Spyros Delta Δημοσιευμένο 23 Απριλίου 2020 Share Δημοσιευμένο 23 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Οσα κουρδιστηρια αγοραζα (ακομα και ακριβα) νομιζα οτι ηταν προβληματικα αφου κατεληγα να διορθωνω στο τελος με το αυτι το κουρδισμα. Τα κουρδιστηρια λοιπον ενταξει ειναι, απλα δεν δειχνουν ολες τις νοτες οπως πρεπει. Εξηγω. Ολα τα διαστηματα σε μια κλιμακα, βασιζονται σε μια σχεση (κλασμα) μεταξυ τους. Το κουρδιστηρι αφενος, χρησιμοποιει το συστημα "12-TET" (ενα συστημα που χωριζει την οκταβα σε 12 μερη, ισα μεταξυ τους). Χρησιμοποιει λοιπον αυτες τις σχεσεις. (σε απλουστεμενη μορφη με δεκαδικους για να μη βαζω ριζες κλπ) Unison = 1 Major second = 1.122462 Major third = 1.259921 Perfect fourth = 1.334840 Perfect fifth = 1.498307 Major sixth = 1.681793 Major seventh = 1.887749 Octave = 2 Το αυτι μας αφετερου ζηταει το "Just intonation" συστημα, που χρησιμοποιει αυτες τις σχεσεις Unison = 1 (ratio 1:1) Major second = 1.125 (9:8) Major third = 1.25 (5:4) Perfect fourth = 1.33333 (4:3) Perfect fifth = 1.5 (3:2) Major sixth = 1.66666 (5:3) Major seventh = 1.875 (15:8) Octave = 2 (2:1) Αν θελεις πχ να παιξεις μια συγχορδια C major, θελεις 3 νοτες με τις εξης συχνοτητες (βαση του J.I.) C 523.25 Hz E 654.06 Hz (523.25 x 1.25) G 784.87 Hz (523.25 x 1.5) Απο το κουρδιστηρι παιρνεις 3 νοτες με τις εξης συχνοτητες C 523.25 Hz E 659.25 Hz (523.25 x 1.259921) G 783.99 Hz (523.25 x 1.498307) Ιδιως η μεγαλη 3η (E) ειναι αρκετα εκτος. Κουρδισε ακριβως με το κουρδιστηρι και παιξε μια ματζορε συγχορδια. Ξεκουρδισε ελαχιστα την χορδη που παιζεται η 3η μεγαλη και ακουσε. Ενα βιντεο με παραδειγμα ειναι αυτο https://www.youtube.com/watch?v=Daw93bRHe4Y . Επεξεργασμένο 23 Απριλίου 2020 από Spyros Delta 1 1 Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Flotzen Δημοσιευμένο 23 Απριλίου 2020 Share Δημοσιευμένο 23 Απριλίου 2020 Δεν έχω εντρυφήσει τόσο, αλλά, ισχύει. Κάπου έχω δει ένα video με τον παραγωγό του Slash να λέει πως χρησιμοποιούσε διαφορετικό κούρδισμα για rythm και διαφορετικό για solo, που έπαιζε πιο ψηλές νότες (δεν αποφάσισα αν έπρεπε να γράψω πιο πάνω ή πιο κάτω στην ταστιέρα). Υπάρχουν τρόποι, βέβαια, να περιορίσεις το φαινόμενο. Σε μια κιθάρα έχω Buzz Feiten και σε μια άλλη έχω compensated nut. Κάνουν δουλειά και τα δυο. Ειδικά σ'αυτή με το Buzz Feiten, το αυτί άκουγε το σωστό σαν λάθος στην αρχή γιατί είχα συνηθίσει να ακούω κάτι άλλο. Και, απ'την εμπειρία μου, το φαινόμενο είναι πιο έντονο σε κιθάρες με μικρότερο scale, όπως οι Gibson. Παρεμπιπτόντως, χρησιμοποιώ το ίδιο κουρδιστήρι εδώ και χρόνια. Ένα Carl Martin. Υ.Γ. Αυτή η Σολ χορδή σε Gibson έχει παίξει ποτέ "σωστά" στην ιστορία της κιθάρας; I can saw a woman in two, but you won't wanna look in the box when I'm through... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 23 Απριλίου 2020 Share Δημοσιευμένο 23 Απριλίου 2020 υπάρχει ένα αντίστοιχο του james Taylor για ακουστική. Εκεί να δεις τι γίνεται. Και μιλάμε για έναν από τους πιό επιδραστικούς ακουστικούς κιθαρίστες με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 23 Απριλίου 2020 Share Δημοσιευμένο 23 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Flotzen είπε Αυτή η Σολ χορδή σε Gibson έχει παίξει ποτέ "σωστά" στην ιστορία της κιθάρας; Ναι, όταν οι παίκτες χρησιμοποιούσαν το "παλιό" στάνταρντ σετ 010-038 με την 15αρα σολ,μετά που ήρθε το σημερινό 9αρι και 10αρι σετ με τις ΦΡΙΚΤΕΣ 16+17 σολ φεξε μου και γλιστρησα (σε όλες τις ηλεκτρικές όχι μόνο σε Gibson) τόσο σε ήχο και ισορροπία ,όσο και σε κούρδισμα Επεξεργασμένο 23 Απριλίου 2020 από Superfunk www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gutter Δημοσιευμένο 23 Απριλίου 2020 Share Δημοσιευμένο 23 Απριλίου 2020 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Flotzen Δημοσιευμένο 23 Απριλίου 2020 Share Δημοσιευμένο 23 Απριλίου 2020 Το βρήκα. Κάπου στο 12ο λεπτό μιλάει για το κούρδισμα. Και σε αυτό ο Tom Anderson για το Buzz Feiten Tuning System στο 7:11 1 I can saw a woman in two, but you won't wanna look in the box when I'm through... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Nestoras Δημοσιευμένο 23 Απριλίου 2020 Share Δημοσιευμένο 23 Απριλίου 2020 Εγώ πάντως μόνο με τη Les έχω ένα θεματάκι (ενώ έχω κάνει τις ρυθμίσεις), το A5 (επάνω κοντά στο nut) μου ακούγεται κάπως. InfluenSir! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 24 Απριλίου 2020 Guru Share Δημοσιευμένο 24 Απριλίου 2020 Μεγάλο κεφάλαιο... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
matawan Δημοσιευμένο 24 Απριλίου 2020 Share Δημοσιευμένο 24 Απριλίου 2020 το να εισαι κουρδισμενος ειναι highly overrated It's a shame stupidity isn't painful. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση