Προς το περιεχόμενο

Το μοναδικό μικρόφωνο


bouzoukleri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα μας

Θυμήθηκα που κάποτε ένας ηχολήπτης που του έχω σεβασμό και εμπιστοσύνη μας έλεγε :

Χρησιμοποίησε το μικρόφωνο που έχεις, σαν να είναι το μοναδικό μικρόφωνο που θα χρησιμοποιήσεις, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟ !

Μέσα στις σκέψεις που γυρνάνε στο μυαλό θυμήθηκα επίσης, πως όσες φορές είχα την δυνατότητα να κάνω ηχογράφηση με διαφορετικό μικρόφωνο από το δικό μου (στις οικιακές ηχογραφήσεις μου), βαθμούς δυσκολίας έβαζα παρά παραγωγική ήταν η προσπάθεια μου.

Καταλήγω να πιστεύω πως δεν έχω αξιοποιήσει ούτε στο ελάχιστο τον εξοπλισμό μου. Καταλήγω να έχω μια εικόνα περί των ηχογραφήσεων μου, λίγο θολή. Διαρκώς αμφισβητούμενη. Σαν να υποτίμησα την προσπάθεια να βγει ένα αποτέλεσμα καλύτερο .

 

Δεν αναφέρομαι αν το μοντέλο Α είναι πιο καλό από το μοντέλο Β ή αν ο κατασκευαστής Γ έχει καλύτερες προδιαγραφές από τον Δ.

Σας έχει τύχει; Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιήσατε φθηνό, ακριβό, σπάνιο ή ακατάλληλο μικρόφωνο.

Σας έχει τύχει; Να πείτε στον εαυτό σας : Ρε αδερφέ έπρεπε να δοκιμάσω και μια άλλη παραλλαγή ή τοποθέτηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Υ.Γ Προς θεού η κουβέντα να μην γίνει περιπτωσιολογία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ξερεις να το ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ο τύπος του μικροφωνου έχει ΕΛΑΧΙΣΤΗ σημασια ,ειναι ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ οι ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ παραγωγες που εχουν γινει με φτηνα δυναμικα μικροφωνα (συνηθως 57αρια και 58αρια SHURE) σε ΟΛΑ τα οργανα (και την ΦΩΝΗ ακομα).

 

ΠΟΤΕ μου δεν ειχα προβλημα να χρησιμοποιήσω οτιδήποτε μικρόφωνο είχα στην διαθεση μου και οσο μεγαλωνω τόσο περισσοτερο ΑΠΛΟΠΟΙΩ την ζωη μου (ειδικα στις ΚΙΘΑΡΕΣ και σε ηχογραφηση ενισχυτων οτιδηποτε παραπανω απο ενα 57αρι ή 906 right on the grill μεταξυ του dust cup & του κωνου μου φαίνεται total overkill πλεον)

 

Αν εγραφα ΚΛΑΣΣΙΚΗ μουσικη & μουσικη με ορχηστρα αποτελουμενη απο ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ οργανα μπορει να ειχε σημασια βεβαια αλλα ΔΕΝ γραφω 🤣...

 

Μονο να ....ΡΟΚ κΣερω ...😅

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

20 minutes ago, Superfunk said:

....μουσικη με ορχηστρα αποτελουμενη απο ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ όργανα....

 

Καναδυο φορές που δοκίμασα  ..... ακόμα κλαίω     

 

😂😅🤣🤣🤣🤣

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι υποστηρικτής, με μέτρο βέβαια.

 

Έχω 5 μικρόφωνα όλα κι όλα, διαφορετικά μεταξύ τους. Τα χρησιμοποιώ κατα το δοκούν, πολλές φορές και σε κόντρα ρόλους αν μου τη βαρέσει.

 

Δε νομίζω ότι αν είχα 1 θα δίσταζα να ηχογραφήσω, απλά με το να έχω 1 από κάθε τύπο μπορώ να έχω πιο εύκολα διαφορετικούς ήχους.

 

Κάπως σαν τα μπουζούκια, σίγουρα μπορείς να τα παίζεις όλα στο 8χορδο, αλλά και το 6χορδο έχει τη χάρη του, κι ο τζουράς, και η μπουζουκομάνα με τη μουργκάνα την αβραχνή.

 

Το σωστό όμως για μένα είναι ο καθένας μας αν μπορεί, κάθε 5 χρόνια να παίρνει άλλο ένα 57άρι, γιατί άνθρωποι είμαστε. Πάρ'το κι αχρείαστο να ναι.😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω το sm57 εχω, και προσφατα πηρα το tracer pro με 29 ευρω, ισα ισα να παρω μια γευση του τι εστι πυκνωτικο. Με το 57 βολευομαι για τα παντα, χωρις να εχω ιδιαιτερες απαιτησεις, καθως κατα 99% δεν χρησιμοποιω μικροφωνο στις παραγωγες μου. Με προσεκτικη τοποθετητη, κανει τα παντα.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου