Προς το περιεχόμενο

Μικροφωνο Rode NT-2A, πως να ηχογραφησω;


fasma88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σε ολους σας!!!

Εχω το πυκνωτικο μικροφωνο RODE NT-2A. Αυτο εχει τρεις ρυθμισεις οσον αφορα το διαγραμμα του μικροφωνου (κυκλικη, ημικυκλικη και 8αρι) καθως και Low cut φιλτρο (0 , 40 , 80 hz).

Θα ηθελα να ρωτησω ποιες ρυθμισεις ειναι σωστες για να ηχογραφησω φωνη και σαξοφωνο. Η ηχογραφηση θα γινει σ' ενα δωματιο ηχομονωμενο (οχι ομως μικρο δωματιακι για φωνη).

Στη φωνη θα ηταν καλο να ανοιξω το low cut στους 80 hz;  Και γενικοτερα θα πρεπει να το βαλω το ημικυκλικο διαγραμμα μιας και τοσο το σαξοφωνο, οσο και η φωνη θα ηχογραφουνται απο τη μπροστινη πλευρα του μικροφωνου ή κανω λαθος;

Σας ευχαριστω πολυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχω αυτο, εχω το behringer που εχει παρομοιες ρυθμισεις και απο πειραματα που εχω κανει, μου γραφει καλυτερα οταν το εχω στο κυκλικο διαγραμμα και με κανενα cut φιλτρο (κοβεις στο μιξερ οτι πρεπει και πιο στοχευμενα).

Περιμενε βεβαια και διαβασε τις συμβουλες απο τους ηχοληπταραδες που εχουμε εδω.

Πειραματισου κι εσυ, δεν θα τραυματιστει κανεις :classic_smile:

Επεξεργασμένο από Spyros Delta
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Στην περίπτωση σου ειναι πολύ εύκολο να πειραματιστείς οπότε κάντο. Γράψε μερικά δείγματα με κάθε μια απο τις ρυθμίσεις και σύγκρινε τες μεταξύ τους, καθώς και με παραγωγές που σου αρέσουν για να δεις που κυμαίνεσαι. Συνήθως πάντως απο τα 80 Hz και κάτω δεν θα συναντήσεις πολύ χρήσιμη πληροφορία για φωνή η σαξόφωνο, οπότε η ενεργοποίηση του low cut πιθανόν να είναι σωστή κίνηση. Το ημικυκλικό διάγραμμα είναι η πιο σίγουρη επιλογή καθώς θα πιάσει λιγότερο χώρο απο τα άλλα, του οποίου οι ανακλάσεις πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα.

"That crazy bastard may be the only sane one left"

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου