Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 Administrator Share Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 Σας έχει τύχει κάτι σαν αυτό; Το καντίνι κουρδίζει σωστά με το βαγονάκι να έχει καβαλήσει την μια απο τις 6 βίδες που κρατάνε το τρέμολο. Αφού την αφαίρεσα δηλαδή. Τι κάνουμε; Βρίσκω απλά μεγαλύτερη βίδα ρύθμισης και αφήνω το τρέμολο (που δεν χρησιμοποιώ) με 5 βίδες; Ολες οι υπόλοιπες χορδές δεν έχουν πρόβλημα. Μήπως φταίει η συγκεκριμένη χορδή; Διευκρίνιση: δεν έβαλα νεες χορδές, απλά το καντίνι δεν παίζει σωστά απο το πέμπτο τάστο και κάτω αν αφήσω το βαγονάκι με την βίδα στήριξης.Αποψης; Ξέρω... θέλει ξεσκόνισμα. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 Share Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 Δοκιμασε με καινουργια χορδη. Και τσεκαρε το relief πρωτα. Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 OP Administrator Share Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 Την χορδή την καταλαβαίνω, το relief που κολλάει; Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 Share Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν έχω ξαναματαδει κάτι τέτοιο,βάλε ένα ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟ σετ χορδές,αν δεν έχεις λεφτά σου χαρίζω εγώ ένα ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν ρυθμίζουμε intonation με παλιές χορδές ,μετά απο 8-12 ΩΡΕΣ παιξίματος έτσι κι αλλιώς αποχαιρετα το το intonation (αλλά και τον αξιοπρεπή ήχο) τι νομίζεις από... χόμπυ αλλάζω τόσο συχνά χορδές; Επίσης το intonation το τσεκαρουμε ΜΟΝΟ στο 12ο τάστο,είναι απόλυτα φυσιολογικό στα υπόλοιπα τάστα να είναι off. Επεξεργασμένο 11 Μαΐου 2019 από Superfunk www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 Share Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 Εχω την εντυπωση οτι εαν δεν ρυθμιστει το truss rod και δεν ερθει στο σωστο μηκος το μανικι, τοτε θα εχεις τετοια φαινομενα. Μου ειχε συμβει στη les paul, οπου ειχα τερματισει τη βιδα και παλι δεν κουρδιζε, λογω λαθους ρυθμισης relief. Γιώργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 OP Administrator Share Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 12 λεπτά πριν, Superfunk είπε Δεν έχω ξαναματαδει κάτι τέτοιο,βάλε ένα ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟ σετ χορδές,αν δεν έχεις λεφτά σου χαρίζω εγώ ένα ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν ρυθμίζουμε intonation με παλιές χορδές. Επίσης το intonation το τσεκαρουμε ΜΟΝΟ στο 12ο τάστο,είναι απόλυτα φυσιολογικό στα υπόλοιπα τάστα να είναι off. Στο 12 με ανοιχτή οκτάβα είναι σωστό. Πατώντας όμως το τάστο είναι flat σχεδόν ημιτόνιο. Οσο για τις χορδές έχεις δίκιο αλλά έπαιζα και δεν κούρδιζε η καντίνι με τίποτα, γι αυτό μπήκα στην διαδικασία. Είχα κατσαβίδι πρόχειρο. Αλλάζω χορδές και βλέπουμε. Ευχαριστώ για την πρόταση πάντως. Το relief θα επηρέαζε κι άλλες χορδές gkourmoul1 και θα είχα και θέμα με τασταρίσματα ή το action. Ευχαριστώ πάντως. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 Share Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, yameth είπε όμως το τάστο είναι flat σχεδόν ημιτόνιο Αν το κάνει με νέες χορδές τότε είναι nut slot το προβλημα. Κανονικά θα πρέπει να είναι το σελακι στο ίδιο ύψος με αυτό της σι. Αν θες ελα για καφέ να στο φτιάξω Επεξεργασμένο 11 Μαΐου 2019 από Superfunk 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 Share Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 άλλαξε χορδες με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 OP Administrator Share Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 Κάτι που δεν είχα προσέξει. Ενω είχα κόψει τις βίδες ύψους των βαγονιών για να μην με ενοχλούν, παρατήρησα ΤΩΡΑ πως τα βαγόνια είναι... γνήσια πλαστικά ή κάποιο alloy ελαφρύ που μοιάζει με μέταλλο που δεν μαγνητίζεται. Μάζα... βαμβακιού. Τρίχες! Πάω για βαγονάκια επίσης. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 Share Δημοσιευμένο 11 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, yameth είπε Κάτι που δεν είχα προσέξει. Ενω είχα κόψει τις βίδες ύψους των βαγονιών για να μην με ενοχλούν, παρατήρησα ΤΩΡΑ πως τα βαγόνια είναι... γνήσια πλαστικά ή κάποιο alloy ελαφρύ που μοιάζει με μέταλλο που δεν μαγνητίζεται. Μάζα... βαμβακιού. Τρίχες! Πάω για βαγονάκια επίσης. Στα έχω πει εκατό φορές. Μη πας, έχω να σου χαρίσω αυθεντικά Wilkinson η Fender bent steel 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση