Προς το περιεχόμενο

Δυο τραγούδια μια ιστορία.

vagelism

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Νικος Γκαλης επαιζε μποξ. Αν εμενε στο μποξ, θα ηταν μποξερ.

Θα ηταν ομως ο θρυλος του μποξ, οπως ειναι ο θρυλος του μπασκετ; Κανεις δεν ξερει.

Ειναι σαν τα σεναρια εναλλακτικης ιστοριας: Δεν εχουν καποια ουσιαστικη αξια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Guru
10 ώρες πριν, npap είπε

ακριβώς, συνηγορώντας την πάλαι ποτέ κραταιά άποψη που είχαν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ του λαϊκού μας τραγουδιού (και όχι μόνο), ότι δηλαδή διαχρονικά διαθέταμε (εννοείται εκ των συμφραζομένων "κάποιους") "μπουζουκτζήδες" που με την ανάλογη μελέτη και ακούσματα θάταν εν δυνάμει κιθαρίστες παγκόσμιας κλάσης, σε αρκετά δυτικά είδη μουσικής...

εν δυνάμει... όχι σώνει και καλά και όλοι... και όχι όλοι σε  όλα τα είδη.... θαχαν όμως λόγω εγγενούς ταλέντου τα εχέγγυα κάποιοι, λαμβάνοντας τα ανάλογα ερεθίσματα φιλτραρισμένα μέσα από τον χαρακτήρα τους να διαπρέψουν άλλοι στην jazz, άλλοι στο surf rock κι άλλοι στο black metal...να το ζωγραφίσω; 😛

3 ώρες πριν, manosx είπε

Αυτο δεν εχει και πολυ νοημα.

Ειναι σα να λες οτι καποιος που εχει μαθει καλα Γερμανικα, αν αντι να μελεταει Γερμανικα μελετουσε Γαλλικα, θα μιλαγε καλα Γαλλικα.

ΟΚ ναι, αλλα αυτο θυμιζει το αν η γιαγια μου ειχε ρουλεμαν 😆

δεν ξέρω εσύ Μάνο μου, αλλά ναι εγώ γνώρισα αρκετούς ανθρώπους στην ζωή μου που είχαν τεράστια ευχέρεια στην εκμάθηση γλωσσών είτε ήταν γαλλικά είτε γερμανικά είτε σουαχίλι και μάλιστα χωρίς να διαθέτουν ρουλεμάν (ελπίζω να μην φανεί σεξιστικό αλλά αν δεν έχεις βρεθεί με σύντροφο που μιλάει έξι γλώσσες δεν έχεις κάνει s3κς σε αυτό το σύμπαν)...😇

4 ώρες πριν, manosx είπε

Δηλαδη, για να το πω αντιστροφα, θα ηταν αστειο να πουμε οτι ο Jimmy Page θα εγραφε ενα ωραιο ζεμπεικικο σαν του Τσιτσανη

α μάλιστα... εδώ είναι το point... που ορέ αναφέρθηκα σε σύνθεση;... για εκτελεστική δεινότητα (θα έπρεπε να) μιλάμε είτε στο σύμπαν 616 είτε στο 72988747446655229...🙂

α

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Αυτο θελω να πω ακριβως, οτι ο βασικος ρολος της κιθαρας δεν ειναι η σολιστικη δεξιοτητα. Οι μεγαλοι κιθαριστες με το παιξιμο τους στην ουσια χτιζουν το κομματι, φτιαχνουν ολοκληρωμενη μουσικη, και δεν παιζουν μονο περασματα και τεχνικα τσαλιμια.

1 ώρα πριν, npap είπε

αν δεν έχεις βρεθεί με σύντροφο που μιλάει έξι γλώσσες δεν έχεις κάνει s3κς σε αυτό το σύμπαν)

Να μου ελεγες οτι ΕΧΕΙ εξι γλωσσες να το δεχομουν, αλλα απλα να τις μιλαει δεν με εξιταρει τοσο 😆

• Χαχα 1
  • Συμφωνώ 1

8 ώρες πριν, Shelter είπε

Έχει, αλλά έχει σημασία και ο τρόπος.

Δηλαδή ο Σπάθας το έκανε μιμούμενος το ήχο και τον τρόπο του τζουρά (και πολύ καλά έκανε όπως είχε κάνει και πολλές άλλες φορες). Αν ένας κιθαρίστας πιάσει μπουζούκι δεν ακούγεται όπως ένα μπουζουκίστας και αυτό δεν είναι καλό.... θα ειχε ενδιαφέρον να ακούγαμε κάποια στιγμή και κάτι απο μπουζούκι παιγμένο λίγο διαφορετικά και εκτός της παραδοσιακής τεχνικής του και των ornaments που έχουμε συνηθισει χρόνια μέσα απο το ρεπερτόριο. Ευχτυχώς υπάρχουν δεξιοτέχνες, ευτυχώς οι πιο νεοι εχουν και σπουδες και ελπιζω και ακουσματα.

Παρεμπιπτόντως μιας και εισαι εδώ και μαλλον εισαι ενημερωμένος! Έχεις ιδέα τι έχει χρησιμοποιήσει ο Καραντινης για τον ηχο αυτό? Octaver? 12 χορδη?

Compressor, octaver , reverb 

• Ευχαριστώ 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου