Προς το περιεχόμενο

Εγγραφή από turntable

Ev1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δηλαδή έχεις ένα πικαπ σκέτο?

τι μάρκα είναι?

μήπως απο τα καινούργια που ήδη έχουν πάνω Phono stage?

Το Phono stage είναι απαραίτητο, αλλιώς δεν θα ακούς μπάσο καθόλου

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να το πάρω λίγο από την αρχή.. Εγώ π.χ. έχω ένα usb πικάπ με ενσωματομένο προενισχυτή και το θέμα μου είναι ότι οι ηχογραφήσεις δεν δίνουν μπάσο. Λογικά, αυτο διορθώνεται με phono stage και καλή βελόνα. Σωστά; Έχω μία συλλογή από δίσκους και θα ήθελα να το περάσω στο pc σε 24bit και πάνω από 48000hz... αν γίνεται..

Ένα πικαπ με usb θεωρητικα εχει phono stage. Το θεμα ειναι τι ποιοτητας ειναι αυτο. Υπαρχουν phono stage με 30 ευρω και με 30000.

Αν θεωρήσουμε οτι δεν ειναι καλο τοτε ξεχνας το usb και ηχογραφεις απο rca καλωδιο αν εχει με απαραιτητη προσθηκη ενος καλου phono stage.

Αλλιως χρειαζεσαι ενα riaa plugin για το daw που χρησιμοποιεις.

Για συγκεκριμένη πληροφορια πρεπει να ξέρουμε ακριβως τον τυπο του πικαπ

• Like 1

με σήμα το μπιφτέκι

Το πικάπ που έχω δεν είναι καλό, είναι numark pt01 (η ποιότητα του ήχου είναι χειρότερη από mp3 διότι δεν έχει ούτε μπάσο), ωστόσο είμαι στο δήλημα να αγοράσω το audio technica lp-120x usb αν και διαβάζω ότι στραβώνει εύκολα η βελόνα. Υποθέτω όμως, ότι είναι λόγω λάθους ρύθμισης antiskating.

σε ευχαριστώ για την απάντηση.

25 minutes ago, Ev1 said:

η ποιότητα του ήχου είναι χειρότερη από mp3 διότι δεν έχει ούτε μπάσο

Δεν νομίζω ότι φταίει το πικαπ, ούτε η βελόνα γι' αυτό.

Το θέμα είναι στην προενίσχυση/ενίσχυση, και τα ηχεία σου.

Αν περιμένεις από all in one συστήματα, μάλλον είναι δύσκολο.

Χρησιμοποίησε το πικάπ ως απλό πικάπ και κάνε αυτό που λέει ο dim με rca καλώδια, και ξεχωριστό preamp/amp phono stage.

Επεξεργασμένο από fusiongtr

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

dokimi.mp3Εξ ου οι διαφορές.  Στα πρώτα δευτερόλεπτα είναι η mp3 ηχογράφηση και από τη μέση και μετά είναι το mp3 κατεβασμένο από την σελίδα του καλλιτέχνη.

17 hours ago, Ev1 said:

Your browser does not support the HTML5 audio tag.

dokimi.mp3Εξ ου οι διαφορές.  Στα πρώτα δευτερόλεπτα είναι η mp3 ηχογράφηση και από τη μέση και μετά είναι το mp3 κατεβασμένο από την σελίδα του καλλιτέχνη.

από τα δυό που έβαλες η ηχογράφηση ακούγεται για μένα πιό σωστή συχνοτικά. Μπορεί να υστερεί λίγο στο χαμηλο, αλλά αυτό από τη σελίδα του καλλιτέχνη είναι μουντό και θολό και μπουκωμένο.

Μια λύση άμεση στο θέμα σου θα ήταν η αλλαγή κεφαλής, αλλά και πάλι θα είναι κορώνα γράμματα.

Η αίσθησή μου είναι ότι έχεις μάθεις να ακούς με υπερτονισμένα μπάσα και να τα ψάχνεις ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν.

Μια άλλη λύση είναι να κάνεις τις ηχογραφήσεις σου (που επαναλαμβάνω μου ακούγονται παρα πολύ καλές) και να προσθέσεις όταν ακούς αυτά που θες με ένα γραφικό eq.

• Like 1

με σήμα το μπιφτέκι

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου