτσι όπως το έχεις βάλει είναι off axis...τι off axis δηλαδή ..ΚΑΡΑ off axis , λογικά σου κόβει μεσαία και πρίμα και σου δίνει , άχρηστα κατά τη γνώμη μου μπάσα. Off axis συνήθως βάζουμε τα δεύτερα/βοηθητικά μικρόφωνα σε περίπτωση multi miking Επεξεργασμένο 16 Σεπτεμβρίου 2020 από Superfunk www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση