Προς το περιεχόμενο

Sony soundforge 8 plugins


boukas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε αναζήτηση ενός καλού audio editor λίαν προσφάτως απέκτησα το soundforge8. Δοκίμασα τα plugins του και μου φάνηκαν πολύ καλά. Τώρα η ερώτησή μου είναι η εξής:

Αξίζει να κρατήσω και να χρησιμοποιώ μόνο τα δικά του, περασμένα είτε μέσω του soundforge για post production είτε μέσω του traction 2 κατά την δημιουργία των τραγουδιών, όπως είναι οι διάφοροι multiband κομπρέσορές του, reverb, phazer και τα υπόλοιπα, ή μήπως είναι πολύ βαριά και θα μου γονατίζει σχετικά γρήγορα ο υπολογιστής μου; (pentium 3ghz, ram:1.5ghz)

Το να πετάξω τα υπόλοιπα, θέλω να το κάνω γιατί είμαι της άποψης ότι όσο λιγότερα και ποιοτικώς καλύτερα τόσο το καλύτερο! Χώρια του ότι σιγά σιγά μαζεύονται διάφορα σκουπίδια και στραγγίζει ο υπολογιστής!

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλυτερα να ακολουθησεις αυτο που λες στο τελος. Οσο το δυνατον λιγοτερα plug ins, τοσο το καλυτερο. Αν σπαταλησεις και εναν σεβαστο χρονο πανω τους, τοτε με πολυ λιγα effects και με την εμπειρια που θα εχεις, θα δουλευεις παρα πολυ ευκολα τα κομματια που θελεις.

Υπαρχει και μια μεριδα "ερασιτεχνων" που εχει τη μεγαλομανια ακριβων plug ins ( οπως waves, ασχετο αν δεν ξερει να τα χρησιμοποιει ), επειδη ακουσαν καποιους αλλους επαγγελματιες ερασιτεχνες που θεωρουν τα build in effects χαλια. :roll:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι freemind σε ευχαριστώ που απάντησες αλλά δεν κατάλαβες τι εννοούσα (ή εγώ δεν το έθεσα σωστά). Να κρατήσω μόνο τα soundforge τα οποία είναι πάρα πολύ καλά, αλλά μου φαίνεται ότι πεινούν παραπάνω από κάτι άλλα, ή όχι ακριβώς επειδή είναι απαιτητικά; Τελικά όμως μου φαίνεται ότι θα τα πετάξω τα υπόλοιπα και θα κρατήσω μόνο τα σοναλξις, αυτά του traction2 και αυτά του soundforge. Τι λες; Τα υπόλοιπα είναι κάτι free της Kjaerhus και κάτι άλλα από kvraudio μεριά.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, boukaw7
έγω πάλι αν είχα 2 plug-ins που κάνουν την ίδια δουλεια(και κοστίζουν το ίδιο), αλλά το ένα είναι ελαφρύτερο, θα κράταγα το ελαφρύ. Με το Soundforge έχω ασχοληθεί ελάχιστα, και έμενα τότε μου είχε φανεί οτι είναι όντως λίγο απαιτητικά τα plug-ins του.


Τώρα όσον αφορά το... πλήθος...less is more. Τα πολλά ράσα δεν κάνουν τον παπά, με λίγα και αξιόπιστα plug-ins, και με σωστή χρήση μπορείς να κάνεις θαύματα.


Υπαρχει και μια μεριδα "ερασιτεχνων" που εχει τη μεγαλομανια ακριβων plug ins ( οπως waves, ασχετο αν δεν ξερει να τα χρησιμοποιει ), επειδη ακουσαν καποιους αλλους επαγγελματιες ερασιτεχνες που θεωρουν τα build in effects χαλια.


Και να προσθέσω ότι ο επαγγελματίας έχει ανάλογο εξοπλισμό-χωρο, (και εξασκημένα αυτιά)που μπορεί να ακούσει την διαφορά(όταν και αν αυτή υπάρχει)κάτι που ο "ερασιτέχνης" δεν μπορεί να κάνει.

Τσάμπα καίει η....κονσόλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό ακριβώς εννοώ. Να κρατήσω τα ελαφριά αλλά όχι τόσο καλά plugins (τσάμπα βλέπετε :roll: :roll: ) ή να χρησιμοποιήσω τα άλλα, τα οποία αν και πολύ καλά, είναι απαιτητικά. Τες πα μάλλον με τα sony θα μείνω.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου