kosh Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Συμφωνώ με τον boukaw7 και επαυξάνω ώς εξής: Το guitar rig 2 έχει demo που απλά δέν σώζει ρυθμίσεις και πρέπει να το ξαναφορτώνεις κάθε μισή ώρα. Κατα τ'άλλα είναι 100% πλήρες. Και τσάμπα υπάρχουν πολύ καλά. ¶ν βάλεις τους οδηγούς asio4all η onboard κάρτα ήχου θα δουλέψει μιά χαρά με ελαχιστότατο latency. Εγώ έχω 1.7 celeron και είμαι μιά χαρά (4-5 msec). ¶ρα σε πρώτη φάση ούτε η κάρτα δέν είναι απαραίτητη. Και χωρίς DI μπορείς να βάλεις την κιθάρα στο line-in και να πειραματιστείς μιά χαρά. Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις τώρα χωρίς να δώσεις σέντ. Μετά, αφού μαθεις 5 πράγματα αποφασίζεις και πράτεις, είτε παίρνεις ένα DI και συνεχίζεις ώς έχει, είτε έναν καλό λαμπάτο, είτε πεταλιέρα, είτε πετάλια κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alexei Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 OP Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Τέτοιες λύσεις, επείδη έχω κάτι παραπάνω απο μαύρα μεσάνυχτα απο τέτοια προγράμματα δεν τις είχα σκεφτεί... Κλίνω προς τα αρχικά μου σχέδια βέβαια, αλλά αν μπορείτε πείτε μου περισσότερες λεπτομέρειες... Κάρτα δεν έχω καλό θα ήταν να προτείνετε κάτι.. 'Εχω pentium 4 sta 3.0.... Kosh τι είναι asio4all????... Γιατί αυτά που λες σε πρώτη φάση ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kosh Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 1-Κατεβάζεις και εγκαθιστάς απο εδώ: http://www.asio4all.com/ 2-Κατεβάζεις και εγκαθιστάς απο εδώ το "GUITAR RIG 2 demo version for PC" (πρέπει να δώσεις εμαιλ για να σούρθει λίνκ): http://www.native-instruments.com/index.php?id=guitarrig2_us&ftu=f6eb93e3b3e6b7c&flash=9 3.Επιλέγεις στο πάνελ της έντασης να ηχογραφείται μόνο η κιθάρα. 4.Τρέχεις το GUITAR RIG και στις ρυθμίσεις επιλέγεις το asio. 5.Συνδέεις την κιθάρα στο line in (με αντάπτορα μεγάλο καρφί σε μικρό άν χρειαστεί). 6. επιλέγεις κάποιο preset στο GUITAR RIG. 7. δέν έχει 7. Αυτό ήταν! * Να έχεις χαμηλωμένη την ένταση όταν τα κάνεις αυτά και να ανοίξεις προοδευτικά για να παίξεις. Αν κολλήσεις κάπου εδώ είμαστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Vrass Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Eρώτηση: Τα καρφιά που χρησιμοποιεί η κιθάρα είναι μονοφωνικά. Υπάρχει κανένας κίνδυνος για το σύστημα, που το line in στους υπολογιστές είναι στερεοφωνικό; Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mageiras Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Eρώτηση: Τα καρφιά που χρησιμοποιεί η κιθάρα είναι μονοφωνικά. Υπάρχει κανένας κίνδυνος για το σύστημα' date=' που το line in στους υπολογιστές είναι στερεοφωνικό;[/quote'] Συνδέω κιθάρα σε DI και από εκεί κατευθείαν με στερεοφωνικό καλώδιο σε ένα laptop, δεν έχω κανένα πρόβλημα... Το καλώδιο κιθάρα-DI είναι επίσης στερεοφωνικό(!). Απλά στον υπολογιστή το 1 κανάλι που μπαίνει έχει το μονοφωνικό σήμα της κιθάρας, το άλλο είναι άδειο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Vrass Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Με άλλα λόγια καλύτερα να παρεμβάλλουμε τουλαχιστον ένα DI μεταξύ κιθάρας και υπλογιστή. Αν βέβαια υπάρχει κάποια πεταλιέρα ή κάποια προενίσχυση ακόμα καλύτερα. Σωστος; Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Moderator Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Βασικά πρέπει να παρεμβάλλουμε DI, πεταλιέρα, προενισχυτή ή έστω ένα πεταλάκι για λόγους αντίστασης εισόδου. Τα line in έχουν συνήθως χαμηλές αντιστάσεις. ¶ν το PC έχει mic-in για μικρόφωνο, τότε η κιθάρα μπορεί να πάει κατ' ευθείαν εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boukas Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Κοίτα μπορείς κάλλιστα να πάρεις 1 καλό di και να το περάσεις στην κάρτα σου. Με το asio4all θα ρίξεις την καθυστέρηση. Λοιπόν 2 τσάμπα προγράμματα αλλά πολύ καλά: 1) simulanalog guitar suite. Μπορεί να σου φανεί τραγικό το interface του, αλλά έχουν πολύ καλό ήχο ( www.simulanalog.org ) 2)Freeamp 2 ( frettedsynth.asseca.com/index.html ). Μοιάζει με το amplitube 2 με πολύ καλό interface, καθώς έχει φάτσα πεταλάκια, ενισχυτές και καμπίνες Ρίξε και μια ματιά αν βρεις το rock amp legends από nomad factory. Μπορεί να είναι παλιό και να μην σου προσφέρει το απίστευτο βαθμό βάθους των ampl2 και gr2 αλλά ίσως είναι και ο καλύτερος εξομοιωτής marshall που θα βρεις. Και αν στην τελική αρχίσεις και γουστάρεις περίμενε λίγο και πάρε το revalver2 που όπου να ναι βγαίνει! Μάλιστα από κάτι πρώτες εικόνες, είδα ότι μπορείς να επέμβεις ως και στις λάμπες του ενισχυτή και το τι είδους μεγάφωνα θα φοράνε οι καμπίνες και με τιμή πολύ μικρότερη από τα 2 μεγάλα 8O Edit: Το site για το freeamp2 κάτι έπαθε και δεν μπαίνει στην αρχική σελίδα. Παρόλα αυτά θα μπεις κανονικά από εδώ: http://frettedsynth.asseca.com/freeamp2/index.html "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mageiras Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Ναι ωραία τα plugins της simulanalog... Επίσης έχω ακούσει (και διαβάσει σε reviews) ότι το Waves GTR είναι καλό (http://www.waves.com/content.aspx?id=93) αλλά δυστυχώς δε μπορώ να το δοκιμάσω στο pc μου αν κ έχω το boxάκι του (τα plugins κρασάρουν). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
boukas Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2007 Το έχει 1 γνωστός μου το 2 και μπορώ να σου πω ότι είναι πολύ καλό. Αλλά όπως και τα υπόλοιπα της waves πολύ βαρύ βρε αδερφάκι μου! Αλλά αν είναι να περνάς dry την κιθάρα στο sequencer, να την επεξεργάζεσαι με το gtr και όταν βρεις τον ήχο που σε ανάβει να το κάνεις export και πάλι import ως audio, τότε πολλοί λίγοι στον κόσμο θα καταλάβουν ότι είναι soft. Κάτι σαν το bfd ένα πράμα. Σίγουρα καλύτερο και από το gr2 στα καθαρά, αλλά και από το ampl2 στις παραμορφώσεις. Αλλά όπως προείπα έχει το τίμημά του... "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση