Spyros Delta Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 Share Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Ας παμε λιγο πισω στο χρονο. Ενα κομματι που ειχα γραψει για την μπαντα μου "Παντος Καιρου" το 2000. Ηταν η απόρροια της παραδοχης οτι δεν θα φυγω στο εξωτερικο και πλεον θα απευθυνομαι σε Ελληνικο κοινο που ακουει ροκ (οχι Ελληνικο ροκ), αλλα θελει και Ελληνικο στιχο. Ισως να ηταν και λαθος, δεν εχει σημασια. Το ηχογραφησαμε live σε 24track μπομπινα (soundkraft, απο τις τελευταιες εν λειτουργια στην Ελλαδα) και καναμε μερικα overdubs σε ηλεκτρικες, ακουστικες κιθαρες και φωνες. (Prs, Strat, Μarshall Mk2 Plexi, Marshall JMP100 Super Lead, Taylor) Εγινε μια προχειρη μιξη (manual automation με 3-4 ατoμα πανω απο την κονσολα) για ενα demo με 11 κομματια, αλλα δυστυχως δεν αγορασαμε τις μπομπινες για να εχουμε το υλικο για οτιδηποτε περαιτερω. Η μπαντα ηταν ετοιμη να υπογραψει συμβολαιο με μεγαλη δισκογραφικη, αλλα διαφωνησα με τον παραγωγο που ηθελε να μειωσουμε κιθαρες, να βαλουμε keyboards και να γινουμε πιο "Ελληνικη" μπαντα. Κι ετσι το διαλυσαμε. Κι αυτο ισως να ηταν λαθος, αλλα δεν εχει σημασια. Οι στιχοι ουσιαστικα προμήνυαν κατι τετοιο , αφου μιλανε για το οτι δεν υπολογίζω τιποτα και κανω παντα οτι μου λεει η καρδια. "Στα χερια σου τη ζωη αφηνω - Τα λαθη που εκανες τα σβηνω" Κουτσομπολιο: Μετα απο μερικους μηνες ακουσα το chord progression της ακουστικης γεφυρας σε ενα τραγουδι που εγραψε και εγινε μεγαλο διαχρονικο σουξε, ο συνθετης/παραγωγος/και κριτης σημερα, που ηταν και ο ανθρωπος της δισκογραφικης που θα εκανε την παραγωγη στο δισκο μας και ειχε επιλεξει τον Ανεμοστροβιλο για προωθηση στα μεσα. Ηταν ομως εξυπνο "κλεψιμο", απο αυτα που δεν μπορουν να πανε δικαστηριο, αλλα ξερεις οτι ξεκινησε απο το δικο σου τραγουδι. Ειχε παρει το progression αλλα οχι τη μελωδια. (βεβαια καποια στιγμη αργοτερα ξεθαρεψε και εκλεψε και μελωδια απο ενα φιλο συνθετη, που τον πηγε δικαστηρια και του πηρε χοντρα). Η ιστορια πως το ανακαλυψα ειχε πλακα. Εχω παει για καλοκαιρινη σεζον σε μπουζουκλερι και καναμε προβα τα καινουρια σουξε. Πεφτει μπροστα μου η παρτιτουρα απο ενα καινουριο κομματι και ξεκιναω να το "κοιταζω" στην κιθαρα (πριν μας βαλει ο μαεστρος να το ακουσουμε). Παρατηρω το progression που δεν ειναι το κλασσικο ελληνικο μινορε progression, αλλα ματζορε και με καποιες διπλες συγχορδιες D και A (Asus4 και 6η) και μου κανει εντυπωση. Ρωταω το μαεστρο "ποιος το εχει γραψει αυτο το κομματι μαεστρο?" και μου λεει το αναμενομενο ονομα. Χεχε Αυτα. . Επεξεργασμένο 17 Μαΐου 2020 από Spyros Delta 14 Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 Share Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 Πολύ ωραίο κομμάτι Σπύρο. Και νομίζω ότι θα έκανε και τρελή επιτυχία. 1 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 OP Share Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, fusiongtr είπε Πολύ ωραίο κομμάτι Σπύρο. Και νομίζω ότι θα έκανε και τρελή επιτυχία. Oι ενδειξεις αυτο λεγανε., Οποιος το ακουγε, του αρεσε και του εμενε. Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 Share Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 Εκπληκτικο! 1 Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator BillTrantos Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 Moderator Share Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 Πάρα πάρα πολύ καλό! Πλέον που όλα αυτά γίνονται και χωρίς δισκογραφικές, γιατί δεν το ξαναβάζεις μπροστά; Και γιατί όχι με αγγλικό στίχο; Το internet μπορεί να σε σπρώξει πολύ μακριά, εδώ πήγαν άλλοι κι άλλοι. 1 1 More is more. Yngwie Malmsteen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 Share Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 23 minutes ago, Spyros Delta said: αλλα διαφωνησα με τον παραγωγο που ηθελε να μειωσουμε κιθαρες, να βαλουμε keyboards και να γινουμε πιο "Ελληνικη" μπαντα. κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει.... 1 με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 OP Share Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, BillTrantos είπε Πάρα πάρα πολύ καλό! Πλέον που όλα αυτά γίνονται και χωρίς δισκογραφικές, γιατί δεν το ξαναβάζεις μπροστά; Και γιατί όχι με αγγλικό στίχο; Το internet μπορεί να σε σπρώξει πολύ μακριά, εδώ πήγαν άλλοι κι άλλοι. Το σκεφτηκα, αλλα πλεον εχουν χωρισει οι δρομοι μας με τα αλλα παιδια της μπαντας. Μονο ο ντραμερ εχει μεινει. Ο μπασιστας εχει μεταναστευσει μονιμα Ολλανδια και εχει βρει την υγεια του παιζοντας σε καλες μπαντες και εχοντας γινει ενας πολυ καλος Luthier και ο τραγουδιστης στην Αυστραλια. Θα μου πεις βρες αλλους. Το βλεπω δυσκολο γιατι ειχαμε δεσει και ειναι και δυσκολο να βρεις τραγουδιστη που εκτος απο το "να τα λεει", να μην ειναι και πολυ τρελλος ωστε να μη κανει μια μπαντα ανω κατω. . Επεξεργασμένο 17 Μαΐου 2020 από Spyros Delta 1 Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Nikos Aravanis Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 Share Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 Βλέπω τραγούδι απο τον Κύριο Σπύρο μας και ξέρω οτι θα μου αρέσει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator BillTrantos Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 Moderator Share Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2020 26 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε Το σκεφτηκα, αλλα πλεον εχουν χωρισει οι δρομοι μας με τα αλλα παιδια της μπαντας. Μονο ο ντραμερ εχει μεινει. Ο μπασιστας εχει μεταναστευσει μονιμα Ολλανδια και εχει βρει την υγεια του παιζοντας σε καλες μπαντες και εχοντας γινει ενας πολυ καλος Luthier και ο τραγουδιστης στην Αυστραλια. Θα μου πεις βρες αλλους. Το βλεπω δυσκολο γιατι ειχαμε δεσει και ειναι και δυσκολο να βρεις τραγουδιστη που εκτος απο το "να τα λεει", να μην ειναι και πολυ τρελλος ωστε να μη κανει μια μπαντα ανω κατω. . Ο Φώτης παίζει μπάσο σε αυτό το κομμάτι;; Γράψτε τα remotely τώρα που έγινε και της μόδας, αν αρχίσει και τραβάει το βλέπετε τότε. Το κομμάτι είναι πολύ καλό, που να ακούσουμε και τα υπόλοιπα! 1 More is more. Yngwie Malmsteen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gvour Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2020 Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2020 Πολυ δυνατο πραγματικα. Οντως αξιζε να βγει παραεξω. Και η Βαναλενικη εισαγωγη στην κιθαρα,κουφετο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση