Προς το περιεχόμενο

Blind Test - Εννιάρες vs Δεκάρες Χορδες


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Τελικα, η πρωτη απαντηση ειναι παντα η πιο σωστη. :classic_smile:

Στο κινητο ακουσα τη διαφορα στις ψηλομεσαιες συχνοτητες (ειχαν πλουσιοτερες αρμονικες οι 9αρες). Στο αμαξι (με μετρια ηχει) ακουσα εντελως διαφορετικα πραγματα.

 

Στην αρχη εξεπλαγην επειδη απαντησες και πολυ γρηγορα και σκεφτηκα "μπραβο ακοη ο χριστιανος και απο κινητο κιολας" αλλα μετα μου τα αλλαξες 😁! Πιθανολογω παντως πως επειδη η κυριοτερη συχνοτικη διαφορα ειναι πιο ευδιακριτη στις ψηλες, ειναι πιο ευκολο να καταλαβεις απο κινητο σε σχεση με ενα full range συστημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ξανακουσα σε κινητο και εμμενω στην πρωτη μου εκτιμηση. 

Τα (μαμα) ηχεια στο αμαξι εχουν πολυ μπασο και ανυπαρκτες ψηλες συχνοτητες.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru
15 ώρες πριν, JimmyPap είπε

Πιθανολογω παντως πως επειδη η κυριοτερη συχνοτικη διαφορα ειναι πιο ευδιακριτη στις ψηλες, ειναι πιο ευκολο να καταλαβεις απο κινητο σε σχεση με ενα full range συστημα.

 

πάντως ρε φίλοι αλήθεια, αν όντως το όποιο συμπέρασμα σας (οι περισσότεροι) το βγάλατε ακούγοντας τις διαφορές "κυρίως στις ψηλές" (και στο πρώτο τεστ με το φυσικό roll off χαμηλά λόγω διατομής που το συμπέρασμα είναι προανειλημμένο λόγω φυσικών κανόνων πριν καν ακούσει κάποιος αλλά και ειδικά στο δεύτερο που με την επέμβαση στις ενιάρες το δείγμα "θόλωνε" εμφανώς στις χαμηλομεσαίες), καιρός να βγαίνω στην σύνταξη ως ηχολήπτης λόγω προχωρημένου γήρατος (και μάλλον άργησα)...✍️😎

 

 

ΥΓ εννοείται ότι αναφέρομαι στο πως βγήκαν τα όποια συμπεράσματα κι όχι στο πόσο σημαντικές είναι οι διαφορές για τον καθένα (στο οποίο θέμα της σημαντικότητας όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και δεν έχουν καν ανάγκη τεκμηρίωσης)...

 

ΥΓ 2 και επίσης εννοείται ότι το όλον δεν έχει να κάνει με "διαγωνισμό" καλύτερης ακοής... ο καθένας εδώ άλλα θα ακούει και στο ίδιο σύστημα το πρωί ή το βράδυ, μετά από ένα καλό ύπνο ή μετά από ξενύχτι, νηστικός ή καλοφαγωμένος, με γκόμενα ή μπακούρι ή ακόμα χειρότερα αν τον έχει παρατήσει η γκόμενα κλπ... έχει να κάνει με ένα μίνιμουμ συνεννόησης στα σημεία αναφοράς γιατί αν δεν υπάρχουν έστω κάποιες βασικές κοινές παραδοχές (άλλο να θεωρεί κάποιος ένα χρώμα βυσσινί κι άλλος μπορντώ κι άλλο ο ένας να το λέει κόκκινο κι άλλος πράσινο) θα υπάρχει πάντα θέμα  και τέτοιες κουβέντες δεν θα έχουν χρησιμότητα για κανέναν...

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ψύλλοι στ άχυρα....είπα πιο πάνω όταν μπήκε και η παράμετρος eq στο κόλπο.

Και σίγουρα ο καθένας ακούει με ό,τι βρει και συνεπώς η όλη συζήτηση είναι και πέρα από ψύλλους στ άχυρα.

 

Αν και όπως διαπίστωσα με το πρώτο τεστ η διαφορά ήταν τόσο φανερή που ακουγόταν με το κινητό.

από κει και πέρα, αισίως φτάσαμε τις 8 σελίδες.

(θα μου πεις τις ξεπεράσαμε ήδη με τους έλληνες ραπερς του γλυκού νερού)

με σήμα το μπιφτέκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, npap είπε

 

πάντως ρε φίλοι αλήθεια, αν όντως το όποιο συμπέρασμα σας (οι περισσότεροι) το βγάλατε ακούγοντας τις διαφορές "κυρίως στις ψηλές" (και στο πρώτο τεστ με το φυσικό roll off χαμηλά λόγω διατομής που το συμπέρασμα είναι προανειλημμένο λόγω φυσικών κανόνων πριν καν ακούσει κάποιος 

 

Φιλτατε npap, θα μπορουσαμε ολοι να θεωρησουμε προανειλημμενο το συμπερασμα λογω διατομης και να μην γινει καν το τεστ, η να μη μπει κανεις στη διαδικασια να το "ψαξει" περαιτερω...αυτο ειναι ομως και το ενδιαφερον στην ολη υποθεση, πως (οπως αποδεικνυεται και απο το αποτελεσμα) οι διαφορες δεν ηταν αυτες που ανεμεναν οι περισσοτεροι...

 

To roll off στις χαμηλες του ενος αλλωστε, ειναι οι πιο εντονες ψηλες του αλλου και οπως ξερεις πολυ καλυτερα απο εμενα υπαρχουν σχολες ηχοληπτων που "ορκιζονται" στο αφαιρετικο eq ενω αλλοι...οχι και τοσο.

 

Πιθανολογω πως η διαφορα στην αφετηρια μας ειναι πως προσπαθω να κρινω το αποτελεσμα περισσοτερο ως κιθαριστας, ενω εσυ ως ηχοληπτης. Οι μικρες διαφορες στην παραμορφωση η στην ατακα με τις διαφορετικες χορδες (πριν μιλησω φυσικα για την αλλαγη στην αισθηση της κιθαρας που εξ ορισμου κι αυτη αλλαζει το tone) ειναι πραγματα πολυ πιο σημαντικα για μενα (μεσα στην ασημαντοτητα του 2-3% που προανεφερα) απο το γενικο roll off στις χαμηλες που εντοπιζεις εσυ, το οποιο σε εμενα πιθανως μεταφραζεται ως sizzle στις ψηλες.

 

Γι αυτο αλλωστε αρκετοι μιλησαν για "διαφορετικο" ηχο, κι εγω αναφερθηκα στον "χαρακτηρα" του καθε σετ, επειδη η οποια διαφορα ειναι πολυπλευρη και δεν μενει μονο στο "μεγαλυτερες χορδες=πλουσιοτερος ηχος".

 

Αλλα οπως ειπες κι εσυ, μπορει αλλα να ακουμε το πρωι και αλλα το βραδυ, ακουμε σε διαφορετικα ηχοσυστηματα και αλλους χωρους και φυσικα ειμαστε διαφορετικοι ανθρωποι, οποτε τιποτα δε μπορει να ειναι απολυτο. 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Αφηνετε εξω απο την κουβεντα ενα πολυ σημαντικο κατα την αποψη μου (ως παιχτη και οχι ως ηχοληπτη), της αντιστασης της χορδης και ιδιως σε σχεση με το ειδος που παιζουμε.

Και σολιστικα και ρυθμικα.

Επεξεργασμένο από Spyros Delta
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε

Αφηνετε εξω απο την κουβεντα ενα πολυ σημαντικο κατα την αποψη μου (ως παιχτη και οχι ως ηχοληπτη), της αντιστασης της χορδης και ιδιως σε σχεση με το ειδος που παιζουμε.

Και σολιστικα και ρυθμικα.

 

Αν δεν κάνω λάθος αυτό στο οποίο αναφέρεσαι εννοώ κι εγώ όταν λέω αυτό:

 

2 ώρες πριν, JimmyPap είπε

Πιθανολογω πως η διαφορα στην αφετηρια μας ειναι πως προσπαθω να κρινω το αποτελεσμα περισσοτερο ως κιθαριστας, ενω εσυ ως ηχοληπτης. Οι μικρες διαφορες στην παραμορφωση η στην ατακα με τις διαφορετικες χορδες (πριν μιλησω φυσικα για την αλλαγη στην αισθηση της κιθαρας που εξ ορισμου κι αυτη αλλαζει το tone)

 

 

Επεξεργασμένο από JimmyPap
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου