gkourmoul1 Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2020 OP Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2020 35 minutes ago, pipityri said: Εγώ λοιπόν, θα έλεγα τα εξής-έτσι, για να γίνεται κουβέντα... Μια πολύ χρήσιμη μέθοδος για να εξελίσσεται κανείς, σε κάθε τέχνη, είναι ο αυτοπεριορισμός-για να΄μαστε κι επίκαιροι, δηλαδή ο περιορισμός των διαθέσιμων μέσων. Για παράδειγμα, στον αυτοσχεδιασμό συχνά μελετάμε χρησιμοποιώντας μόνο νότες των ακόρντων ή μόνο μια περιοχή/θέση του οργάνου ή μόνο ένα ρυθμικό/μελωδικό μοτίβο ή μόνο μία χορδή κλπ κλπ. Στη σύνθεση, αντίστοιχα. Με όλα τα μέσα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, στην πραγματικότητα δεν μαθαίνεις τίποτα. Θεωρώ πως ένας περιορισμός που πρέπει να βάλεις,είναι αυτός της διάρκειας. Δηλαδή, 3 λεπτά max. Ακόμα κι αν θες τελικά να πεις ό,τι έχεις να πεις με 6λεπτα έπη, το να μπορείς να δουλέψεις τα υλικά σου σε πιο μαζεμένα χρονικά πλαίσια, είναι ένα στάδιο που πρέπει, επιβάλλεται να περάσεις-στο βαθμό, φυσικά, που σε ενδιαφέρει να προχωρήσεις στον τομέα του γραψίματος και όχι απλά να ξε*^$@!νεις με τεράστια σόλο. Επίσης θα σου πρότεινα, μια και απ΄ό,τι φαίνεται δουλεύεις αυτοσχεδιάζοντας, να μην ακούς/αξιολογείς/δουλεύεις τους αυτοσχεδιασμούς αμέσως αφού τους κάνεις, αλλά ύστερα από μερικές μέρες. Έτσι, έχοντας αποστασιοποιηθεί από τη "στιγμή" θα μπορέσεις να ακούσεις πιο κοντά σε αυτό που ακούει ένας ακροατής. Η κρίση σου για το τι μένει και τι φεύγει θα είναι τελείως και αναπάντεχα διαφορετική. Συμφωνω σε ολα Σπυρο. Οντως τεραστιο βγηκε. Και οντως, θα πρεπει να αφαιρεσω μεσα. Το προσπαθησα, αρχικα, με το να παιξω ολη τη μελωδια στα πληκτρα, οπου εχω πολυ περιορισμενες επιλογες. Δεν μου αρεσε το αποτελεσμα και επιασα την κιθαρα με σκοπο να γραψω μελωδιες/θεμα. Και ξεκινησα με λιγες νοτες (βλεπε αρχη track πεντε ποστ πιο πανω), αλλα στην πορεια εβαλα περισσοτερες... Εν τελει, εγραψα διαφορα σολο, με κλιμακουμενη δυναμικη, οπου περιλαμβανουν το ζητουμενο θεμα. Ηταν κατι το καινουργιο και επρεπε να το κανω και αυτο. Και θα το ξανακανω, αλλα με μικροτερη διαρκεια. Ειμαι στη φαση που απο την πολυλογια σιγα σιγα αφαιρω. Το επομενο βημα ειναι αυτο που μου προτεινεις. Να περιοριστω πχ σε μια χορδη και ελαχιστες νοτες ανα μετρο. Και φυσικα εχεις παλι δικιο για την αναμονη και μεταγενεστερη αξιολογηση του τι εχω κανει. Το αυτι "ξεκουραζεται" και τα ακουω ολα πολυ διαφορετικα. Αν και ανυπομονος (το πρωι γραφω, το βραδυ το θελω ετοιμο αλλιως δεν κοιμαμαι), πρεπει να το κανω συνηθεια στα παντα που γραφω. Ευχαριστω για τις συμβουλες! Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση