Moderator harilatron Δημοσιευμένο 22 Μαρτίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 22 Μαρτίου 2007 Ένα θέμα που ανακύπτει συχνά με του ενισχυτές, ειδικά με τους λαμπάτους όπου η ένταση έχει άμεση σχέση με τον αποδιδόμενο τόνο είναι οι αλλαγές της χροιάς όταν ανεβοκατεβάζουμε εντάσεις. Για μένα πάντα ήταν απαίτηση η "φορητότητα" του ήχου μου σε διάφορες εντάσεις και καταστάσεις και γι αυτό μου φαινόταν ελκυστική η ιδέα του full range ηχείου ή του solid state τελικού + καμπίνα. Solid state που λειτουργεί σε μικρό κλάσμα της ονομαστικής του ισχύος ώστε να παραμορφώνει ελάχιστα, και όλα τα "γκάζια" από πετάλια / πεταλιέρες. Αναμφίβολα, παρά τα πολλά πλεονεκτήματά της αυτή η προσέγγιση έχει το βασικό μειονέκτημα ότι ο ήχος κάποιες φορές χάνει σε "αυθεντικότητα" ή σε αίσθηση. Προσωπικά έχω επιλέξει να κάνω αυτό το συμβιβασμό και να δουλέψω με πολυεφφέ. Με το παραπάνω σκεπτικό axelakos, θα έπαιρνα ένα δυνατό - καθαρό ενισχυτάκι με πολλή ισχύ ώστε να χρειάζεται να παίζω στο 2 ή στο 3. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να παίζεις και με άλλους χρησιμοποιώντας ήχους που φτιάχνεις στην πεταλιέρα. Και είτε παίζεις "στο 1" μόνος σου είτε "στο 4" μαζί με άλλους ο ήχος θα είναι πάνω - κάτω ο ίδιος. Από την άλλη όμως το epiphonάκι θα σου δώσει πιο άμεση εικόνα για το τι είναι αυτό το πράγμα που προσπαθούν να μιμηθούν οι πεταλιέρες. Ακόμη, θα μάθεις να παίζεις καλύτερα αν βυσματώνεις την κιθάρα σε ένα ενισχυτάκι και ακούς κατ ευθείαν τι παίζεις, παρά σε μία πεταλιέρα που τα εφφέ καλύπτουν πολλές φορές τις μικροατέλειες του παιξίματος. Δυστυχώς, στην κατηγορία των 100 Ευρώ το μόνο που μπορεί να αναπαράξει με ακρίβεια την έξοδο από τις διάφορες πεταλιέρες είναι τα ακουστικά. Επίσης τα διάφορα ενισχυτάκια σε αυτήν την κατογορία τιμής μάλλον δεν είναι και πολύ πάνω από αυτό που ήδη έχεις. Εκφράζω τους παραπάνω προβληματισμούς γιατι κανείς δεν μπορεί να σου υποδείξει ακριβώς τι πρέπει να κάνεις. Συνοπτικά: Για εκμάθηση κιθάρας: Σκέτο ενισχυτάκι. Για χαβαλέ/ πειραματισμό με extreme ήχους με λίγα λεφτά: Πεταλιέρα. (προσοχή μελέτη με καθαρά) Μήπως λοιπόν για αρχή να πάρεις σκέτη την korg, να την βάλεις στον ενισχυτή που έχεις και αν κάποιια στιγμή θέλεις κάτι παραπάνω να πας σε κάποιoν καλύτερο? Εν τω μεταξύ μπορεί και να γίνεται να δώσεις λίγα παραπάνω λεφτά από όσα κάνει ο μικρός epiphone και να πας για κάποιον από αυτούς που προτάθηκαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alexei Δημοσιευμένο 22 Μαρτίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 22 Μαρτίου 2007 harilatron ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.. postαρες την κατάλληλη στιγμη διότι αποφάσισα να πάρω την πεταλιέρα σε πρώτη φάση, να ψαχτώ να μάθω και να μαζέυω λεφτά.. Και όταν έχω μαζέψει αρκετά πια δοκιμάζω, σας ξαναπρήζω:P και αγοράζω... Και με αυτό σου το post υποστηρίζεις την επιλογή μου κ έτσι σιγουρεύομαι...:D:D Και πάλι ευχαριστώ.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση