YooHoo Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2020 Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδες, παρακαλω βοηθηστε τον ασχετο. Εχω μια κιθαρα χαμηλης αξιας με την οποια αποφασισα να πειραματιστω , μηπως και καταφερω να μαθω καινουρια πραγματα. Την ετριψα , αφαιρεσα ολο το χρωμα και την περασα με βερνικι εμποτισμου νερου KRAFT με σκουρο χρωμα καστανιας. Το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο , αλλα επειδη φοβαμαι οτι με τον καιρο θα γραντζουνιστει θελω να την περασω με ενα clear coat matt spray για να σφραγισω το χρωμα. Πηγα στο leroy και στο πρακτικερ και τελικα πηρα ενα σπρευ διαφανο σμαλτο για ξυλο, το οποιο ομως φοβαμαι οτι δεν κανει και οτι μπορει να δημιουργησει ρυτιδες και ραγαδες στο clear coat. Μπορω να το χρησιμοποιησω, πρεπει κατι να προσεξω ή καλυτερα να παρω καποιο αλλο ? Επισης διαβασα οτι τα βερνικια πολυουρεθανης κιτρινιζουν οταν τοποθετουνται πανω απο τα βερνικια εμποτισμου. Μπορει καποιος να μου συστησει ενα clear coat σπρευ το οποιο δεν θα χαλασει την δουλεια που εχω κανει και να μπορει να βρεθει ευκολα απο leroy και στο πρακτικερ? Θα εκτιμουσα πολυ ενα απευθειας λινκ . Ευχαριστω πολυ Επεξεργασμένο 22 Αυγούστου 2020 από YooHoo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
HellFire Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2020 Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2020 To διαφανο σμαλτο που πηρες απο το LM , τι βερνικι ειναι? Πολυουρεθανης? Αν ειναι πολυουρεθανης μην το βαλεις θα σου κανει ρωγμες και μπορει ακομα και να σου σηκωσει το βερνικι εμποτισμου. Καλο ειναι να βαλεις και μια φωτο την κιθαρα και το προϊον που χρησιμοποιησες , υποπτευομαι οτι μπορει να μην εχεις βαλει βερνικι αλλα χρωμα εμποτισμου.... Rest in Peace, Rest in Polaris! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
YooHoo Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2020 OP Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα φιλε μου, και σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Για να ειμαι ειλικρινης , περιμενω ανυπομονητικα μια βοηθεια για να το τελιωσω. Το βερνικι εμποτισμου που χρησιμοποιησα ειναι αυτο , με χρωμα σκουρο καφε καρυδια: https://www.leroymerlin.gr/gr/hromata-vernikia-katharistika/prostasia-xulou-kai-petras/vernikia-kai-sudiritika-xulou/verniki-empotismou-kraft-25-l-karudia-62023962/ Το σμαλτο που πηρα ειναι ακρυλικο, διαφανες , ματ και ειναι αυτο https://www.toolman.gr/shop/chroma-domisi/sprei/chromaton/sprei-happy-color-akriliko/ Δυστηχως φωτο την κιθαρα δεν την εχω αλλα θα προσπαθησω να την βγαλω και να την ανεβασω. Δεν με ενδιαφερει να εχει επαγγελματικο finish, το χρωμα ως εχει μου αρεσει , απλα θελω να το σφραγισω για τυχον γρατζουνιες. Απλα εχω κανει τοσο κοπο, δεν θα ηθελα να βαλω κατι και να αλλιωσει ή να σπασει το χρωμα. Ευχαριστω παρα πολυ ! Επεξεργασμένο 23 Αυγούστου 2020 από YooHoo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
HellFire Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2020 Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2020 Το βερνίκι που έχεις πάρει είναι ακρυλικό και το ακρυλικό δένει καλά με χρώμα εμποτισμού νερού. Η κιθάρα σου τώρα έχει ματ υφή σωστά? Rest in Peace, Rest in Polaris! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
YooHoo Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2020 OP Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι, το χρωμα τωρα ειναι σκουρο καφε ματ. Οποτε λες να συνεχισω με αυτο σμαλτο η να επιλεξω καποιο πιο γνωστης εταιρειας οπως η Rustoleum; Αν εχεις καποιο λινκ απο κατι που προτεινεις θα σου ειμουν ευγνωμων. Επεξεργασμένο 23 Αυγούστου 2020 από YooHoo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
HellFire Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2020 Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2020 Προσωπικά δε χρησιμοποιώ ακρυλικά βερνίκια και δεν ξέρω πιες μάρκες είναι καυλες, σε αυτό το θεμα δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Rest in Peace, Rest in Polaris! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
YooHoo Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2020 OP Share Δημοσιευμένο 23 Αυγούστου 2020 Σε ευχαριστω πολυ, θα περιμενω μια μερα μηπως και υπαρξει καμια αλλη προταση και αν ειναι θα προχωρησω με το ακρυλικο σμαλτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nasokosm Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2020 Από τη στιγμή που το χρώμα του εμποτισμού ειναι νερού πρακτικά δεν έχεις θέμα όταν θα πέσει το σπρέι που συνήθως έχει κάποιο διαλύτη πτητικό δεν θα σου κάνει κανένα θέμα δοκίμασε σε κάποιο άλλο πρόχειρο ξύλο να το σιγουρέψεις Εξη χορδές και ειναι πολλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
YooHoo Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2020 OP Share Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2020 Παιδες , σας ευχαριστω πολυ για την συμπαρασταση , η αποπειρα εγινε και το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο, αν και οντως ειναι δυσκολο να πετυχεις ομοιομορφη στρωση με σπρευ. Μολις τελειωσει θα ανεβασω φωτο Μια τελευταια ερωτηση, πανω απο το ακρυλικο σμαλτο , τι υλικα μπορω να χρησιμοποιησω για καθαρισμα κ γυαλισμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
HellFire Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2020 Share Δημοσιευμένο 26 Αυγούστου 2020 11 ώρες πριν, YooHoo είπε Παιδες , σας ευχαριστω πολυ για την συμπαρασταση , η αποπειρα εγινε και το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο, αν και οντως ειναι δυσκολο να πετυχεις ομοιομορφη στρωση με σπρευ. Μολις τελειωσει θα ανεβασω φωτο Μια τελευταια ερωτηση, πανω απο το ακρυλικο σμαλτο , τι υλικα μπορω να χρησιμοποιησω για καθαρισμα κ γυαλισμα; Πιο πάνω είπες ότι το βερνίκι που χρησιμοποίησες είναι ματ! Rest in Peace, Rest in Polaris! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση