Προς το περιεχόμενο

Φωτισμός για Video, Covers κλπ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και συγγνωμη προκαταβολικά για το off topic αλλά δεν βρήκα κάποια αναλογη ενότητα στο Forum.

Θέλω να παρω φώτα για τα drum covers που κάνω καθώς ο φωτισμός του υπογείου δεν βοηθάει στα βιντεο μου μέχρι τώρα.

Η λύση είναι να πάω σε soft box τα οποία όμως κοστίζουν αρκετα λεφτά και επιπλέον καταλαμβάνουν αρκετο χώρο.

Οι πιο DiY λύσεις που έχω σκεφτεί είναι:
1_σκαφάκια Τ8 με ανταυγαστήρα για λαμπτήρες LED με CRI >80 με ριζόχαρτο από μπροστά για διαχυση

2_Έτοιμα LED Panels με slim προφίλ επίσης με CRI >80 και ενσωματωμένο διαχυτή.

Έχει κάποιος συμφορουμίτης εμπειρία ή έχει κάνει κάποια ανάλογη πατέντα ώστε να με βοηθήσει στο που θα πρέπει να τοποθετήσω τα φώτα?

Ο χώρος μου είναι μικρός <10m2, με 2.10m ύψος

Επεξεργασμένο από Spiros Poullos

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

Βλέποντας το video σου, είδα (αν μετρησα σωστα) ότι χρησιμοποιείς 5 καμερες και μια στο ποδι.

Σε μερικες δε ληψεις φαίνεσαι και εσύ.

Συνεπώς εχεις να φωτησεις πολλά σημεια και πρόσωπο,

Αρα πιστευω ότι αυτα που παρουσιάζεις ως φτηνες λυσεις (που κατ αρχην είναι) θα γίνουν ακριβη λύση μιας και θα χρειαστεις πολλά.

Εγω θα εστεινα 2 φωτα από πισω μου (δεξια-αριστερα)  σχετικα ψηλα...δηλαδη απο τους ώμους σου και πανω, με σχετικη κληση προς τα εσενα.

Ενα φως στη μαπα μου απεναντι ? (εκει θελεις σιγουρα soft box ή κατι σε διαχυση οπως λες για να αποφυγεις σκληρο φωτισμό)

Ενα στην μποτα/ ποδι

Σιγουρα κατι σαν overhead γιατι έχεις καθετες ληψεις.

Και μερικα περιμετρικα και μπροστα στο υψος της μεσης των τυμπανων.

Αυτα βεβαια θα τα δεις επι τοπου....ατην πραξη.

Παντως γενικα, οκ εχεις λιγο θορυβο, αλλα δεν θα ελεγα ότι ακομα και ετσι το Video σου ότι ειναι υποφωτισμενο...θέλω να πω βλεπεται ανετα και δεν κουραζει.

Το ότι θες βεβαια καλλιτερο αποτελεσμα απο αυτο, σεβαστότατον.

Κοίτα τα panel βγαίνουν περίπου 25€ το κομμάτι. Αν υποθέσουμε ότι θα χρειαστώ 6 είμαι στα 150€. 

Τα soft box όπου θα χρειαστώ σίγουρα 4 βγαίνουνε γύρω στα 150€ το καθένα. Και χωρίς τις λάμπες.

Άσε που είναι και ο μπελάς του soft box ειναι το στησε ξεστησε κλπ.

Οπότε από μπάτζετ νομίζω ότι ειμαι ΟΚ.

Όπως και να έχει θα ήθελα να μειώσω τον θόρυβο και να έχω καλύτερης ποιότητας εικόνα.

Έχεις ασχοληθεί με φωτισμό; Τι θα μου πρότεινες...σκαφακι led με ριζοχαρτο για διάχυση ή τα πανελακια;

Επεξεργασμένο από Spiros Poullos

• Moderator

Τα φωτα που τα λες δεν τσ ξερω.

Ειναι και για άλλη χρηση.Για φωτισμό οικιακό. 

Εχω διάφορους προβολείς σταθερού φωτισμού αλλα ναι θα σε βγαλουν εκτός προυπολογισμου γι αυτο δεν αναφερθηκα στο αρχικο μου ποστ.

Ο,τι και να βάλεις για διάχυση ακομα και απλο χαρτί σίγουρα θα ειναι καλλίτερα απο ενα σκληρι φως στο προσωπο σου 

Πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις;

Προτιμάς diy λύσεις ή θέλεις να ξεμπερδεύεις εύκολα;

Εγώ θα αγόραζα 2 godox led 60-100w και 2 softbox και θα ξεμπέρδευα. Το ένα μπροστά και δεξιά το άλλο πίσω αριστερά.

Δεν έχεις χώρο για diy λύσεις.

Εάν το ταβάνι σου είναι λευκό μπορείς να ρίξεις και έναν απλό led προβολέα στο ταβάνι. Για περισσότερο φως.

Εξαρτάται πάντα από την κάμερα που έχεις (τι αντοχές έχει σε iso) και τι φακούς (φωτεινότητα f).

5 λεπτά πριν, panorios είπε

Πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις;

Προτιμάς diy λύσεις ή θέλεις να ξεμπερδεύεις εύκολα;

Εγώ θα αγόραζα 2 godox led 60-100w και 2 softbox και θα ξεμπέρδευα. Το ένα μπροστά και δεξιά το άλλο πίσω αριστερά.

Δεν έχεις χώρο για diy λύσεις.

Εάν το ταβάνι σου είναι λευκό μπορείς να ρίξεις και έναν απλό led προβολέα στο ταβάνι. Για περισσότερο φως.

Εξαρτάται πάντα από την κάμερα που έχεις (τι αντοχές έχει σε iso) και τι φακούς (φωτεινότητα f).

Δεν έχω πρόβλημα με το DIY. Softbox δε μπορώ να βάλω με τίποτα. Σ'αυτό το χώρο κάνουμε και πρόβες. Πέραν του οικονομικού ειναι και θέμα χώρου. Τα πάνελ και τα σκαφακια του τοποθετούνται πιο ευκολα. 

Δες και αυτο εδω και πες μου τη γνωμη σου

Το μυστικό για καλό φωτισμό δεν είναι πολλά φώτα, είναι μεγάλες πηγές με ενιαίο μοιρασμένο φως.

Δεν θέλεις να φωτίσεις ένα πορτραίτο ,θέλεις να φωτίσεις μια επιφάνεια 1,5 χ1,5 μέτρα γυαλιστερή με πιατίνια .

Όλες οι άλλες λύσεις είναι δυσκολότερες αλλά εσύ αποφασίζεις.

Εάν χρησιμοποιήσεις προβολείς θα χρειαστείς αδιάσταλτο φίλμ (https://manioscinetools.gr/) και τελάρα ή κάτι τέτοιο http://www.computer4all.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=53258

Τα φώτα που αναφέρει ο τύπος είναι σωστά 5000κ 86cri αλλά εσύ θέλεις μεγαλύτερη επιφάνεια και κάποιον τρόπο να κάνεις diffuse ,σκέψου παράθυρο με ημιδιαφανή κουρτίνα .Μπορείς να κάνεις 3-4 σαν αυτά που έχει στο βίντεο και να φτιάξεις ένα μεγάλο τελάρο με αδιάσταλτο φιλμ μπροστά. Πίσω μπορείς να βάλεις και ένα μόνο του.

καλή επιτυχία.

Καλησπέρα Σπύρο.
Θες "κινηματογραφικο" φως η απλά αρκετό φως;
Αν θέλεις το δεύτερο, οποιεσδήποτε λάμπες με αρκετά lumens και ίδια (K)
Θα σου έκαναν τη δουλειά.
Μία καλή δοκιμασμένη πατέντα για diffuse, είναι το χοντρό ριζοχαρτο. Μπορείς να βρεις εύκολα. Φτιαξτα σε μορφή κυλίνδρου και βάλε μέσα το φως. Δεν θα είναι ice Light wescott, αλλά είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει.
Αν έχεις και λευκούς τοίχους είσαι μια χαρά από φως.
Αν θες την πρώτη κατηγορία, εκεί δε σου προτείνω τίποτα απ όσα είπαμε. Επίσης αν μπορούσες να μας πεις τις ρυθμίσεις της κάμερας σου.

Θέλω απλά να βελτιώσω την εικόνα και να μειώσω τον θόρυβο στο βίντεο. 

Δεν ξέρω την ορολογία σ'αυτά που ανέφερες.

Έχω δει led panel με ενσωματωμένο διάχυτη και σκαφακι με 2 led που για διάχυση θα βάλω ριζοχαρτο.

374992846_-led-slim-40w-4000k---1200x300x9mm-3600lm.jpg.df8a31b27d4f8180d7ea65a6528c7554.jpg

1875809905_----120cm----2--t8-led-double-end.jpg.745691a89561e11bf3bde5f3d9809977.jpg

Οι κάμερες μου είναι κινέζικες gopro από πλαισιο και cosmodata και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με ρυθμίσεις.

Λογικά είναι σε auto.

Χρειάζεσαι και πολλές κάμερες, αλλιώς θα σου έλεγα να επενδύσεις σε μια κάμερα βλέπω ανέβασες σε 720p. κοιτα αν εχουν οι καμερες σου manual.  
Αγόρασε φώτα που να έχουν την ίδια θερμοκρασία (K) Και με πολλα lumens, αυτό πιστεύω θα βοηθήσει τις κάμερες σου να ρίξουν iso και να καθαρίσει λίγο η εικόνα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου